Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

24 Comments

Cityguide: Barcelona – Can Paixano

Cityguide: Barcelona – Can Paixano
Gastromand

En gang imellem man bliver nødt til at tage på “Gourmet Getaway” med sin bedre halvdel (ikke Webmasteren denne gang – den “rigtige”). Det forsøger vi så at gøre en gang om året, hvor vi giver den rigtig gas – sidste år var det Ramsays og St. Johns i London, forrige år var det til The Fat Duck og før det Noma. Dette år gik turen til Barcelona, hvor der blev besøgt en lille håndfuld restauranter, faktisk lige fra det ypperst indenfor den gastronomiske verden til det mest autentiske og enkelte spanske. Vi tager det sidste først og gemmer det første til sidst…

Læs også: Webmasterens tips til Nice

View Larger Map

Nede for enden af Ramblaen, en smule på venstre hånd rammer du Carrer de la Reina Christina, som er en lille blind gade, der ikke ved første øjekast – og navnlig ikke for det utrænede øje, kaster noget særligt af sig – men hold særligt øje med nr. 7 og træd så inden for i Can Paixano eller “La Champa” – mærk suset, giv slip og hengiv dig til den ægte spanske stemning!

Gives the word “crowed” a new meaning…

Det kan vel bedst betegnes som en snusket bar på godt dansk, og det er det skam også, men med så meget charme at du glemmer alt om madresterne og de brugte servietter, som ligger på gulvet – hertil skal det så siges, at du sikkert ikke lægger mærke til gulvet, for du står bogstavelig talt side og side, nej om igen, oveni de andre gæster.

Du står meget tæt på Can Paixano!

Stedet er fuldstændig pakket, jeg forsøgte at tælle gæsterne, men opgav da jeg nåede til 80 – for helvede det holder! Forstå og tro mig, når jeg siger, at det ikke er hver eneste gang, at jeg skriver disse indlæg med stor iver og glæde som dette. Det skal bare opleves og prøves.

Chorizo er bare en af lækkerierne, som hænger til tøre i baren

Der langes mad og drikke over disken i store mængder. Hvis du vil slukke din tørst, så har du to muligheder – Cava Bianco eller Cava Roso – hvad vil du have? Min kone som begår sig glimrende på spansk efter at have boet der et års tid bad om en flaske rose, hvor vores herlige vært blot rystede på hoved med et smil og smækkede to glas på disken “kun i glas efter kl. 17.00” svarede han (åbenbart) og skænkede til kanten – sådan! Hvad årsagen var, fandt vi aldrig ud af, og vi var egentlig også fuldstændig ligeglade:)

“1 glas Cava – bare til kanten tak!”

Så var vi igang, op i koppen – ned i kapellet! Så skulle der bestilles mad, og udvalget var faktisk temmelig stort, forskellige slags pølser, skinke, oste og brød samt burgere i lidt spøjse variationer, fx en lille “foie gras/bacon burger”. Vi bestilte skinke, croquetes og pølse og senere den lille burger jeg omtalte før – den skulle gastromanden naturligvis prøve!

Croquetes…

Chorizo efter en tur i den gyldne brønd – perfekt til tømmermænd?!

Foie gras burger med røget og stegt flæsk

De kan det der med pølse og skinke i Spanien, og på trods af barens lidt primitive look, så var køkkenet her ingen undtagelse. Vores croquetes var ganske vist ikke lavet i hånden, men efter 6-8 glas Cava, så betyder det heller ikke så meget. Burgeren var skam udmærket, men jeg kan ikke forene mig med Spaniens evige hvide brød, min bedre halvdel forklarede mig dog, at sådan var det altså bare!

Der er ikke mange muligheder, men du kan da få hvid Cava og rød Cava…

Og forresten så glemte jeg det vigtigste – det koster nemlig tæt på ingenting at besøge La Champa. Ovenstående priser er rigtige nok – et glas Cava koster mellem 8 og 10 kr., så da vores “regning” (som selvfølgelig var et skrevet på en afrevet serviet) lød på 17 euro for 4 forskellige tapas, 6-8 glas Cava (man fik jo en lille fjer på) og en foie gras burger og muligvis noget mere, som jeg ikke lige husker, så blev jeg sgu noget overrasket.

Indtil nu har jeg anbefalet alle at besøge stedet, mest fordi det er noget som alle virkelig kan nyde, lige meget om du er til fornem gourmet eller de mere billige spisesteder, for mere autentisk bliver det nok ikke.

Velbekomme!

Har du været i Barcelona? Og har du nogle gode tips til byen?

Stik os en kommentar

Comments

  1. NB

    En kammerat og jeg tager på gourmet getaway til Barcelona til april og jeg har i den forbindelse naturligvis søgt inspiration her på siden.. Can Paixano skal helt sikkert besøges!
    Jeg syntes dog at indledningen på dette indlæg ligger op til at Familiefaren vil fortælle om flere restauranter, hvor kan man læse om oplevelser fra disse?

    • Hej NB – du kan roligt glæde dig, det er SÅ fedt, jeg vil virkelig gerne tilbage! Ja, vi har haft lidt for meget run på Gastromand, men der er faktisk indlæg klar omkring El Celler De Can Roca, som jeg nok skal fremskynde, som lidt god public service, det er i hvert fald også et besøg værd, hvis man kan få bord og naturligvis vil betale prisen. Dog skal det siges, at det er “billigt” i forhold til oplevelsen og antal retter samt vin – virkelig et besøg værd. Men mon ikke vi når det og lidt mere inden april :-)

      • NB

        Det bliver det uden tvivl – det er 3. gang i Barcelona, dog 1. gang den står på gourmet.
        Jeg har kigget på El Celler De Can Roca, det bliver desværre ikke her vi skal spise denne gang – turen dertil er for lang.
        Dog skal vi på minimum en Michelin restaurant, pt. er de varmeste kandidater Alkimia, Hisop eller ABaC.
        Jeg så i en anden tråd at Comerq24 også var blevet besøgt på din tur, kommer der et desideret indlæg om denne oplevelse på et tidspunkt?

      • Det lyder som en god plan med lidt Michelin – Comerq24 har jo også en enkelt, og ja den besøgte vi også, lidt ved et “uheld”, men et godt uheld – den bliver også lagt op, og jeg skal nok sørge for det bliver inden du smutter afsted! Rejsen til Girona er noget lang og lidt besværlig, men det er virkelig fedt at besøge El Celler De Can Roca, kæmpe oplevelse. Det må bliver på din 4. tur så :-)

  2. Ser ud til i havde en rigtig fed kærestetur, kæft den burger kunne jeg godt have brugt i søndags :-)
    Vi tager også en tur 1-2 gange om året uden ungerne, men holder faktisk også meget af at tage dem med på restaurant en gang imellem. Tricket er at møde ind kl 17:30 og så er man stort set ude af døren inden det store rykind og ungerne kommer stadig nogenlunde normalt tid iseng.
    Madfar

    • Det er måden at gøre det på Thomas – og hatten af for, at du er typen, som integrerer børnene i de voksnes vaner, de skal jo lære det. Vi har gjort det samme og allerede nu vil vores den ældste (5 år) gerne med på restaurant, det er jo herligt. Jeg må så også sige, at det er meget afhængig af hvilke restaurant du besøger, nogen gør jo faktisk en ære i, at får dig og dine børn til at føle sig meget velkommen.

      Og ja, det var en helvedes fed tur – jeg længtes efter at komme tilbage!

  3. Matt

    Jeg kan helt klart anbefalde Con cracia som også er kåret som Barcelonas bedste restaurant på tripadvisor 7 retters menu med vinpakker for to personer med kaffe ca. 200 euro men f…. det var godt.

    • Hey Matt – lyder fedt og meget fair priser må man sige, er det godt nok for to personer?

  4. Steffen

    Vi skulle måske have valgt Barcelona – men vi (4 vennepar – 2 fra Århus og 2 fra København) tager altså til Madrid i begyndelsen af oktober. Er der nogen der har tilsvarende oplevelser der? For de findes – kender mere til Malaga og specielt Almuñeca i Sydspanien. Men hvor lød det spændende. Kun Cava? Min kone ville have frydet sig.

    • Hej Steffen,

      Tror Madrid er en fantastisk by – og mon ikke der er nogle af vores gode læsere, som kender lidt til byen og kan komme med nogle gode anbefalinger – ellers så smid en tråd i vores Forum – så skal der nok komme nogle brugbare svar! Og ja – KUN cava – og i store mængder… sådan skal det være!

  5. Fantastisk sted Mads, har selv været der, men kunne ikke huske navnet, hvorfor jeg ikke kunne anbefale det til dig inden du tog afsted. :)

    BILLIGT og LÆKKERT… Vi fik ihvertfald en lille eftermiddags brandert da vi var der…

    Glæder mig til at høre om El Cellar..

    Alt godt
    Mikkel

  6. Ej hvor er det skønne billeder – jeg får straks lyst til at pakke kufferten og suse af sted!

    Mht. Barcelona kan jeg varmt anbefale Tickets, som åbnede sidste år. Den har arvet lidt af galskaben fra El Bulli, men er i en hel anden prisklasse, og jeg mener, vi slap med ca. 500 kr per person. Det er eksperimenterende tapas, og man kan virkelig mærke, at her er der plads og lyst til at lege med maden, ligesom der er en stor kærlighed til måltidet i det hele taget. Jeg tror i øvrigt, at restauranten ligger på top ti over de restauranter i verden, hvor det er sværest at få bord, men man kan være heldig.

    På andenpladsen kommer den Michelinstjernede Moo, som også havde flere gode og spændende retter på menukortet, ligesom de havde valgt en del interessante og anderledes vine til retterne – der var flere modige valg iblandt.

    • Jeg ville lidt gerne på Tickets, men jeg havde på fornemmelsen at det ville være umuligt at få bord, så vi satsede på de andre – Moo var også på anbefalingslisten, men tiden var bare ikke til det – har den en enkelt stjerne?

      • Vi var også på Tickets få uger efter, at den var åbnet, så på det tidspunkt var det let at få bord. Har dog hørt om andre, som har fået bord ved at gå forbi restauranten og overtage et bord, hvor dem, der havde booket, ikke dukkede op.

        Moo har – så vidt jeg husker – en enkelt stjerne.

      • Sådan kan man jo være så heldig engang imellem! :-)

  7. Stinne Thuesen

    Jeg mener at den dyreste ret på kortet var 14-15 euro – men ellers holdt hovedretterne sig under 10. Men det er et par år siden vi var der, så ved ikke hvordan det ser ud nu ;)

    • Fornuftigt prisleje, men det ser jo vildt hyggeligt ud og så stadigvæk meget stilrent og lækkert – vi har tidligere sagt det, men jeg gentager gerne, det er simpelthen for dyrt at spise ude i DK!

  8. Stinne

    Vi fandt et lille sted på en sidegade ved Reial pladsen – lækker mad og prisen var så lille, at det var til at tude over! Mener den hed Crema Canela (?). Fik bla en “lasagne” der bestod af lag af tynde skiver oksekød med svampe, grønt og andet guf i mellem. Drømmer stadig om den ;) Det er sjovt restauranten ligger to skridt fra alle turistfælderne og alligevel holder niveauet og en ordentlig pris. Vh Stinne

    • Det er netop derfor, at reseach betaler sig så meget når man drager til udlandet – jeg håber at vores “mini-guides” hjælper de fleste lidt på vej – havde jeg ikke læst om Can Paixano inden og havde jeg gået tilfældigt forbi – så var jeg nok ikke gået derind.

      Crema Canela ser da lækker ud og ligner absolut ikke en turistfælde – hvad var prisen cirka?

  9. Ooh hoo… godt man skal til Barcelona om en uges tid! Dog med børn, pokkers! Vi har ellers også for vane at tage storbyerne uden børn, men denne gang prøver vi med børn. Vi har en 6-årig Barca-fan, som har sparet op til at gå amok i Barca-merchandise og en anden 6-årig, der har sparet op til en flamingokjole (?!).

    Sidst vi var i Barcelona – uden børn – boede vi på hotel og kunne derfor ikke handle rigtigt ind på det überlækre La Boqueria marked. Men det kan vi denne gang, hvor vi har valgt at leje en lejlighed og selv kan lave noget af maden. Så kan man da se frem til det.

    Men tak for tapastips. Den er bookmarket til næste voksentur.

    • Hej Jane – selv tak – der skal jo være plads til de kære små, sådan er det – og nej, ovenstående er ikke et sted for børn i hvert fald ikke så små, så det må I have til gode.

      Det var nu en fed oplevelse, men det er Barcelona i sig selv også, jeg kunne snildt tage tilbage en uges tid! Vi nåede ikke forbi markedet, da der skulle spises uge så meget som muligt :-)

Submit a Comment