Erland gæsteblogger om Pulled Pork – sous vide style
Kristi Himmelfartsferien står for døren, solen skinner og DMI siger 25 grader – lur mig om ikke der er en gastromand eller to, der kaster sig over en omgang pulled pork eller porchetta. Er du ikke i besiddelse af en grill eller trænger du bare til lidt ekstra udfordring, så læs videre. Vi er stolte over at kunne præsentere endnu en kompetent gæsteblogger. Stolte fordi vi selv er fans af manden. Erland er navnet og Fjordrejen.dk er hans blog – besøg den, det vil du ikke fortryde!
At lave pulled pork i en grill kan være en langvarig affære, hvor man skal tidligt op og vogte over temperaturen konstant.
Det må kunne laves ved hjælp at sous vide teknikken – tænkte jeg.
Men en stor nakkesteg skal have næsten 2 dage i vandbad før den får samme resultat. Så jeg snyder lidt…
Ingredienser
Barbecue Sauce
- 1 dl æble eddike
- 4 tsk. ketchup
- 1 tsk. salt
- 1 rød chili – hakket
- 1 tsk. Brun farin
- Peber
Coleslaw
- Halv hvidkål og halv gulerødder – snittet groft
- 1-2 stænger Blegselleri
- Mayonaise hjemmelavet
- Cremefraiche eller drænet yoghurt
- sennep
Burgerboller
- 25 gram gær
- Ca. 500 gram hvedemel
- 3 dl sødmælk
- 1 spsk sukker
- 1 tsk. salt
- 50 gram smør
Sådan gør du
Pulled Pork
- Nap en stor nakkesteg og skær den i TYKKE koteletter på ca. 8 cm. - jeg fik 3 stykker ud af den steg jeg brugte. Du kan ikke bruge alm. koteletter da kødfibrene så vil være alt for korte til en rigtig pulled pork.
- Spræng kødet i en 8% saltopløsning, 3% sukker – altså 80 gram salt og 30 gram sukker pr. liter vand.
- Spræng stykkerne minimum 6 timer – gerne det dobbelte.
- Stykkerne tørres af og vakuumpakkes enkeltvis.
- Vandbad ved 67 grader i 24 timer.
- Efter vandbadet pakkes kødet ud og tørres.
- Læg stykkerne på en meget varm grill og brænd dem af på alle sider - Kom gerne lidt røgesmuld på kullene eller et stykke vådt træ fra et frugttræ. Hermed får kødet den autentiske røgede smag.
- Hvis du bor på 4 sal og ikke har en altan – så giv den ½ time under ovnens grill så den bliver lidt branket.
- Et sidste trick er, at man kan brænde nogle fed hvidløg helt sorte og rive dem hen over stegen – dette giver også tilnærmet grillsmag.
- Tag kødet og kom det i et fad.
- Skil det af med 2 gafler og bland lidt sauce i.
Barbecue sauce
- Det hele blandes sammen og smages til - saucen må gerne være sur/sød og lidt skarp i smagen.
Coleslaw
- Snit grøntsagerne.
- Bland en dressing af mayonaisen og cremefraichen, smag til med sennep, salt og peber.
Burgerboller
- Varm mælken til den er håndvarm – ca. 37 grader
- Opløs gær heri og bland resten af ingredienserne i og kør på røremaskine i 15 minutter.
- Du kan også ælte i hånden så lang tid du gider. Jo længere jo bedre.
- Sæt til hævning 1-2 timer ved stuetemperatur.
- Form 8 boller og efterhæv i 20 minutter.
- Tryk dem flade med og pensle med sammenpisket æg. Drys evt. med sesamfrø.
- Bages ved 190 grader i 12-15 minutter.
- Bollerne kan holde sig et par dage inden de bliver for tørre og kan naturligvis også fryses.
Noter
Velbekomme!
Tak til Erland, som du kan besøge på hans egen legeplads Fjordrejen.dk
Læs mere om Sous vide og sous vide udstyr
Har du prøvet sous vide tilberedning og hvordan blev resultatet?
At lave pulled pork i en grill kan være en langvarig affære hvor man skal tidligt op og passe temperaturen hele tiden.
Det må kunne laves ved hjælp at sous vide teknikken.
Men en stor nakkesteg skal have næsten 2 dage i vandbad før den får samme resultat. Så jeg snyder lidt.
-
Hej Erland og resten af Gastromands venner.
Jeg har netop investeret i Sous Vide og er virkelig tilfreds med købet – Kan klart anbefales!
Jeg har flere gange lavet Pulled Pork både i ovn og på grill og elsker virkelig retten. Men vil lige høre om du synes at den bliver bedre i en Sous Vide eller om resultatet nogenlunde er det samme som i ovnen/grill ? Derudover et lille tillægsspørgsmål – hvis man skal servere en forret til denne fantastiske ret hvad skal man så servere ?
Glæder mig til at høre fra jer
Amatørkokken fra Frederiksberg.
-
Hej Erland og jer andre – kan se i benytter jeg godt af Sousvide metoden, jeg vil påminde jer om at SousVide Supreme fås nu i Danmark – http://www.sousvide.dk, deres pakketilbud fås til en god pris. -
Ser cool ud med vandbadet. Jeg tilslutter mig dog gastromands blogger, som anbefaler nakkefilet frem for nakkesteg. Har selv bedre resultater og mere saftigt, blødt og lidt mindre trevlet kød.
Comments