Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2023

Scroll to top

Top

444 kommentarer

Nytår 2022: Inspiration og opskrifter. (GIVEAWAY AFSLUTTET)

Nytår 2022: Inspiration og opskrifter. (GIVEAWAY AFSLUTTET)
Høvding

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at for os gastromænd, så er nytåret et af årets absolutte gastronomiske højdepunkter. Der skal bare daxvax i håret og så skal den bare have pedalen i bund på den kulinariske front. Vi har jo været igennem den klassiske julemiddag mange gange, så den finder du selvfølgelig også hos os. Men hvor det kan være svært at bryde traditionerne i julen, så er det jo ofte en videreudvikling af vildskaben til nytår. Det vil vi gerne prøve at støtte op om her.

Derfor vil vi gerne give vores bud på hvordan en vild gør-det-selv nytårsmenu kunne se ud. Her skal både være østers til nytårstalen, snacks og godt med retter. Men det udover at være blæret, så er der også tænkt ind, at du lidt skal have overskuddet til at være den gode vært. Så fokus bliver også på hvad du kan lave på forhånd, hvad du måske kan gøre nemmere for dig selv og sådan bare hvordan du kan funkle på aftenen. Vi har forsøgt at lave en sammenhæng, så nogle af komponenterne fra retterne faktisk går igen i snacksne, så du får brugt alt det gode mere end en gang.

…. Jamen du skrev noget om en give-away og det er faktisk det jeg kom for!…

Det er helt ok. Men i bund og grund handler det om, at vi har taget fat i nogle af de mange gode folk i branchen, som vi kender, der leverer de lækreste produkter, for at høre om de ville være med til at forgylde en heldig kartoffel med en MASSE luksus til årets sidste store aften. Altså vi sørger for at en masse lækkert til nytårsmenu til 4 personer. I skal måske selv ud og købe lidt fløde og grønt, men tanken er, at I får de bærende elementer til vores nytårsmenu leveret. Hvordan vinder du så? Ja, det har jeg tænkt mig at trække dig igennem indlægget og menuen før du finder ud af.

Menuen.

Jeg har lavet ret meget mad til selskaber (og en masse andre steder også – men flest selskaber på det seneste), så jeg har lavet en menu ud af de retter som vi nogle gange laver til folk, måske et twist af det og måske bare noget som jeg har gået og haft lyst til at lave længe. Det er forholdsvis enkle retter, så du faktisk kan plukke en eller flere af dem, hvis du har lyst. De er tiltænkt til at skulle have flere retter og man ikke bliver for carb-fyldt, så man stadig kan svinge træbenet senere. Hvis du bare vil lave bøffen, jamen så laver du bare en kartoffel og måske lidt grønt gemüse til, så er du også helt kørende. Så mulighederne er mange.

I takt med at alle opskrifterne ser dagens lys, så vil der også komme links til dem og videodelen i menuen. Vi lægger skinnerne som vi kører, så kom ind og tjek op løbende. Det kunne jo også være at den blev opdateret med andre gode sager.

Champagne og østers til nytårstalen:

 • To slags østers fra Venø Seafood.

En rå med en brombæreddike og kørvel mignonette – En stegt, som er vendt i rugmel og toppet med grønne tomater og kewpie mayo. Vestergaard Wines står for champagnen. (opskrift / youtube.)

Snacks:

 • Bagte jordskokker med gammelknas og caviar (Opskrift)
 • Hjertemuslingetærte med syltet gulerod (Opskrift)
 • Hummer “risvaffel” (Opskrift)

Middagen:

 • Bagt torsk med sauce på hjertemuslinger og cider. (Opskrift)
 • Stegt hummerhale med hindbær, flæskesvær og kombucha. (Opskrift)
 • Svineslips med hasselnødder, selleri, savoykål og kaviar. (Opskrift)
 • Tomahawk med skalotteløg, trøffel og peberglace. (Opskrift)
 • Osteæbleflæsk. (Opskrift)
 • Yuzufromage med hvidchokolade (opskrift)

Hvem er med os og hvad kan DU vinde?

Vi er så heldige, at en flok af vores gastronomiske venner vil hjælpe med at stable denne give-away på benene og de vil til den heldige vinder sørge for en masse guld til maven.

Venø Seafood Østers, hummer og hjertemuslinger.

DyrbarKrogmodnet Tomahawk, Svineslips, Nyretapper, krogmodnede flæskesvær (rå).

Æblerov CiderDansk cider til glasset og saucen.

Gourmet Engros – Trøfler, caviar og hvid chokolade.

Vestergaard Wines – vinpakke med gode sager.

