Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

43 kommentarer

Gastromands nytårsmenu 2014

Gastromands nytårsmenu 2014
Webmasteren

Talkin’ ’bout a tradition. Én ting er lige så sikkert som at TV2 sender Alene hjemme og Die Hard mellem jul og nytår, nemlig at vi på Gastromand giver dig vores bud på Årets nytårsmenu – i år for 6. år i træk!

Og hvad ville være mere naturligt end at lade 2014’s sidste måltid tage udgangspunkt i #onebooktorulethemall, som har været det store Gastromand-omdrejningspunkt i året der gik? Har du ikke selv erhvervet dig bogen, må du altså ud og låne!

 

Hold kæft det er godt! | Foto: Columbus Leth

Årets velkomstdrik… | Foto: Columbus Leth

 

~ O ~

Velkomstdrik

Gastromand Sour

Snacks til Dronningen

Flamberede østers

Pankofriterede vagtelæg – med ægte kaviar på toppen

Bollinger Standard Cuvée – Årets nytårschampagne

Forret

Torsk(ekæber) med sennepssovs

Riesling – formentlig fra Alsace eller Mosel

Mellemret

Kartoffel, æggeblomme, trøffel og ost

Pinot Noir – det bliver formentlig Cloudy Bay

Hovedret

En variation over:

Duebryst med kantareller og croutoner

el.

Sommerbuk, katareller og brombærkompot

Bordeaux, formentlig noget Margaux med alder

Dessert

Brug din fantasi – vi skal have ost;-)

Portvin!

Natmad

Club nuggets

Mere Gastromand Sour!

~ O ~

Retterne vil naturligvis blive tilpasset årstiden.

Læs også: Gode råd til forberedelse af nytårsmenuen

Vi kunne rigtig godt tænke os at høre, hvad du selv har i tankerne til årets sidste aften?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Niels

    tja tror vores menu er
    Svinebolsjerne fra Timm Vladimir samt puffede rischips med en eller anden form for Mayo.
    2 slags østers. Frittede med østersmayo og porcerede med en peberrodsfløde og dildolie
    2 slags jomfruhummer. Som tatar og selleri panna Cotta med rå jomfruhummer.
    rugbrød krabbesalat bitre salater og vagtelæg
    Krabbesalat lavet som ravioli med knudekål. Asiatisk inspireret dyppelse
    Dampede blåmuslinger med urter
    Hjemmelavet hindbæris med kaffechokolade

    • Lyder sgu som en fornuftig omgang Niels!

      Godt nytår!

  2. Sune

    Så kom der også styr på min del af menuen. Når man holder nytår med en professionel vinmand så betragtes nedenstående som tilbehør til vinen. Jeg har med andre ord ingen indflydelse på vinsalget, men det plejer at været prima!

    Velkomst: diverse tapernader på hjemmebagt brød (ølandshvede, mantoba, durum og lidt maltmel)
    Forret: udliciteret til gæsterne.
    Hovedret: højreb, pommes anna, grønne bønner med Parma skinke, smørsauterede gulerødder, radicio salat m balsamico glace appelsin filet og granatæble.
    Dresseret: kage af mandelbund, chokoladekrokant, karameliserede nødder og chokolademousse på creme anglaise. Dertil appelsinsorbet, en flydende appelsinkaramel og pyntet med kandiserede appelsiner.

    Nogen der har et bud på hvor lang tid 2kg højreb (stor, tyk klump) skal have i ovnen? Jeg skal bruge ovnen om formiddagen (brød og kransekage), så langtidsstegning duer desværre ikke.

    • Ser lækkert ud Sune og betryggende med en vinkender til bords:)

      Mht. højreb, kan du jo prøve denne: http://www.foodfanatic.dk/herremad-langtidsstegt-h%C3%B8jrebssteg-med-ben :)

      Og den dessert der skal vi vist have opskriften på…

      • Tak for linket – jeg kigger på det!

        Kagen er fra Meyers chokoladebog (s. 136). Resten er freestylet. De kandiserede appelsiner er skaller med hud som er blanceret tre gange og derefter kogt i fem-seks kvarter i sukkerlage og derefter taget op, tørret lidt og drysset med perlesukker. Lagen er derefter reduceret til en karamelagtig substans. Jeg regner med at pynte tallerknerne med siruppen og sætte tre-fire bølger af appelsin på hver skive kage.

        Og ja: vin-folk er ikke at foragte! Faktisk vil jeg anbefale at holde nytår med sådan en :)

        PS: beklager de til tider mærkelige ordvalg – ham der lavet stavekontrollen til iOS burde tæves med en våd søndagsavis.

    • Jeg kan i øvrigt anbefale at komme ca en fjerdedel jordskokker i pommes anna, hvis man har sådan nogen i haven (men vemodig har ikke det?!).

  3. Idrætstossen

    Fruen og jeg har også endelig besluttet os for en udelukkende “salt menu”, og vi har selvfølgelig valgt retter fra årets kogebog

    Forret: Hønsesalat med smørstegt rugbrød og lidt salatblade (for synets skyld)

    Hovedret: Cote du Bouef med Brødrene Kochs rødvinsglade, noget kartoffel af en art og salatblade med sennepsvinaigrette

    Dessert/natmad/aftensnack: Kylling-bacon-ost-jalapenos-nuggets (som jeg har kæmpe forventninger til)

    Lige nu har jeg dog 2 ting til menuen, som jeg grubler over:
    – jeg aner ikke hvordan jeg skærer en Cote du Boeuf ud (selvfølgelig ved bordet)
    – jeg har endnu ikke investeret i en Friteuse og heller ikke prøvet at fritere sådan rigtig før, så tre gode råd modtages også gerne.

Smid en kommentar