Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. september 2019

Scroll to top

Top

43 kommentarer

Gastromands nytårsmenu 2014

Gastromands nytårsmenu 2014
Webmasteren

Talkin’ ’bout a tradition. Én ting er lige så sikkert som at TV2 sender Alene hjemme og Die Hard mellem jul og nytår, nemlig at vi på Gastromand giver dig vores bud på Årets nytårsmenu – i år for 6. år i træk!

Og hvad ville være mere naturligt end at lade 2014’s sidste måltid tage udgangspunkt i #onebooktorulethemall, som har været det store Gastromand-omdrejningspunkt i året der gik? Har du ikke selv erhvervet dig bogen, må du altså ud og låne!

 

Hold kæft det er godt! | Foto: Columbus Leth

Årets velkomstdrik… | Foto: Columbus Leth

 

~ O ~

Velkomstdrik

Gastromand Sour

Snacks til Dronningen

Flamberede østers

Pankofriterede vagtelæg – med ægte kaviar på toppen

Bollinger Standard Cuvée – Årets nytårschampagne

Forret

Torsk(ekæber) med sennepssovs

Riesling – formentlig fra Alsace eller Mosel

Mellemret

Kartoffel, æggeblomme, trøffel og ost

Pinot Noir – det bliver formentlig Cloudy Bay

Hovedret

En variation over:

Duebryst med kantareller og croutoner

el.

Sommerbuk, katareller og brombærkompot

Bordeaux, formentlig noget Margaux med alder

Dessert

Brug din fantasi – vi skal have ost;-)

Portvin!

Natmad

Club nuggets

Mere Gastromand Sour!

~ O ~

Retterne vil naturligvis blive tilpasset årstiden.

Læs også: Gode råd til forberedelse af nytårsmenuen

Vi kunne rigtig godt tænke os at høre, hvad du selv har i tankerne til årets sidste aften?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Fynboen

    Menuen (med forbehold) lyder..

    Forret:
    Røget skinke
    Syltede gule beder
    Blancherede asparges
    Rugbrødskrumme
    Persille
    Mayo

    Hovedret:
    Helstegt oksemørbrad
    Pastinakmos (kan dog være det ændres til en sødekartoffel/gulerodsmos)
    Rødbede (lynsyltede)
    Asparges
    Baconkartoffeltern

    Dessert:
    Mandarinis
    Brændt marengs
    Honningkage
    Snemandler

    • Lyder lækkert Fynboen! Men jeg ville nok skifte asparges ud med svampe – sæsonen taget i betragtning:)

      • Fynboen

        Hmm, kan du måske godt have ret i..
        Må se hvilke råvarer jeg falder over, når der skal handles ind.

      • Fynboen

        I øvrigt synes jeg at jeres valg af vin er spot on!

  2. AllanS

    Den er ikke helt bestemt endnu :)

    Forret:
    Hummerbisque m ostegratineret brød

    Hovedret:
    Ved bare jeg vil lave Sauce Espagnole, men ved ikke lige hvad der skal være til :)

    Dessert:
    Gateau Marcel med granatæble og champagne sortbet

  3. Jonas Hartvig

    Kunne faktisk godt bruge lidt sparring på min menu – det er første gang jeg skal være vært for et arrangement på denne måde:

    Snacks til ankomst/dronningen:
    Hjemmelavede grissinier og flækkede cherrytomater m. mozarella, frisk basilikum og balsamicoglace

    Forret:
    Blinis m. dildcreme og lakseroser

    Mellemret 1:
    Charcuterie m. Sojaristede mandler og rucola vendt m. pesto

    Gane-renser:
    Champagne-granité

    Hovedret:
    Har ikke helt lagt mig fast på hvad for noget kød, men altså noget kød, med garniture af haricot verts svøbt i bacon, Kartoffel og rødbederöstier og hertil en rødvinsglace (gastromands opskrift!)

    Dessert:
    Hvid chokolademousse m. hyldeblomst, mynte og grillede jordbær

    Og så hjemmelavet kransekage til kl. 24

    Hvad synes i? :)

    • Det lyder sgu fornuftigt Jonas! Er der styr på drikkevarerne til? :)

    • Lisa

      Lyder lækkert. Ville valgt en champagne brut til ankomst og måske en let lidt sød hvidvin til lakseroserne.
      Til hovedretten lyder det som om oksekød passer til dit tema (prøv en Amarolo til, lyder mærkelig men den er god) Jordbær og hyldeblomst er vel lidt udenfor sesong, så ville vurderet at skifte dem ud med noget med nødder, kaffeis, mørke bær dog gerne beholde chokolademoussen :-D

      Rødbederöstier er en god ide, den tror jeg jeg stjeler..

  4. Sune

    Forretten er jeg ikke kommet til endnu. Hovedretten er noget meget langtidsstegt ko af en art.
    Desserten derimod på plads. Der er er genvalg til denne her: http://leaveroomfordessert.com/triple-chocolate-praline-tart/ med en Zibibbo Rosa fra Brown Brothers.
    Kransekagen er naturligvis hjemmelavet med 20+ ringe og et studie i pyroteknik og pynt (sidste år lykkedes det næsten at få en kæde af stjernekastere til at antænde en bordbompe på toppen kl. 24. Næsten. Pro tip: stjernekastere brænder ikke lige længe..).

    • HAHA snup lige en video af det pyroshow der Sune! :)

      • Sune

        Will do – hvis jeg husker det. Jeg kan i hvert fald snuppe et billede, når jeg får den lavet!

      • Sune

        Tja. Børnene fik lov at lave det meste. Datteren på 9 insisterede på af lave et utal af chokoladesnirkler efter at have set Den Store Bagedyst. Det efterlod ligesom ikke rigtigt plads til mine usmagelige pyrotekniske udskejelser.

        Må nok konstatere, at kransekagebagestafetten er givet videre til næste generation.

  5. Hyggefyren

    Til forret

    En omgang risotto med hummerhale og parmesan bragt fra italien.
    Vinvalg? Ingen ide

    Champagne-granite er nok ingen dum ide. Havde helt glemt, hvor god en løsning det er i mellem 2 retter. tak hartvig

    Til hovedret skal vi have langtidsstegt oksemørbrad med gastromands glace, dertil bønner med bacon om.
    Vinvalg? Evt. en zinfalden eller syrah. En margaux kan det nok ikke betale sig at købe i prislejet 100-120 kr. pr. flaske.

    Desserten er jeg ikke herrer over.

    Nogen der kan hjælpe med vinvalg eller har kommentar til sammensætningen

    • Lyder lækkert Hyggefyren.

      Jeg ville nok gå efter noget god Chardonnay til forretten – evt. noget italiensk. Planeta er konge: http://www.vildmedvin.dk/planeta-chardonnay.aspx, men måske udenfor budget?

      Tror jeg ville gå efter syrah eller måske noget bedre Rhone til hovedretten (måske noget Gigondas eller Hermitage)- som du selv er inde på, er det svært at finde god Bordeaux i det prisleje:)

  6. Hyggefyren

    Tak for svar.

    Ja Planeta er nok lige over grænsen. Men det skal jo nok være italiensk til risotto. Sidste gang gik det udemærket med en Pinot grigio. Kan være jeg skal prøve det.

    Gigondas ville nok være udemærket, den er lidt syrligt hvilket jeg godt kan lide.
    Ved ikke om udtrykket syrlig er korrekt, kender ikke til de rigtige termer.

    Vil en syrlig vin som gigondas gå godt sammen med den lidt syrlige glace(balsamico)? Altså syrligt på syrligt. Ville det ikke kun være valget hvis sovsen var fed. Ved ikke noget om det. Det er derfor jeg spørger :)

  7. Hejlesen

    Snack: bagte rodfrugter med lidt forskellige dip.
    1. Forret: Noget hvid fisk (torsk el. lign.) tilberedt ved lav temperatur i ovnen med selleripué og friske urter. hertil noget Siciliansk Chardonnay

    forret: Confit de canard i fad med jordskokkepuré og parmesan over og så gratineret. serveres med en bitter salat. Hertil forestiller jeg mig noget Côtes du Rhône.

    Hovedret: Klassisk Coq au vin med noget godt brød til. Regner med Bourgogne hertil, da det indgår i retten.

    Dessert: Brownie med citronis og creme brülee. Hertil lidt forskellig spiritus.

    Senere: Kransekage

    Jeg hører gerne kommentarer på såvel retterne som vine og andet.

    • Valde

      Din ande-forret lyder satme nice! Hvem der havde gemt noget andefedt til den slags tryllerier.

      Man kan jo passende genbruge julevinen dertil(?) Dem er der cirka en milliard forslag til herinde :)

  8. EsbenU

    Jordskokkechips, rugbrødschips, karl johan mayo

    Brændt jordskokkesuppe med diverse rugbrødschips etc. Brød

    Måske noget granité af en art

    Høje tournedoser med (rigtig!) bacon omkring, (bacon stegt godt af og så lang tid i ovnen), pommes anna, god langtids reduceret kalvesauce af en art

    Gateau Marcel eller lignende med noget tilbehør af en art

    Sådan indtil videre. Det skal nok blive lavet om dagen før! :)

  9. Rustbeskytteren

    Planen er ved at være der

    kammuslinger med blomkålspure+basilikumspure
    stegt havtaske med 4 variationer af blandede svampe
    stegt andelever med løgkompot og tyttebær
    stegt kalvebrissel med løgpure og ribs
    langtidsbrasieret lammeskank og kartoffelfondant
    lakrids/citron panna cotta med hindbærpure
    æblekage med marcipanmakroner og flødeskum

    vinene indtil videre er
    zibibbo rosa
    zibibbo ammano
    primotivo salento 2008
    og så kan jeg ikke rigtig bestemme mig for hvor mørk en vin jeg kan tage
    til lammeskanken, enten nero d´avola 2011 eller amarone 2008

  10. Lundaldo

    Snacks til nytårstalen: Koldrøget fanølaks med ærtehummus og karse hertil en Cava

    Forret: Jomfruhummerbisque hertil Riesling sipp Mack 2011

    Hovedret: Oksemørbrad med Pommes Anna, svampe og Bdr. kochs glaze hertil Nativ Eremo San quirico

    Dessert: Gateau Marcel med vaniljeis Hertil en Cognac Paul Giraud Vieille Réserve

    Aftensnack: Ostebord

  11. Sarah Bruun

    Jeg skal have det her

  12. Sarah Bruun
    • Ser også rigtig fornuftigt ud Sarah! :)

  13. Maria

    Jeg står for hovedretten og det bliver easy peasy surf n turf på grillen.
    Jomfruhummere og ribeye steaks ryger på grillen. Høj varme og evt en bunke friske krydderurter på kullene, for at give ekstra flavour.
    Tilbehør pommes fondant og bearnaise.
    Bearnaise laves på foodprocessor.
    Hjertesalat med en sur vred vinaigrette.

    Og så rødvin og cava til kokken i rigeligemængder…

  14. Simon

    Menuen jeg står for lyder

    Snack til nytårstale: Rodfrugte chips og hjemmelavet flæskesvær med trøffelmayo

    Pre dinner snacks – Røget Vagtelæggeblomme på mini tatar, Skagens skinke med trøffelmayo

    Forret 1- Jordskokkesuppe med sprød skagen skinke

    Forret 2 – Koldrøget laks, med dild og peberrod

    Hovedet – Mørbrad med stegt foie gras, morkel sauce og blandede svampe

    Dessert – Chokolade mousse 2 slags med mint og en med rom

  15. Sarah Bruun

    Fooooooooooooor heeeeeeeeeeeeeeeelved. Forkert link. Vi opgraderer således lige ;-)

    http://www.restaurantsubstans.dk/events

    … I øvrigt forstår jeg ikke helt hypet omkring granité. Giver det ikke kun mening hvis man skal igennem viiiiiiiirkelig mange retter? Og selv når neg har spist 6+ retter i byen, har vi ikke fået granité.

  16. Lasse

    Jeg skal forsøge mig med nedenstående:

    Snacks til kl 18:
    – panko fritterede vagtelæg m bacon mayo
    – små pizza hapsere m blomkål og vesterhavs ost

    Forret – ala tapas:
    – crostini m sortfods skinke og svampe
    – laksetatar
    – jordskokke panna cotta m syltede løg og stenbiderogn
    – syltede vagtelæg m urtemayo
    Hertil flute med havtorne smør

    Hovedret:
    Oksefilet med 2-farvet pommes anna, bagte løg, fyldte portobello svampe og blandet salat. evt en sauce

    Dessert:
    – Hvidchokolade panna cotta
    – brownie
    – havtorn sorbet

    Kl 24:
    Svigermors kransekage

    Godt Nytår!

    • Dejligt at se et par Gastromand-retter imellem Lasse – det ser fantastisk ud!

      Godt nytår! :)

  17. Rosenhøj

    Er i år inviteret ud, så har fået vintjansen.
    Denne er godt på vej, men endnu med enkelte mangler.

    Snack
    Da denne ikke er angivet, bliver den nok blot suppleret med en NV champagne, eventuelt Duetz Brut Classic.

    Forret
    Denne består i al sin enkelhed af en halv hummer.
    Hertil tænker jeg at føre ovenstående champagne med videre, her er gode råd velkomne :)

    Hovedret
    Langtidsstegt kalvemørbrad med bagte tomater, blomkålspure, peberrodscreme, perleløg og grønne asparges. Hertil rådvinsglace.
    Hertil er det planen at servere en 2011 Ruvei Barbera d’Alba.

    Dessert
    Passionssorbet og vanilieparfait på bund af chokolade omkranset af bagt marengs.
    Hertil tænker jeg en halvsød cava, eventuelt portvin. Her er der endnu lidt usikkerhed :)

    Kl. 24
    Kransekage
    Hertil tror jeg det ender med en sød spumante

    Godt nytår!

    • Duetz skal nok fungere til hummeren også Rosenhøj.

