2 Comments
Stik os en kommentar
Moules Marinieres Extravaganza
Antal: 4
Ingredienser
- 1 kg friske blåmuslinger
- 1 sjat champagne – i mit tilfælde yndlings standard cuveen fra Deutz
- 1 dl piskefløde
- 1 gulerod
- 1 pastinak persillerod el. lign.
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dusk persille
- 1 dusk dild
- 1 skvæt olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- Rens/skrub muslingerne grundigt (vi har ikke lyst til at få sand i vores muslingesauce) og kassér de ødelagte og dem der ikke lukker sig efter et let bank mod bordkanten
- Hak løg og hvidløg og skær gulerod og pastinak i små tern af 3×3 mm
- Sautér løg og hvidløg i olien og tilsæt gulerod og pastinak når løgene er klare
- Tæl til 30, tilsæt en ordentlig sjat champagne og fyr op for lortet
- Når vinen er i kog, tilsættes muslinger og der smides låg på
- Ryst gryden et par gange og tilsæt fløden efter et par minutter
- Kig til muslingerne efter 5 minutter – når skallerne er åbne og kødet har konsistens som en rød bøf, er muslingerne færdige (er der muslinger der ikke har åbnet sig, kaseres de)
- Umiddelbart før muslingerne er færdige tilsættes dild og persille
- Tag muslingerne op med en hulske
- Smag den overdrevne lækre muslingesauce til og kog den evt. ind et par minutter
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Submit a Comment