Nobilis Rum Den ultimative rom – GUYANA UITVLUGT 33 YEARS OLD 1989

Der kan løbende tilgå flere venner. Og sidder du derude med noget der ville kunne være godt for en vinders nytårsaften (vi er alle vindere, men altså af den her giveaway) så hiv fat I os med det samme. Det kunne være alt fra smokinger, champagnesabler og til hård spiritus og beskyttelsesbriller. Måske sågar en god cigar eller en lille sidegevinst til dem der var så tæt på at vinde.

Hvad skal du gøre for at vinde?

Skriv en kommentar HER i tråden. Fortæl os hvem du skal nyde godt af denne omgang lækkerier med og hvordan I skal fejre nytåret, hvis du ikke vinder. Det er nemt.

Derudover – Så klik ind og se hvad vores gode venner kan tilbyde af sager til at forsøde dit liv med. Del opslaget med dine venner, så I har større chance for at vinde, hvis de også deltager. Det er dog ikke et krav. Men lidt kærlighed har aldrig skadet nogen.

Vi trækker en vinder 4. søndag i advent klokken 22 og vinderen vil blive kontaktet direkte på mail. SØRG for at din mailadresse er fyldt korrekt ud i feltet, når du skriver kommentaren. Svarer vinderen ikke inden den 24. december klokken 12, trækkes deres en ny vinder. (VINDEREN ER TRUKKET)

Det med småt: Præmierne kan ikke ombyttes til kontanter. De vil blive afsendt i flere pakker, vi ikke selv kan opbevare og sende ferskvarer – Vi klarer logistikken efterfølgende, det bliver ikke noget problem.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Marc

  Vi skal holde nytår fire voksne og fire børn. Vores gæster er nybagte forældre, og derfor ville det være helt perfekt at kunne overraske dem med en superlækker menu. Tak for muligheden og jeres fantastiske side!

 2. Morten krag

  Min frue og jeg ville elske det her Ocean af lækkerier.

 3. Emil Werdelin

  Vil møg gerne dele det med min kammerat Thomas, nytår byder på en stille og rolig aften i gastronomiens tegn, så det her ville være den perfekte pakke til at gøre dette nytår legendarisk!

 4. Thomas Olsen

  Fejre nytår i sommerhus med vennepar.

  Den står som altid på en masse s p snacks, caviar og champagne.

 5. Deanna Rasmussen

  Hvor er det en lækker menu!
  Vi vil i sommerhuset i år og slappe af m dejlig vin og byde 2023 velkommen.
  Det vil være skønt at smide termomixeren bag i bilen og så lave disse skønne retter!
  Jeg ønsker alle pøj pøj med konkurrencen og en glædelig jul.

  Ps vinder vi ikke bliver det jomfruhummer bisque
  Oksemørbrad og desserten en baked Alaska

 6. Rasmus

  Det bliver med naboerne og familen.

 7. Sille Mansa

  Wauw en lækker menu! Den ville passe helt perfekt til vores nytårsaften som skal være stille og rolig, og hvor vi skal hygge med lækker mad. Det ville være den lækreste præmie at vinde :) krydser sådan fingre :)
  Min kæreste og jeg skal holde nytårsaften med et sæt venner :)

 8. Nina Gregersen

  Perfekt menu! Det ville jeg gerne servere for familien, og har allerede idéer til Champagne-match.

 9. Kristian

  Skal fejre det hjemme med gode venner og god mad, hvor god maden bliver afhænger lidt af om vi vinder her 🙂

 10. Mads

  Uha det bliver en helt særlig nytårsfest med den menu. Håber jeg vinder 🤩

 11. Emma

  Det skal deles med vores gode venner 😍

 12. Kasper Olsen

  Den skal nydes med gode venner 🔥

 13. Tugge

  God mad med familie og venner. Det bliver ikke mere hyggeligt

 14. Patrick

  Sammen med venner. 🥳😃
  Gør altid en dyd af året sidste menu. Elsker at bruge dagen på at hygge i køkkenet med mis en place. 👨🏻‍🍳
  Prunier ville helt klart klæde menuen i år. 😍

 15. Heidi

  Det skal stornydes med gode venner, der endelig er flyttet til DK igen – og med vores fire børn, der på trods af det unge sind ikke er i tvivl om, hvad god mad er, når de får det 🤩Alternativt bliver det ceviche og et par udefinerede retter derefter!

 16. Mathilde Graulund Hansen

  Med venner 🥳🥳🥳 Og hvis vi ikke vinder, får vi nok god mad alligevel 👏

  • Den skal deles med de bedste venner og min skønne familie
   Vi skal nok få en super aften uanset om vi vinder

 17. Lene

  Jeg skal fejre den med et par veninder – og der er lidt plads på menuen til ekstra caviar 🥳

Smid en kommentar