Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. marts 2019

Scroll to top

Top

15 kommentarer

Et bud på nytårsdesserten: Hvid chokolade Risotto

Et bud på nytårsdesserten: Hvid chokolade Risotto
Familiefaren

Ja, vi kan jo på ingen måde tage æren for denne ret, men den er et eller andet sted for god til at holde gemt. Jeg husker tydeligt, at jeg fik den serveret for ca. 7 år siden – det var dengang San Giovanni havde en fremragende overtjener og første gang vores gode blog-kollega og partner in crime Anders Jørgensen var køkkenchef.

Siden er han faktisk vendt tilbage efter at have været rundt på et par af Aalborgs andre gode restauranter. Jeg besøgte ofte San Giovanni og nød deres italienske menuer, atomsfæren og ikke mindst familien Volpi. Nå, men vi fik altså denne her ret, som jeg faktisk har lavet en enkelt gang for længe siden med lidt hjælp fra Anders Jørgensen.

For nylig afholdt jeg dessertvinsmagning, hvor denne ret var en af de mange. Jeg valgte at køre den temmelig sent i programmet, hvilket var et godt valg.

Læs også Gastromands Nytårsmenu 2014

Og så er der bare at sige velbekomme...

Og så er der bare at sige velbekomme…

5.0 from 1 reviews
Nytårsdessert - Hvidchokolade Risotto en tribute...
Forfatter: 
Kategori: Dessert
Køkken: Italiensk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8-10
 
Ingredienser
  • 2 dl. risottoris
  • 2 spsk smør
  • 1 liter økologisk sødmælk
  • 400 gram hvidchokolade (jeps - du læste rigtigt!)
  • 2 stænger vanilje af bedste kvalitet
Tilberedning
  1. Find en pasende gryde og smelt smørret, når det er bruset af tilsætter dine ris.
  2. Hak den hvidechokolade og stil det til side.
  3. Skru ned for middelsvag varme og rør godt til og lad dem suge noget smør til sig - du må endelig ikke skylle risene, så kan de ikke suge væske!
  4. Efter ca. 5 minutter tilsætter du mælken er skruer godt op imens du rører konstant, du skal virkelig være over risene her, og du må ikke stoppe med at røre, hvis du vil køre den sikre vej, så lad være med at skrue helt op, så brænder de ikke på, men så tager det også noget tid før mælken bryder kogepunktet.
  5. Når der sker skruer du helt ned og lader det småsimre indtil risene er aldente, det tager mellem 30 og 40 minutter meget afhængig af hvor hurtigt du får dem i kog.
  6. Hak alt den hvide chokolade i og bland i - det er voldsomt, men smagen forsvinder ret meget når det bliver koldt.
  7. Nu skal det køle af i ca. 3 timer, når du serverer så anret det fx i kopper eller ligende og lad det stå i 15 minutter inden du serverer, så det ikke er iskoldt.

 

Ja, det er jo dybest set risengrød...

Ja, det er jo dybest set risengrød…

Masser af hvidchokolade...

Masser af hvid chokolade…

Lidt gode ris skal der til...

Lidt gode ris skal der til…

Som den gode Anders Jørgensen en gang selv sagde: “Det er vel en slags risengrød med hvid chokolade, for sådan smager det i hvert fald” og ja, det han har nok ret i. Om det i virkeligheden er Anders der er skaberen bag opskriften ved jeg faktisk ikke, men den er et meget fedt twist på det italienske køkken, tak for inspiration.

Hvad har du på programmet til nytår? 

 

 

Kommentarer

  1. Casper

    Lyder lækkert, hvornår kommer du vaniljen i?

    • Årh en forglemmelse Casper – det skal I sammen med mælken! God fornøjelse…

  2. Så altså basicly en risengrød med massive mængder hvid chokolade i. Egentlig ret frækt ;-)

    • Jeps Mikkel – nogle vil måske sige lidt for meget :-)

  3. Morten

    Super fræk opskrift! Mon man kan forberede risottoen dagen før servering, så det bare skal tages ud af køleskabet?

    • Hej Morten, ja det kunne du godt, jeg gjorde det faktisk selv og det gjorde at den satte sig lidt bedre, det kan være lidt et trick at få den helt korrekt konsistens, men det vil jeg godt turde igen! Og tak for rosen…

  4. Allan

    Det lyder super lækkert, jeg overvejer det til dessert nytårsaften i år, men har lige et spørgsmål – Hvis jeg laver det dagen inden, skal jeg så lade det stå et døgn på køl i kopperne, eller lader du den sætte sig i en stor skål, og portionsanretter i kopper 15-30 minutter inden servering?

    • Hej Allan – det vil nok bliver noget mere stiv dagen efter, så vent med kopperne til servering! Så skal det nok lykkes!

  5. John

    Ser spændende ud, er det kakao eller fint revet mørk chokolade der er brugt som pynt/topping på billede?

    • Det var mørkt chokolade John!

      • John

        Tak for hurtigt svar! Den er netop smidt på køl. Det tegner rigtig godt ??
        God jul derude.

        • Fedt John – ingen årsag – vi sidder ved tasterne konstant i de her timer :-) Glædelig jul!

  6. Conny

    Lækker lækker dessert den bedste i hele verden jeg laver ellers mange desserter

  7. Conny

    Er nem at lave smager fantastisk den bedste dessert jeg har fået og lavet

    • Tak Conny – den er ret blæret og selv om det er inspireret af Anders fra San Giovanni i Aalborg, så er det fedt at få den online så alle kan få glæde af den!

      God fredag herfra!

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: