-
tja tror vores menu er
Svinebolsjerne fra Timm Vladimir samt puffede rischips med en eller anden form for Mayo.
2 slags østers. Frittede med østersmayo og porcerede med en peberrodsfløde og dildolie
2 slags jomfruhummer. Som tatar og selleri panna Cotta med rå jomfruhummer.
rugbrød krabbesalat bitre salater og vagtelæg
Krabbesalat lavet som ravioli med knudekål. Asiatisk inspireret dyppelse
Dampede blåmuslinger med urter
Hjemmelavet hindbæris med kaffechokolade -
Så kom der også styr på min del af menuen. Når man holder nytår med en professionel vinmand så betragtes nedenstående som tilbehør til vinen. Jeg har med andre ord ingen indflydelse på vinsalget, men det plejer at været prima!
Velkomst: diverse tapernader på hjemmebagt brød (ølandshvede, mantoba, durum og lidt maltmel)
Forret: udliciteret til gæsterne.
Hovedret: højreb, pommes anna, grønne bønner med Parma skinke, smørsauterede gulerødder, radicio salat m balsamico glace appelsin filet og granatæble.
Dresseret: kage af mandelbund, chokoladekrokant, karameliserede nødder og chokolademousse på creme anglaise. Dertil appelsinsorbet, en flydende appelsinkaramel og pyntet med kandiserede appelsiner.Nogen der har et bud på hvor lang tid 2kg højreb (stor, tyk klump) skal have i ovnen? Jeg skal bruge ovnen om formiddagen (brød og kransekage), så langtidsstegning duer desværre ikke.
-
Jeg kan i øvrigt anbefale at komme ca en fjerdedel jordskokker i pommes anna, hvis man har sådan nogen i haven (men vemodig har ikke det?!).
-
-
Fruen og jeg har også endelig besluttet os for en udelukkende “salt menu”, og vi har selvfølgelig valgt retter fra årets kogebog
Forret: Hønsesalat med smørstegt rugbrød og lidt salatblade (for synets skyld)
Hovedret: Cote du Bouef med Brødrene Kochs rødvinsglade, noget kartoffel af en art og salatblade med sennepsvinaigrette
Dessert/natmad/aftensnack: Kylling-bacon-ost-jalapenos-nuggets (som jeg har kæmpe forventninger til)
Lige nu har jeg dog 2 ting til menuen, som jeg grubler over:
– jeg aner ikke hvordan jeg skærer en Cote du Boeuf ud (selvfølgelig ved bordet)
– jeg har endnu ikke investeret i en Friteuse og heller ikke prøvet at fritere sådan rigtig før, så tre gode råd modtages også gerne.
Kommentarer