Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. april 2024

Scroll to top

Top

5 kommentarer

En Nordjydes guide til Vesterbro…

En Nordjydes guide til Vesterbro…

Besøger du nogensinde København og mere specifikt Vesterbro? Står du lige som os og har svært ved at overskue de mange muligheder? Have no fear – Gastromand was here…

Det kan være lidt svært at overskue de mange muligheder som København tilbyder, men heldigvis er Familiefaren til tider udstationeret på Vesterbro og har efterhånden besøgt en god luns af Vesterbros mange gode spisesteder. Det har banet vejen for en lille guide, hvor vi kigger på forskellige muligheder fra Hipster til Kult:

Fleisch

Restauranten ligger i hjertet af Kødbyen og har til formål at lave enkelt lækker mad til overkommelige priser. Køkkenet er fransk-bistro inspireret og leverer noget for en hver smag. Lokalerne bærer præg af at være et tidligere slagterhus men hvid klinker på væggene og det karakteristiske stort-hvide stengulv som underlag.

Fliesch – en af de bedste value for money restauranter på Vesterbro…

Heldigvis brydes det kolde udseende med masser af træ og levende lys – misforstå mig ej – der er hyggeligt og indbydende på Fleisch. Du kan få deres menu med 6 serveringer for 450 kr. og der er mæthedsgaranti også hvis du kommer fra Nordjylland.

Hvad mon Gastromand valgte?

Lidt bobler og snacks til at starte på…

Croquetes med and…

Surf N Turf…

Flot Pinot – koster ca. 600 på kortet…

Da jeg var forbi lagde jeg straks mærke til menuens navn “Kød, Kød,Kød” som naturligvis skulle prøves. Menuen skal bestilles af hele bordet og består af alverdens lækkerier som “Surf N Turf” dog med jomfruhummer og kyllingevinger, tatar med mayo og grønt, vagtel, krogmodnet okse og citrontærte til dessert – hele vejen igennem med høj kvalitet, afslappet stemning og ren nydelse. Deres vinkort byder på flasker helt ned til ca. 300 og naturligvis højere – vin og bobler på glas er også muligt.

Surf N Turf…

Tatar med chips og mayo…

Braiseret oksebryst… En god lille “hapser”…

Vagtel lavet med kærlighed…

Flanke til hovedretten…

Lemon Pie…

Besøg Fleisch hvis du vil have value for money, gerne vil ud og spise på mere end en café eller et burgerjoint hvor du vil have muligheden for at bruge en hel aften for billige penge.

Bang & Jensen

Istedgades første rigtige cafe som blev grundlagt i 1997 og ja du læste rigtigt! Husk på Istedgade ikke altid har været den pæneste eller “reneste” gade på Vesterbro. Det har og er faktisk stadig et samlingssted for både ludere, lommetyve og andre lyssky personligheder. Nu er det heldigvis slet ikke som for 20 år siden og gade er langt mere tiltrækkende end dengang.

Nostalgisk…

Bang & Jensen ligger stadigvæk hvor det gamle apotek havde sine lokaler førhen. Det oser af historie og er vildt charmerende at træde ind i. Stemningen er helt nede på jorden og der er plads til alle typer – ikke noget snobberi her, hvilket iøvrigt er umuligt at finde på Vesterbro.

Bang og Jensen…

Du kan få serveret en glimrende morgenmad med tilhørende kaffe fra kolben, som vi valgte at indtage. Du udfylder en dosmer-seddel i baren og får lidt kaffe med hen til din plads, hvorefter de rare tjenere kommer med maden. Tykmælk med müsli, rugbrød med syltetøj og ost samt lidt sødt er fast inventar.

God og oldschool morgenmad…

Hvem elsker ikke et æg om morgenen…

Gå forbi Bang & Jensen hvis du vil sidde uforstyrret i nogle timer og fordybe dig med lidt arbejde eller bare nye en stille og rolig morgenmad – imens kan du lige stage et spil PacMan eller Flipper – husk at medbringe mønter, og ja hipster faktoren er ret stor!

Juicy Burger

En af de notoriske burgerjoints på Vesterbro, Bøfferne flamberes med en flammekaster – I kid you not! De laver nogle ret heftige burgere, men med en meget omdiskutteret bolle, som nogle mener er heaven og netop årsagen til de kommer – andre er lidt i den anden grøft.

Juicy Burger i Kødbyen…

The Gastromand Way…

Bollen er nemlig lidt ciabatta-agtig og den river sgu lidt i ganen – men omvendt smager den vildt godt – så forvirringen er total. Ellers laves den med hjemmelavet ketchup som er godt krydret.

En lille øl til gør det bestemt ikke dårligere…

Besøg Juicy Burger, hvis du gerne vil tæt på køkkenet og sidde i meget uformelle omgivelser og jamme med en kammerat eller girlfriend.

Chicky Grill

Vent lige – hvor befinder vi os igen? Er det i 1987 eller er det 2017? Er vi i Kødbyen på Vesterbro eller er i Nordjylland? Det er sgu svært at gennemskue! Chicky Grill har ligget i Kødbyen på Vesterbro i ca. 100 år – alt omkring den legandariske Grillbar har ændret sig men ikke Chicky Grill – tiden går men Chicky Grill består – uændret endda!

Chicky Grill – The one and only…

Ene klassikere…

Hvis du er vild med tidsrejer så vil du elske Chicky Grill, det er så nostalgisk som noget kan være! Lokalet er lettere tilrøget og håndbajere bliver langet over disken imens der ventes på dagens danske ret eller en fiskefilet med fritter og remoulade, Pariserbøf, “Møllerhjul”, Bøfsandwich eller bare en enkelt omgang fritter med ketchup og remoulade fra bøtten.

Pariser bøf på Chicky!

Møllehjul!

Jeg vælger et “Møllehjul” som er hakketbøf med brun sovs, blødeløg og pommes. Min medspiser springer på Pariserbøf og fritter med remoulade on the side. Vi får naturligvis en håndbajer til og nyder stemningen og atmosfæren. Det er skide hyggeligt og flere håndværkere strømmer til efterhånden som klokken nærmer sig 18.00. Krofatter står lystigt og ryger en smøg i baren imens han småsnakker med gæsterne – det bliver ikke bedre.

Lokal stemning og en hof…

Besøg Chicky Grill hvis du vil have en omgang grillmad eller en god gammel dansk ret og har en hang til nostalgi og en stemning som er helt nede på jorden.

Det var Nordjyden eller Familiefarens guide til Vesterbro – egentlig gik jeg med den store forestilling om, at Sønder Boulevard vrimlede med hipsters og uendelige mange løbehjul, skateboards og måske en enkelt “Vælte Peter” det lader til at alle hipsters enten er flyttet væk eller bare er blevet ældre – det ændrer dog ikke ved det faktum, at Vesterbro har vildt meget at byde på når det kommer til spisesteder.

God fornøjelse!

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar