-
De der flamberede østers har i en opskrift på det?
-
Køb deres kogebog – så får du også en masse andre lækre opskrifter oven i hatten.
-
-
Jeg står for forret og dessert
Forret:
Fiske og skaldyrsanretning med grillede kammuslinger, laksetatar, dampet torsk og lynstegte tigerrejer. Dertil avocadocreme, sellericreme, fennikelsalat og hjemmelavet koldhævet brød.Dessert:
Variation af chokolade, karamel, is og bær.
Svampet brownie, hvid chokoganache, dulce de leche, hjemmelavet vaniljeparfait, hindbærcoulis, marinerede bær. Pyntet af med tørret og frisk mynte samt isomaltflager med frysetørret hindbær. -
Er i år inviteret ud, så har fået vintjansen.
Denne er godt på vej, men endnu med enkelte mangler.Snack
Da denne ikke er angivet, bliver den nok blot suppleret med en NV champagne, eventuelt Duetz Brut Classic.Forret
Denne består i al sin enkelhed af en halv hummer.
Hertil tænker jeg at føre ovenstående champagne med videre, her er gode råd velkomne :)Hovedret
Langtidsstegt kalvemørbrad med bagte tomater, blomkålspure, peberrodscreme, perleløg og grønne asparges. Hertil rådvinsglace.
Hertil er det planen at servere en 2011 Ruvei Barbera d’Alba.Dessert
Passionssorbet og vanilieparfait på bund af chokolade omkranset af bagt marengs.
Hertil tænker jeg en halvsød cava, eventuelt portvin. Her er der endnu lidt usikkerhed :)Kl. 24
Kransekage
Hertil tror jeg det ender med en sød spumanteGodt nytår!
-
Jeg skal forsøge mig med nedenstående:
Snacks til kl 18:
– panko fritterede vagtelæg m bacon mayo
– små pizza hapsere m blomkål og vesterhavs ostForret – ala tapas:
– crostini m sortfods skinke og svampe
– laksetatar
– jordskokke panna cotta m syltede løg og stenbiderogn
– syltede vagtelæg m urtemayo
Hertil flute med havtorne smørHovedret:
Oksefilet med 2-farvet pommes anna, bagte løg, fyldte portobello svampe og blandet salat. evt en sauceDessert:
– Hvidchokolade panna cotta
– brownie
– havtorn sorbetKl 24:
Svigermors kransekageGodt Nytår!
-
Fooooooooooooor heeeeeeeeeeeeeeeelved. Forkert link. Vi opgraderer således lige ;-)
http://www.restaurantsubstans.dk/events
… I øvrigt forstår jeg ikke helt hypet omkring granité. Giver det ikke kun mening hvis man skal igennem viiiiiiiirkelig mange retter? Og selv når neg har spist 6+ retter i byen, har vi ikke fået granité.
-
Menuen jeg står for lyder
Snack til nytårstale: Rodfrugte chips og hjemmelavet flæskesvær med trøffelmayo
Pre dinner snacks – Røget Vagtelæggeblomme på mini tatar, Skagens skinke med trøffelmayo
Forret 1- Jordskokkesuppe med sprød skagen skinke
Forret 2 – Koldrøget laks, med dild og peberrod
Hovedet – Mørbrad med stegt foie gras, morkel sauce og blandede svampe
Dessert – Chokolade mousse 2 slags med mint og en med rom
-
Jeg står for hovedretten og det bliver easy peasy surf n turf på grillen.
Jomfruhummere og ribeye steaks ryger på grillen. Høj varme og evt en bunke friske krydderurter på kullene, for at give ekstra flavour.
Tilbehør pommes fondant og bearnaise.
Bearnaise laves på foodprocessor.
Hjertesalat med en sur vred vinaigrette.Og så rødvin og cava til kokken i rigeligemængder…
-
… Arg, det driller!
-
Jeg skal have det her
-
Snacks til nytårstalen: Koldrøget fanølaks med ærtehummus og karse hertil en Cava
Forret: Jomfruhummerbisque hertil Riesling sipp Mack 2011
Hovedret: Oksemørbrad med Pommes Anna, svampe og Bdr. kochs glaze hertil Nativ Eremo San quirico
Dessert: Gateau Marcel med vaniljeis Hertil en Cognac Paul Giraud Vieille Réserve
Aftensnack: Ostebord
-
Planen er ved at være der
kammuslinger med blomkålspure+basilikumspure
stegt havtaske med 4 variationer af blandede svampe
stegt andelever med løgkompot og tyttebær
stegt kalvebrissel med løgpure og ribs
langtidsbrasieret lammeskank og kartoffelfondant
lakrids/citron panna cotta med hindbærpure
æblekage med marcipanmakroner og flødeskumvinene indtil videre er
zibibbo rosa
zibibbo ammano
primotivo salento 2008
og så kan jeg ikke rigtig bestemme mig for hvor mørk en vin jeg kan tage
til lammeskanken, enten nero d´avola 2011 eller amarone 2008 -
Snack: bagte rodfrugter med lidt forskellige dip.
1. Forret: Noget hvid fisk (torsk el. lign.) tilberedt ved lav temperatur i ovnen med selleripué og friske urter. hertil noget Siciliansk Chardonnayforret: Confit de canard i fad med jordskokkepuré og parmesan over og så gratineret. serveres med en bitter salat. Hertil forestiller jeg mig noget Côtes du Rhône.
Hovedret: Klassisk Coq au vin med noget godt brød til. Regner med Bourgogne hertil, da det indgår i retten.
Dessert: Brownie med citronis og creme brülee. Hertil lidt forskellig spiritus.
Senere: Kransekage
Jeg hører gerne kommentarer på såvel retterne som vine og andet.
-
Din ande-forret lyder satme nice! Hvem der havde gemt noget andefedt til den slags tryllerier.
Man kan jo passende genbruge julevinen dertil(?) Dem er der cirka en milliard forslag til herinde :)
-
-
Tak for svar.
Ja Planeta er nok lige over grænsen. Men det skal jo nok være italiensk til risotto. Sidste gang gik det udemærket med en Pinot grigio. Kan være jeg skal prøve det.
Gigondas ville nok være udemærket, den er lidt syrligt hvilket jeg godt kan lide.
Ved ikke om udtrykket syrlig er korrekt, kender ikke til de rigtige termer.Vil en syrlig vin som gigondas gå godt sammen med den lidt syrlige glace(balsamico)? Altså syrligt på syrligt. Ville det ikke kun være valget hvis sovsen var fed. Ved ikke noget om det. Det er derfor jeg spørger :)
-
Til forret
En omgang risotto med hummerhale og parmesan bragt fra italien.
Vinvalg? Ingen ideChampagne-granite er nok ingen dum ide. Havde helt glemt, hvor god en løsning det er i mellem 2 retter. tak hartvig
Til hovedret skal vi have langtidsstegt oksemørbrad med gastromands glace, dertil bønner med bacon om.
Vinvalg? Evt. en zinfalden eller syrah. En margaux kan det nok ikke betale sig at købe i prislejet 100-120 kr. pr. flaske.Desserten er jeg ikke herrer over.
Nogen der kan hjælpe med vinvalg eller har kommentar til sammensætningen
-
Forretten er jeg ikke kommet til endnu. Hovedretten er noget meget langtidsstegt ko af en art.
Desserten derimod på plads. Der er er genvalg til denne her: http://leaveroomfordessert.com/triple-chocolate-praline-tart/ med en Zibibbo Rosa fra Brown Brothers.
Kransekagen er naturligvis hjemmelavet med 20+ ringe og et studie i pyroteknik og pynt (sidste år lykkedes det næsten at få en kæde af stjernekastere til at antænde en bordbompe på toppen kl. 24. Næsten. Pro tip: stjernekastere brænder ikke lige længe..). -
Kunne faktisk godt bruge lidt sparring på min menu – det er første gang jeg skal være vært for et arrangement på denne måde:
Snacks til ankomst/dronningen:
Hjemmelavede grissinier og flækkede cherrytomater m. mozarella, frisk basilikum og balsamicoglaceForret:
Blinis m. dildcreme og lakseroserMellemret 1:
Charcuterie m. Sojaristede mandler og rucola vendt m. pestoGane-renser:
Champagne-granitéHovedret:
Har ikke helt lagt mig fast på hvad for noget kød, men altså noget kød, med garniture af haricot verts svøbt i bacon, Kartoffel og rødbederöstier og hertil en rødvinsglace (gastromands opskrift!)Dessert:
Hvid chokolademousse m. hyldeblomst, mynte og grillede jordbærOg så hjemmelavet kransekage til kl. 24
Hvad synes i? :)
-
Lyder lækkert. Ville valgt en champagne brut til ankomst og måske en let lidt sød hvidvin til lakseroserne.
Til hovedretten lyder det som om oksekød passer til dit tema (prøv en Amarolo til, lyder mærkelig men den er god) Jordbær og hyldeblomst er vel lidt udenfor sesong, så ville vurderet at skifte dem ud med noget med nødder, kaffeis, mørke bær dog gerne beholde chokolademoussen :-DRødbederöstier er en god ide, den tror jeg jeg stjeler..
-
-
Menuen (med forbehold) lyder..
Forret:
Røget skinke
Syltede gule beder
Blancherede asparges
Rugbrødskrumme
Persille
MayoHovedret:
Helstegt oksemørbrad
Pastinakmos (kan dog være det ændres til en sødekartoffel/gulerodsmos)
Rødbede (lynsyltede)
Asparges
BaconkartoffelternDessert:
Mandarinis
Brændt marengs
Honningkage
Snemandler
Comments