43 kommentarer
Hjemmelavet Whisky Sauce – the one and only
Et godt alternativ til bearnaise og rødvinssauce
Vi har lavet Bearnaise og Sauce Tartar og nu er det tid til endnu en klassisk sauce, nemlig hjemmelavet Whisky Sauce!
Ingredienser
- 10 spk. whisky
- 2 spk. god balsamico
- 1 tsk. sukker
- 1 spk. rosmarin gerne stokken også
- 1 tsk timian gerne stokken også
- 1 spk. barbequesauce
- 0,5 dl. ketchup
- 0,5 dl. koncenteret tomat puré
- 250 ml. madlavningsfløde 7 el. 15 %
- Vand
- Salt mere end du tror
- Peber
Sådan gør du
- - 5 spk. whiskey, 1 spk. balsamico, stokken fra rosmarin og timian bringes i kog i en lille gryde til ca. halvdelen er tilbage (essens).
- - Imens varmes 5 spk. whiskey og 1 spk. balsamico varmes op og brændes af - pas godt på, og gør det ikke under emhætten!
- - Herefter tilsættes ketchup, tomatpuré og barbequesaucen på den brændvarme pande, hvor det brændes godt af et minutstid.
- - Tilsæt hereftes essensen, og der skrues ned til ca. halv varme. Tilsæt rosmarin, timian og sukker.
- - Når saucen har stået lidt tilsættes fløden. Nu skal det hele småsimre ca. 15 minutter til det har en passende konsistens, smag til med salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
/Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Giv sovsen den ekstra salt de selv beskriver, så synes jeg virkelig det er den bedste wishkeysovs jeg har smagt !! Jeg putter selv 1 tsk fin salt i -
Tak for opskriften, udover, jeres opskrift, koger jeg en god fon ned. Hilsen Mogens
-
Jeg synes at den megen tomat overdøver whiskey smagen. Og hvorfor egemtlig brænde den af? Det ikke kun alkoholen der forsvinder, men også mange smagsstoffer. Det er bedre blot at lade alkoholen dampe af svag kogning af sovsen.
Kommentarer