Steak, kålpølse, vesterhavsost og brunet smør
Sidste fredag fik du første del i vores 3-delte opgør med den dødsyge “automat-brunch”, som man ofte bliver præsenteret for.
I dag er vi nået til hovedretten i menuen, som ser således ud:
Forret: Stenbiderrogn, røræg royale, røget fløde
Hovedret: Steak, kålpølse, vesterhavsost, brunet smør
Dessert: French toast, råsyltede bær, Nutella
Retten indeholder naturligvis rigeligt med protein, i form af bøf, kålpølse og en æggeblomme, som samtidig fungerer som “sovs” sammen med den brunede smør, som pt. er blandt mine yndlings-ingredienser. De lynblancherede grøntsager tilfører sprødhed og gør retten en smule lettere, men for ikke at gør den alt for let, slutter du naturligvis lige af med lidt revet Vesterhavsost.
Ingredienser
- 2 gode steaks fx. højreb
- 2 kålpølser
- 1 rødløg
- 2-3 gulerødder
- 1 blomkål
- 200 gr smør
- Lidt vesterhavsost
- 4 æggeblommer
- Persille
- Salt og peber
Sådan gør du
Brunet smør
- Brun smørret i en kaserolle ved god varme.
Kålpølser
- Kog pølserne efter forskriften og skær i tykke skiver
Lynblancherede grøntsager
- Skær løgene i tynde både og skil skallerne fra hinanden
- Kør blomkål og gulerødder tyndt på mandolin
- Kog 1,5l vand op med rigeligt salt
- Hæld det kogende vand vand over grøntsagerne og lad dem trække i et par minutter
- Dræn grøtsagerne
Steak
- Steg bøfferne som du foretrækker det
Anretning
- Anret steaks og pølser oven på en bund af grøntsager
- Garnér med persille, æggeblomme og revet Vesterhavsost
- Ved bordet tilsættes brunet smør i passende mængder
Go’ weekend…
Stik os en kommentar
Comments