Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

2 Comments

Gastromand goes Italian – The Big Italian

Gastromand goes Italian – The Big Italian
Fynboen

Burgere er mandemad! Så jeg synes, at Gastromands masser af italienske retter skal have en burger med. Jeg ved godt, at burgere ikke er særligt italienske, men med lidt får twist og justeringer her og der, så kan man faktisk godt slippe afsted med at lave en italiensk burger. Der er nogle italienere, som vil sværge blodhævn over mig, men regler og traditioner er til for at blive brudt.

Læs også: Klassisk Gastromand-burger

Focacciaboller til The Big Italian

Focacciaboller til The Big Italian

Læs også: Food on Film – take 2: White Castle Burger

Gastromand goes Italian IV - The Big Italian

5 fra 2 stemmer
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

Focacciabolle (6-8 boller)

  • 10 gr. gær
  • dl olivenolie
  • ekstra olivenolie til pensling
  • 3 dl. lunken vand
  • 10 gr. groft salt eller havsalt
  • 500 gr. Tipo 00 mel
  • Rosmarin

Bøf:

  • Hakket oksekød god kvalitet (jeg lavede bøfferne a' 200 gr. pr. bøf)

(Urte)Mayo:

  • Æggeblommer
  • Olie
  • Hvidvinseddike
  • Salt/peber
  • citronsaft
  • Urter f.eks. basilikum, oregano

Øvrigt:

  • Friske tomater
  • Rucola
  • Mozzerella
  • Parmaskinke

Sådan gør du

  • Bland gær, olie og vand.
  • Kom salt og mel i gærblandingen og ælt det sammen, gerne på en maskine. Ælt gerne i 8-12 minutter, så det er virkelig godt blandet og klistret. Kom dejen over i en skål, med mel drysset i. Drys lidt ekstra mel henover dejen. Lad den hæve i 2-3 timer.
  • Form 6-8 boller og læg dem på bagepapir på en bradepande. Pensl dem med lidt olivenolie, og drys frisk rosmarin ovenpå. Lad bollerne efterhæve 1 time . Gerne ved 40 grader i ovn, hvis ovnen kan gå ned på 40 grader.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn på 220 grader varmluft. De skal have 25-28 min.
  • Når bollerne er færdige skal de afkøle.
  • Smid parmaskinke i ovnen på 220 grader varmluft, og steg det sprødt i 5-6 min.
  • Lav din mayo. Brug f.eks. frisk basilikum, oregano eller timian eller flere slags urter. Smag til, og sæt på køl når du har ramt din smag.
  • Form dine bøffer og steg dem på en pande. Når bøffen har fået stegeskorpe på begge sidder lægger du to gode skiver mozzerella på og lader det smelte. Fyr evt. dem i ovnen ved 150 grader og lad bøfferne stege færdige og osten smelte nedover.
  • Saml din(e) burgere og server.
  • Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Sprød parma

Sprød parma

Burger, assemble!

Burger, assemble!

The Big Italian

The Big Italian

Har du en yndlingsburger?!

 

Stik os en kommentar

Comments

  1. Lene

    Bøffen skal da på grillen ;-)

    • Fynboen

      Hej Lene

      Jada, når muligheden byder sig, skal bøffen da naturligvis grilles :-)

Submit a Comment

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering