Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. juli 2019

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Stegt kammusling, nødder, blomkål, brunet smør, crouton og kørvel

kammusling
Webmasteren

I anledningen af fotosessionen til JP kiggede Århusianeren og Familifaren forbi en fredag i januar, hvorfor der naturligvis skulle flækkes lidt hurtig mad sammen. Menuen blev i meget korte træk:

Tuncarpaccio

Stegte kammuslinger

svinerillettes 

Med undtagelse af forberedelse af rillettes tog menuen ikke meget mere end 30 min. at smide sammen.

kammusling-nødder-blomkål-crouton-brunet-smør

Vi har tidligere lavet kammusling sous vide med stor succes og havets mørbrad er lidt en favorit-delikatesse.

Inspirationen til denne kammuslingret kom fra restaurant MEST, hvor jeg for efterhånden lang tid siden fik en ret med nogle af de samme elementer.

kammusling

Stegt kammusling, nødder, blomkål, brunet smør, crouton og kørvel

4 fra 1 stemme
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 12 kammuslinger
  • 1 håndfuld grofthakkede nødder
  • 1 stykke blomkål
  • 1 stykke brød
  • 150 g smør

Sådan gør du

  • Salt kammuslinger let, overhæld dem med lidt olie og stil dem i køleskabet
  • Skær brøddet i tynde skiver og rist dem sprøde i ovnen
  • Brun smørret, uden at det bliver brændt
  • Tilsæt nødder til det brunede smør
  • Skær blomkål i papirtynde skiver (eksempelvis på en mandolin) og læg skiverne i isvand
  • Steg kammuslingerne ved HØJ varme i ca. 1 minut på hver side
  • Lad dem "dryppe af" på et rent viskestykke
  • Smelt en klat smør på panden, lad det "bruse af" og vend kammuslingerne kort i smørret før du anretter

Noter

Anret evt. som illustreret nedenfor og top med kørvel, estragon, purløg eller hvad du ellers har ved hånden.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
stegte kammuslinger

Kammuslinger i smør på panden…

Husk at vaske fingre… ;)

brunet smør

Nej det er altså ikke honning…

kammusling

Klar til et par sultne gastromænd…

Velbekomme!

Er du også fan af “havets mørbrad”?! :)

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. andersk


    Ser fantastisk ud! Der er bare noget med blomkål og kammuslinger. Har tidligere haft held med en variation af samme elementer i form af kammuslinger med blomkålspure, sprødstegt parmaskinke og brunet smør. Parmaskinken står rigtig godt til den eller meget “bløde” ret. En rigtig crowdpleaser, der gør den meget velegnet til en nem, men lækker forret.

  2. andersk

    Hvilke fordele har det i øvrigt at putte olie på kammuslingerne for derefter at stille dem på køl? Jeg har nogle gange haft problemer med væden i muslingerne. Og har adskillige gange undret mig over hvordan Thomas Keller (The French Laundry cookbook) formår at danne et tyndt sprødt fuldstændig ensartet karamel lag. Har han en “dygtig” fotograf eller kan han nogle tricks som vi andre ikke kan?

    • Hej Anders,

      godt spørgsmål. Tanken var at de kunne marinere en smule. Mht. væde og overflade trækker salten lidt af denne væde ud præcis som med fisk og andet. Jeg kunne i øvrigt forestille mig at dette også var et af Thomas’ “tricks”:)

  3. Ah, det er derfor man elsker Gastromand. Glæder mig til at prøve opskriften!

Smid en kommentar