      Til desserten kunne man overveje noget Sauternes til at komplementere passionsfrugten og vanilien:)

  18. Jonas

    Jeg står for forret og dessert

    Forret:
    Fiske og skaldyrsanretning med grillede kammuslinger, laksetatar, dampet torsk og lynstegte tigerrejer. Dertil avocadocreme, sellericreme, fennikelsalat og hjemmelavet koldhævet brød.

    Dessert:
    Variation af chokolade, karamel, is og bær.
    Svampet brownie, hvid chokoganache, dulce de leche, hjemmelavet vaniljeparfait, hindbærcoulis, marinerede bær. Pyntet af med tørret og frisk mynte samt isomaltflager med frysetørret hindbær.

  19. Morten

    De der flamberede østers har i en opskrift på det?

    • Idrætstossen

      Køb deres kogebog – så får du også en masse andre lækre opskrifter oven i hatten.

  20. Idrætstossen

    Fruen og jeg har også endelig besluttet os for en udelukkende “salt menu”, og vi har selvfølgelig valgt retter fra årets kogebog

    Forret: Hønsesalat med smørstegt rugbrød og lidt salatblade (for synets skyld)

    Hovedret: Cote du Bouef med Brødrene Kochs rødvinsglade, noget kartoffel af en art og salatblade med sennepsvinaigrette

    Dessert/natmad/aftensnack: Kylling-bacon-ost-jalapenos-nuggets (som jeg har kæmpe forventninger til)

    Lige nu har jeg dog 2 ting til menuen, som jeg grubler over:
    – jeg aner ikke hvordan jeg skærer en Cote du Boeuf ud (selvfølgelig ved bordet)
    – jeg har endnu ikke investeret i en Friteuse og heller ikke prøvet at fritere sådan rigtig før, så tre gode råd modtages også gerne.

  21. Sune

    Så kom der også styr på min del af menuen. Når man holder nytår med en professionel vinmand så betragtes nedenstående som tilbehør til vinen. Jeg har med andre ord ingen indflydelse på vinsalget, men det plejer at været prima!

    Velkomst: diverse tapernader på hjemmebagt brød (ølandshvede, mantoba, durum og lidt maltmel)
    Forret: udliciteret til gæsterne.
    Hovedret: højreb, pommes anna, grønne bønner med Parma skinke, smørsauterede gulerødder, radicio salat m balsamico glace appelsin filet og granatæble.
    Dresseret: kage af mandelbund, chokoladekrokant, karameliserede nødder og chokolademousse på creme anglaise. Dertil appelsinsorbet, en flydende appelsinkaramel og pyntet med kandiserede appelsiner.

    Nogen der har et bud på hvor lang tid 2kg højreb (stor, tyk klump) skal have i ovnen? Jeg skal bruge ovnen om formiddagen (brød og kransekage), så langtidsstegning duer desværre ikke.

    • Ser lækkert ud Sune og betryggende med en vinkender til bords:)

      Mht. højreb, kan du jo prøve denne: http://www.foodfanatic.dk/herremad-langtidsstegt-h%C3%B8jrebssteg-med-ben :)

      Og den dessert der skal vi vist have opskriften på…

      • Tak for linket – jeg kigger på det!

        Kagen er fra Meyers chokoladebog (s. 136). Resten er freestylet. De kandiserede appelsiner er skaller med hud som er blanceret tre gange og derefter kogt i fem-seks kvarter i sukkerlage og derefter taget op, tørret lidt og drysset med perlesukker. Lagen er derefter reduceret til en karamelagtig substans. Jeg regner med at pynte tallerknerne med siruppen og sætte tre-fire bølger af appelsin på hver skive kage.

        Og ja: vin-folk er ikke at foragte! Faktisk vil jeg anbefale at holde nytår med sådan en :)

        PS: beklager de til tider mærkelige ordvalg – ham der lavet stavekontrollen til iOS burde tæves med en våd søndagsavis.

    • Jeg kan i øvrigt anbefale at komme ca en fjerdedel jordskokker i pommes anna, hvis man har sådan nogen i haven (men vemodig har ikke det?!).

  22. Niels

    tja tror vores menu er
    Svinebolsjerne fra Timm Vladimir samt puffede rischips med en eller anden form for Mayo.
    2 slags østers. Frittede med østersmayo og porcerede med en peberrodsfløde og dildolie
    2 slags jomfruhummer. Som tatar og selleri panna Cotta med rå jomfruhummer.
    rugbrød krabbesalat bitre salater og vagtelæg
    Krabbesalat lavet som ravioli med knudekål. Asiatisk inspireret dyppelse
    Dampede blåmuslinger med urter
    Hjemmelavet hindbæris med kaffechokolade

    • Lyder sgu som en fornuftig omgang Niels!

      Godt nytår!

Smid en kommentar