Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 5. maj 2024

Scroll to top

Top

43 kommentarer

Hjemmelavet Whisky Sauce – the one and only

Gastromand
Et godt alternativ til bearnaise og rødvinssauce

Vi har lavet  Bearnaise og Sauce Tartar og nu er det tid til endnu en klassisk sauce, nemlig hjemmelavet Whisky Sauce!

Whiskey sauce

Et godt alternativ til bearnaise og rødvinssauce
3.87 fra 29 stemmer
Ret: Sauce
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 10 spk. whisky
  • 2 spk. god balsamico
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spk. rosmarin gerne stokken også
  • 1 tsk timian gerne stokken også
  • 1 spk. barbequesauce
  • 0,5 dl. ketchup
  • 0,5 dl. koncenteret tomat puré
  • 250 ml. madlavningsfløde 7 el. 15 %
  • Vand
  • Salt mere end du tror
  • Peber

Sådan gør du

  • - 5 spk. whiskey, 1 spk. balsamico, stokken fra rosmarin og timian bringes i kog i en lille gryde til ca. halvdelen er tilbage (essens).
  • - Imens varmes 5 spk. whiskey og 1 spk. balsamico varmes op og brændes af - pas godt på, og gør det ikke under emhætten!
  • - Herefter tilsættes ketchup, tomatpuré og barbequesaucen på den brændvarme pande, hvor det brændes godt af et minutstid.
  • - Tilsæt hereftes essensen, og der skrues ned til ca. halv varme. Tilsæt rosmarin, timian og sukker.
  • - Når saucen har stået lidt tilsættes fløden. Nu skal det hele småsimre ca. 15 minutter til det har en passende konsistens, smag til med salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

/Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Henrik Jager

    5 stars
    Giv sovsen den ekstra salt de selv beskriver, så synes jeg virkelig det er den bedste wishkeysovs jeg har smagt !! Jeg putter selv 1 tsk fin salt i

  2. Mogens Omer

    Tak for opskriften, udover, jeres opskrift, koger jeg en god fon ned. Hilsen Mogens

  3. Peter

    Jeg synes at den megen tomat overdøver whiskey smagen. Og hvorfor egemtlig brænde den af? Det ikke kun alkoholen der forsvinder, men også mange smagsstoffer. Det er bedre blot at lade alkoholen dampe af svag kogning af sovsen.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering