Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Porcheret, friteret æg med smørkogte asparges, nye danske kartofler og bearnaisesauce

Porcheret, friteret æg med smørkogte asparges, nye danske kartofler og bearnaisesauce
Webmasteren

Findes der ngoet bedre end kombinationen af nye danske kartofler, asparges og en lækker, fed sauce? Nej vel? Her vælger jeg at toppe det perfekte med et porcheret, friteret æg – netop som man ikke troede, det kunne blive bedre.

Opskriften er bragt i samarbejde med Scanpan TechnIQ

Æg er godt. Porcheret æg er rigtig godt. Porcheret, friteret æg er genialt.

Første gang jeg stødte på friteret æg var under tilblivelsen af Gastromands første kogebog, hvor Eksilsønderjyden tryllede med kogte, friterede vagtelæg.

Her tager vi den lige til næste niveau ved at porchere istedet for at koge. Men porchering kunst er svær. Og særligt hvis du står og skal porchere en større mængde æg i bestræbelserne på at imponere et selskab.

Hele TechnIQ-serien i sin pomp og pragt

Her kommer Scanpans porcheringsindsats til sin ret. I kombination med Scanpans TechnIQ Bistro Sauteuse er du klar til at porchere 6 æg på én gang – piece of cake!

Porcheret og friteret æg

5 fra 2 stemmer
Antal: 2
Forfatter: Webmasteren

Ingredienser

  • 2 Æg
  • 1 dl Mælk
  • 1 dl Mel
  • 1 dl Pankorasp
  • 500 g Hvide og grønne asparges
  • 2 Skiver Daggammelt brød
  • 250 g Smør

Sådan gør du

  • Fyld ca. 2 cm. vand i bunden af panden

Nye danske kartofler

Bearnaise sauce

Smørkogte asparges

  • Smelt 250g smør
  • Knæk enderne af aspargesene
  • Vask de grønne - skræl de hvide
  • Kog asparges i smørret i ca. 7 min.
  • Dryp af inden anretning

Porcheret, friteret æg

  • Sæt porcheringsindsats og låg på
  • Tænd kogepladen på ca. 1/2 varme, så vandet simrer
  • Lad vandet simre i 5 min.
  • Fyld en lille smule olie i porcheringsskålene
  • Slå et æg ud i hver skål
  • Lad æggene porchere lige akkurat indtil æggehviden ikke længere er klar
  • Løft porcheringsindsatsen af gryden
  • Vend forsigtigt hvert enkelt æg ud af skålen
  • Paner i mel, mælk, panko
  • Friter ægget ved hæj varme i max 30 sek.

Brødcroutoner

  • Riv eller skær brødet i passende størrelse
  • Steg brødet i rigeligt af den smeltede smør
  • Dryp af før anretning
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Server retten på varme tallerkener og madtag folkets hyldest.

VELBEKOMME!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar