Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

VIDEO: Gastromand i Cold Hawaii – surfer for en dag

VIDEO: Gastromand i Cold Hawaii – surfer for en dag
Gastromand

Nu troede du nok, at det eneste Gastromand kan er at lave mad, drikke vin, champagne og have tømmermænd dagen efter ikke? Intet kunne være mere korrekt – vi duer faktisk ikke til andet og slet ikke til at surfe – skulle det vise sig…

Men vi siger heller ikke nej til en udfordring, så da chancen for at lave en omgang “Mig og min mad” sæson 2 bød sig sagde vi ikke nej! Vi skruer lige tiden tilbage til uge 23 i år, hvor jeg på min seneste Familieferie til Kreta blev ringet op. Jeg havde ikke taget kaldet de første par gange, men da den ringede tredje gang blev jeg nysgerrig! Jeg tænkte, at deres buffet som jeg ramte pænt hårdt den dag sikkert godt kunne vente.

 

Jeg anede ærlig talt ikke hvad vi sagde ja til – buffeten trak jo i mig…

-Familiefaren

 

I røret er en meget ivrig og entusiastisk kvinde. Snakken går på fiskeri, udendørs mad, vilde urter, grill og til SURFING! Jeg er da helt med på ideen om at skulle prøve kræfter med Danmarks fedeste bølger i “Cold Hawaii” ved Klitmøller i Nordjylland – jeg anede ærlig talt ikke hvad vi sagde ja til – buffeten trak jo i mig…

Efterfølgende skal jeg så lige have overtalt Webmasteren, som lige skal gennem det sædvandlige ævl og brok – men efter nogle timer er han også rimelig overbevidst.

Cold Hawaii Klitmøller

Lidt forhistorie – Cold Hawaii er surfernes betegnelse for kyststrækningen i Thy mellem Agger i syd og Hanstholm i nord, hvor der findes ikke mindre end 29 gode surfspots. Cold Hawaii har fået sit navn, fordi området har nogle helt særlige vindforhold, der minder om dem fra Hawaii. Surferne opdagede området omkring Klitmøller allerede i 1980’erne, og i starten af 1990’erne begyndte nogle danske surfere at bosætte sig der.

Området har i dag udviklet sig til en lille surferkoloni og surferne, der i dag bor i Klitmøller, har skabt et spændende miljø og givet nyt liv til byen. Det her lyder nok lidt frelst – men det skal faktisk opleves! Webmasteren og jeg var noget chokeret (på den gode måde) over den tidslomme man dykker ned i, hvor folk går med Billa Bong shorts og kører longboards – vi følte os på en gang velkomne og også lidt udenfor.

Alt hvad jeg ved om surfing har jeg fra “Point Break”…

Så sandt som det er sagt, men heldigvis handlede det også om andet end surfing. Vi skulle nemlig også finde på noget mad, indhente fisk, grille og samle vilde urter. Efter vores ankomst og efter en god varm kop kaffe besøger vi en lokal fisker, som tilfældigvis lige har noget nyfanget torsk. Jeg kigger ud på bølgerne ved Klitmøller og får deja-vu til en sejtur på en ferie engang i syden, hvor jeg var ombord på en lille jolle i hård sø – kvalmen sætter sig og jeg tænker “Thank God” – søstærk er jeg ikke…

Vi smutter videre, hvor vi skal have designet vores burger, som indtil videre består af torsk. “Jeg tænker faktisk bedre over en øl” siger Webmasteren og kigger lidt tøvende på vores tilrettelægger og pisse-seje surfertype af en kameramand – “Jamen det er vist også tid til frokost” udbryder hun heldigvis. Under frokosten som indtages på det lokale røgeri gør vi det, vi er bedste til – vi jammer en opskrift sammen! Det bliver til en fiskeburger, tatarsauce, løg og (forhåbentligt) masser af vilde urter.

Inden vi kommer dertil skal vi dog i baljen og Klitmøllers svar på Morten Breum – her kendt som “Surfer Morten” – står for at lære os lidt tricks!

Om det lykkes må du selv vurdere:

Efter frokosten mødes vi med Anders fra Nordisk Brænderi, som er ret hardcore til det med urter. Webmasteren og Anders smutter på stranden imens jeg starter grillen op og laver tatarsauce.

Efter længere ventetid, hvor jeg faktisk har drukket en ekstra øl kommer de tilbage – tilsyneladende i ret godt humør. Anders har en flaske gin under armen, som de tydeligvis har prøvesmagt adskillige gange på turen.

Så skal grilles og de vilde urter blev strandkål, som lige kommer en tur på torsken sammen med olie, citron, salt og peber. Efterfølgende gør tatarsaucen sit underværk og skaber en fantastisk burger. Anders fra Nordisk Brænderi er i hvert fald meget imponeret og udbryder flere gange – “Det er sgu den bedste burger jeg nogensinde har smagt gutter!” – vi bliver aldrig rigtig trætte af at høre den slags.

Du kan abonnere på Mig og Min Mad her og se opskriften her.

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar