4 kommentarer
Stik os en kommentar
Nye danske kartofler – sådan koger du de små guldklumper
Nye danske kartofler kogt med løvstikke og vendt med smør og friske urter
Findes der noget mere dansk end nye danske kartofler. Hvis du har det ligesom mig, vækker de små guldklumper bunkevis af sommerminder.
Men med så mange andre råvarer, skal de nye danske kartofler skal behandles nænsomt for at få den perfekte konsistens og den maksismale smag ud af dem.
Sæsonen for de nye danske kartofler starter som regel midt i maj.
Hvordan koger jeg Nye danske kartofler?
Og nu får du lige en tommelfingerregel, som du kommer til at huske resten af dit liv:
- Alm. kartofler: 10+10 min. kogetid
- Nye kartofler: 8+8 min. kogetid
Antal: 2
Ingredienser
- 500 g Nye danske kartofler
- 1 håndfuld Frisk løvstikke
- 1 spsk. Smør
- 1 spsk. Finthakket purløg
- Salt
Sådan gør du
- Pil eller skrub kartoflerne
- Skyl kartoflerne og pyt dem i en gryde af passende størrelse
- Dæk kartoflerne med koldt vand
- Tilsæt løvstikke og 1/2 spsk. salt
- Kog op og lad kartoflerne koge i 8 minutter
- Tag gryden af varmen og lad kartoflerne trække i vandet i yderligere 8 minutter
- Hæld vandet fra kartoflerne – so to speak…
- Vend smør og de finthakkede purløg i kartoflerne
- SERVER!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
-
Lidt mere salt og en 1/2 tsk sukker.
-
Tror det er bedst med en ny, ja 😂 -
Ja, de smager aldeles fremragende. Jeg kan anbefale et lille trick med en (ny) toiletbørste, en boremaskine og en spand med vand. Så bliver rengøringen af de nye kartofler lidt lettere: https://www.youtube.com/watch?v=7zQa14kDBQo
Kommentarer