Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. januar 2023

Scroll to top

Top

En kommentar

Gastromands nytårsmenu 2022: Dobbelt østers til Daisys tale

Gastromands nytårsmenu 2022: Dobbelt østers til Daisys tale
Høvding

Det er et uomtvisteligt faktum at en hver nytårsaften skal starte med østers. Alle de andre lækkerheder skal vi nok komme til senere. Derfor skal denne menu jo heller ikke være der hvor reglen brydes.

Annonce / Samarbejde med Venø Seafood + Vestergaard Wines

KLIK HER FOR AT KOMME TIL DEN STORE NYTÅRSGIVEAWAY!

Vi vælger at køre med to versioner af østersen. En rå med en lille mignonette lavet på brombæreddike og kørvel. Den let frugtede eddike og anisnoterne fra kørvelen snor sig om den rå østers i perfekt harmoni. Den er knapt så syrlig, som man måske kan være vant til hvis den laves på rødvins eller hvidvinseddike.

Den tilberedte vendes først i krydret rugmel, for derefter at få en tur i den gyldne brønd. Når du tilbereder østers, er det vigtigt at du er påpasselig med ikke at overtilberede dem. Så bliver det lidt som et lille kedelig stykke cykelslange. De indeholder meget vand fra naturens side, så vil også skrumpe meget ind. De skal have… lige præcist nok. Rugmelet bidrager med en smule syre i smagen, som jeg synes er helt eminemt hertil. Den skal serveres ret hurtigt efter den er stegt. Dog kan du åbne dine østers på forhånd for at spare tid. Det samme med at lave mignonetten og skære tomaterne i små stykker.

Venø Seafood plejer at sælge masser af de klassiske runde og flade limfjordsøsters til nytår, men i år må man ikke fiske dem, da den florerer en virus som slåer dem ihjel. Så hvis man også fiskede dem kommercielt, kunne man risikere at udrydde dem. Derfor sælger de i år Østers fra Rømø og disse gigas østers, som begge er den dybe aflange variant.

Gå til bunden af indlægget for at se hvordan du åbner østers og opskriften på video.

Du kan frembringe syltede grønne tomater og brombæreddike i større supermarkeder – Fx Meny, hvis du altså ikke selv laver det. Når indlægget ser solens lys, så er firmaet Syltet desværre lukket, men det er stadig muligt at finde det på hylderne flere steder. Jeg har købt ind, så den heldige vinder får et sæt med præmien. Dog er der også andre producenter, som laver det. Så det er til at skaffe.

Vestergaard Wines byder ind med en dejlig tør champagne fra André Roger af egen import, som med små fine bobler smyger sig om tungen. Den er på 100% pinot noir. Den kunne jeg sagtens køre til alle retterne – måske lige med undtagelse af bøffen og desserten – og så til langt ud på natten. Ja, det er jo ikke nytår for ingenting. Men bare roligt. I vores vinpakke/pairing kommer der også mere hvide og røde.

Dobbelt østers

No ratings yet
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 16 østers

Ingredienser

  • 16 stk østers
  • 100 g groft rugmel
  • 50-75 g kewpie mayo (kan erstattes af en anden mayo)
  • 50 g finthakkede grønne syltede tomater
  • 50 ml brombæreddike (eller anden smagfuld eddike)
  • 1 spsk finthakket skalotteløg
  • 0,5 spsk finthakket kørvel

Sådan gør du

  • Åben dine østers. placer halvdelen på et fad. Den anden halvdel løsnes og vendes i rugmel krydret med salt og peber.
  • Varm olie til 175 grader og steg dine østers i 1-1,5 minut. De skal blot tage let farve. Læg dem på fedtsugende papir.
  • Returner dine østers til skallen og top med mayo og syltede grønne tomater i tern. Eventuelt et lille skud friskkværnet peber.
  • Rær brombæreddiken med skalotteløg og kørvel. Smag til med sort peber, salt og eventuelt nip sukker. Server til de rå østers.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering




ANNONCE