Triple Chocolate Cookies – bedre bliver det ikke
- Fynboen
- Den 16. januar 2015
Gastromands opskriftskartotek rummer rigtig mange gode og lækre opskrifter. Jeg finder stadig masser af inspiration, selvom jeg synes jeg har kigget på de fleste. Men kageopskrifterne er få. Det laver jeg da gerne om på.
Jeg har tidligere lagt opskrifter op på brød og kager, og nu hvor weekenden nærmer sig kunne det jo sagtens være aktuelt med lidt småkager, og da jeg er særdeles glad for chokolade, så er det eneste rigtige en omgang cookies med masser af chokolade!
Læs også: Jagten på den ultimative brownie
Lad os bare springe til opskriften, så du kan komme igang med sagerne. Husk at hemmeligheden ligger i en god chokolade!
Triple Chokolate Cookies
Ingredienser
- 225 gr. smør gerne saltet
- 175 gr. rørsukker
- 175 gr. brun farin
- 2 æg
- 1 tsk vaniljepulver
- evt. et par dråber flydende vaniljeekstrakt
- 400 gr. hvedemel
- 2½ tsk natron
- 1 god spsk. havsalt f.eks. Maldon
- 100 gr. hvid chokolade
- 100 gr. mælkechokolade
- 100 gr. mørk chokolade min. 70%
Sådan gør du
- Smøret må gerne være blødt inden du går igang, så det er en god idé at det er taget ud af køleskabet på forhånd.
- Pisk smør, rørsukker og brun farin sammen til en luftig masse. Brug en røremaskine for bedste resultat.
- Pisk æggene i, et ad gangen.
- Pisk vanilje i massen.
- Bland mel, natron og salt i en skål for sig selv. Kom det ned sammen med de øvrige ingredienser og bland det godt sammen.
- Hak chokoladen. Sørg gerne for at der er nogen gode "chunks" imellem. Det behøver ikke være finthakket.
- Bland chokoladen i dejen med en spartel.
- Der bliver omkring 18-24 cookies i alt. Fordel dejen i 6 stykker på pr. bradepande beklædt med bagepapir. Dejen flyder ud inde i ovnen, så sørg for at der er et godt mellemrum mellem dine kager.
- Bag dine kager i 15-18 min. i en forvarmet ovn, 180 grader varmluft. Husk ovne er forskellige, så hold godt øje med dit bagværk. Hvis du laver små cookies skal de formentlig kun have 12-15 min.
- Dine kager er færdige når overfladen føles fast, men ikke hård. Tag kagerne ud og lad dem afkøle på en rist.
Rigtig god fornøjelse.
Bager du?!
Stik os en kommentarRelaterede indlæg
Heftig marengsbombe med skum, pærer og lade... 22. september 2011 | Gastromand
Nem pastaret med svampe og marsala 9. november 2009 | Gastromand
-
marts 14, 2023
Lilin
Fin konsistens, men så salte at de var uspiselige, selv om jeg kun puttede en spiseskefuld i. Så hvis de skal bages her igen, så bliver det med væsentligt mindre salt… -
januar 30, 2015
Fattigkokken
Virkelig god opskrift! Jeg tilsatte lidt mere salt og det var perfekt!
Mine venner spiste 3-4 hver (og de var IKKE små).-
januar 30, 2015
FynboenSådan! Godt at høre.
Salt kan også tit varieres i kager, men det vil altid være smag og behag.
-
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer