Stegt kammusling, nødder, blomkål, brunet smør, crouton og kørvel
I anledningen af fotosessionen til JP kiggede Århusianeren og Familifaren forbi en fredag i januar, hvorfor der naturligvis skulle flækkes lidt hurtig mad sammen. Menuen blev i meget korte træk:
Tuncarpaccio
Stegte kammuslinger
svinerillettes
Med undtagelse af forberedelse af rillettes tog menuen ikke meget mere end 30 min. at smide sammen.
Vi har tidligere lavet kammusling sous vide med stor succes og havets mørbrad er lidt en favorit-delikatesse.
Inspirationen til denne kammuslingret kom fra restaurant MEST, hvor jeg for efterhånden lang tid siden fik en ret med nogle af de samme elementer.
Ingredienser
- 12 kammuslinger
- 1 håndfuld grofthakkede nødder
- 1 stykke blomkål
- 1 stykke brød
- 150 g smør
Sådan gør du
- Salt kammuslinger let, overhæld dem med lidt olie og stil dem i køleskabet
- Skær brøddet i tynde skiver og rist dem sprøde i ovnen
- Brun smørret, uden at det bliver brændt
- Tilsæt nødder til det brunede smør
- Skær blomkål i papirtynde skiver (eksempelvis på en mandolin) og læg skiverne i isvand
- Steg kammuslingerne ved HØJ varme i ca. 1 minut på hver side
- Lad dem "dryppe af" på et rent viskestykke
- Smelt en klat smør på panden, lad det "bruse af" og vend kammuslingerne kort i smørret før du anretter
Noter
Velbekomme!
Er du også fan af “havets mørbrad”?! :)
Stik os en kommentar-
Ah, det er derfor man elsker Gastromand. Glæder mig til at prøve opskriften!
Comments