Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

Vin
Ingen kommentarer

Nyfødt tv-kanal til vinfornøjede danskere

Nyfødt tv-kanal til vinfornøjede danskere
Gastromand

Jysk Vin popper i disse dage et par af deres bedste flasker vin. De fejrer nemlig fødslen af den nyfødte online tv-kanal Jysk Vin Play, som allerede har haft premiere. Men skal du være vinnørd eller vinnovice for at se med? 

På Gastromand hylder vi bestemt gode tiltag for at slå et slag for at drikke (mere)! Om det så er whisky, cognac, rom, en god gin/tonic på en tirsdag, champagne, portvin eller et godt glas rødvin er sådan set underordenet. Alkohol er en fantastisk oplevelse og i disse tider hvor kulden trænger sig på et det bare endnu bedre. Nu kan du varme dig bag skærmen og følge Jysk Vins seneste påfund: Jysk Vin Play som er neden på jorden og total feel good tv.

Hvorfor er der brug for en online tv-kanal om vin?

Lad os kaste et blik på forbrugerne og deres vaner. Det virker nemlig til, at interessen for gastronomi vokser temmelig meget – se blot på antallet af madprogrammer som vælter frem over skærmen. Sidste år fulgte mere end 1 million danskere med i finaleafsnittet af “Den Storebagedyst” og næstesete afsnit var naturligvis nr. 4 hvor Familiefaren og Eksilsønderjyden var gæstedommere – nemlig ja! Det hænger sammen med, at folk bliver mere passioneret og det at lave mad er blevet til en livsstil. Derfor er det oplagt, at øge fokus på dette område.

Hvilke programmer er der på Jysk Vin Play?

I programmet besøger værten Thomas Brieghel en række dygtige danske kokke – bl.a. John Kofoed fra Sortebro Kro og Claus Henriksen på Dragsholm Slot – til en snak om god vin og lige så god mad. Programmerne byder på vinkler i forhold til, hvilke vine du kan sætte til hvilke retter. Og så er det spændende at komme med i køkkenet, hvor du kan se nogle af landets bedste kokke lave mad og snakke råvarer. Det fungerer egentlig ganske godt og er du vild med vin og elsker at nørde den lidt med mad og vin, så er det lige noget for dig. Men i stedet for jeg ævler, så vil jeg faktisk hellere lade dig vurdere og har derfor lige integreret et af afsnittene her. Det er afsnittet med Fakkelgaarden, som bringer minder tilbage til da jeg besøgte dem for mange år siden.

Læs også: Fakkelgaarden

Hvilke prisklasse ligger vinene på Jysk Vin Play i?

Jeg vil sige meget decent og slet ikke i den nye ende – faktisk tværtimod. Nu er vi ikke helt naive, så jo Jysk Vin laver naturligvis denne kanal for at promovere sig selv – lidt som når Gastromand laver en kogebog og stiller op til Mig og Min Mad osv., og det er sgu fair nok, for bagved ligger der en enorm investering i tid og penge.

Én af vinene i Jysk Vin Play…

Derfor får de et thumps up herfra for netop ikke, at bruge deres dyreste dråber, for det ville virkelig underligt – reelt ville de heller ikke ramme en særlig bred målgruppe. Edmeades Zinfandel ligger til 119 kr. for 6 flasker og Cenyth fra Sonoma på en god traditionel bordeaux blanding ligger på 149 kr. også for 6 flasker.

Oversøisk Bordeaux Blend…

Har du selv være omkring Jysk Vin’s nye kanal og hvad synes du om den? Du finder den lige her: Jyskvin Play.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar