Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. september 2023

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Cityguides: Barcelona – Comerc24

Cityguides: Barcelona – Comerc24
Gastromand

Jeg erkender det blankt – der er gået lidt for længe siden I har hørt til mit lille gourmet getaway med min bedre halvdel i sommer, men der har simpelthen bare været for meget at se til på Gastromand. Nå, men ikke desto mindre havde jeg heldigvis gemt mine noter, så here goes.

Vi ankom tidligt til Barcelona for så at finde ud af, at hotellets Michelin-restaurant var lukket måneden før vi ankom – Damn! Det var ellers der, hvor vores første frokost skulle have været nydt. Skidt med det, for vi var lige ankommet, vejret var lækkert og Barcelona ventede jo på os. Vi besluttede os for, at finde noget mere afdæmpet, så jeg hoppede i nogle gamle knickers og en hullet t-shirt og af sted det gik til metroen. På vejen derind blev vi enige om, at vi egentlig bare gerne ville have noget let tapas, og grundig som man jo er, havde jeg researchet mig frem til, at Tapas24 var noget af det bedste! Derfor blev næsen vendt i  retning mod L’Eixample, men efter nogle timer,hvor vi havde gået lidt for længe og var lidt for sultne, måtte vi erkende at, det var sværere at finde end da jeg sad på google nogle måneder inden. På sultedødens rand og med lysten til at krybe i fosterstilling midt på fortovet, fik Marlene (den bedre halvdel) øje på et skilt hvor der stod ”Comerc24” – Jeg kunne huske, at jeg havde besøgt hjemmesiden hvor Comerc24 også var nævnt sammen med Tapas24 – så det måtte jo være der! Vi slæbte os ind og blev straks modtaget og vist til et bord – “Sådan!” tænkte jeg ved mig selv, vi fandt det!

Læs også: Familifarens tips til Barcelona: Can Paixano

Restauranten var lækkert indrettet med masser af varme træmøbler og fede malerier på væggene. Kort efter vores ankomst blev vi præsenteret for fire forskellige slags olier og spurgt om hvilket brød og hvilken slags vand vi foretrak – jeg synes godt nok niveauet på denne Tapas24 var pænt højt og undrede mig allerede en del. Vi fik menu og vinkort præsenteret og da gik det op for mig, at det vist ikke var Tapas24 jeg befandt mig på. Vi fik dog valgt en række forskellige lækre retter og en flaske cava til.

Lækre spanske olier...

Lækre spanske olier…

Dejligt at se mere en blot os danskere på restauranten... Hello Mr. Sisseck...

Dejligt at hilse på en landsmand på restauranten… Hello Mr. Sisseck…

I Spanien er det ikke unormalt at drikke cava til forret, hovedret og dessert...

I Spanien er det ikke unormalt at drikke cava til forret, hovedret og dessert…

Første ret var eddikeblancheret blomkål og tilhørende blomkålsessens, som blev serveret i nogle asiatisk-inspirerede skåle. Blomkålen var vildt lækker, jeg er selv meget til syre, så det passede mig glimrende – essensen var dog en kende for kold til mig, men alligevel inspirerende.

Eddike Blancheret blomkål og essens...

Eddikeblancheret blomkål og essens…

Næste ret bød på “Cannelloni” med krabbesalat, serveret på en halvstor sort fedtsten. Efter tjeneren igen havde præsenteret, hviskede jeg til Marlene – ”jeg tror måske det er en michelin-restaurant vi er på”, hun nikkede og tilføjede – ”så er det da godt, du har taget det pæne tøj på” – jeg kiggede ned på mine slidte knickers og hullede t-shirt… tja det måtte jeg jo give hende ret i – men når man er Gastromand og har et sejt kamera med, så er man jo pr. definition rockstar – så mon ikke det går?

"Canneloni" med krabbesalat...

“Cannelloni” med krabbesalat…

Næste lækre lille ret kom ind. Det er lidt svært at se på billedet, men det er faktisk minipizza med lokale ansjoser, tomat og rucola som gemmer sig – og ja, det var himmelsk – navnlig ansjoserne (som jeg normalt ikke er kæmpe fan af) var vanvittigt delikate.

Minipizza med lokale ansjoser, tomat og ruccula, sprød og indbydende...

Minipizza med lokale ansjoser, tomat og ruccula, sprød og indbydende…

I kølvandet på vores nærdødsoplevelse, havde vi i vores iver fået bestilt lige rigeligt med mad. Alligevel insisterede vores tjener på, at skubbe en ekstra servering ind: Sousvide-tilberedt havtaske med sesampasta og brændte hvidløg. Igen må jeg sige, at de spaniakker bare kan noget med fisk! Det var så lækkert og en fremragende blanding af den lækre næsten rå fisk med det sprøde hvidløg, bundet fint sammen af sesampastaen. Hver for sig var komponenterne ikke noget specielt – men sammen spillede det super.

havtaske med sesampasta og sort friteret hvidløg...

havtaske med sesampasta og sort friteret hvidløg…

Så nåede frokostens højdepunkt – tatar af tun med en rogn, lidt spæde urter og emulsion af æggeblomme. Prøv bare at se retten…perfekt harmoni! Både for øjet og ganen.  Den lækre sarte tun, de salte rogn og den fede emulsion var et perfekt team!

Aftenens højdepunkt - perfektion!

Aftenens højdepunkt – perfektion!

Så blev det tid til braiseret lammeskank med syltede løg og indkogt fond. En fond som var så tyk, klistret og mørk at man næsten fik ondt af at spise den – så meget smag i så lille en mundfuld – mere skulle der ikke til – vi var glade og tilfredse.

Braiseret lammeskank med syltede løg og indkogt fond...

Braiseret lammeskank med syltede løg og indkogt fond…

Lige meget hvor mæt du tror du er, så går du aldrig fra den slags restaurant uden at bestille kaffe, for den er som regel flankeret af de lækreste hjemmelavede petit fours. Naturligvis også på Comerc24! Chokolade med grøn the, “guldbar” med blød nougat og “hjemmelavede “oreo” med et center af is. Jeg var dybt imponeret over denne afslutning, som jo ikke koster andet end 40 kr. pr. mand, inklusiv kaffen – herligt!

Hjemmelavet "Oreos is"... Give me more!

Hjemmelavet “Oreos is”… Give me more!

"Guldbarer" og grøn chokolade the...

“Guldbarer” og grøn chokolade the…

Da vi betalte regningen, som i øvrigt lå på ca. 1500 kr, spurgte jeg tjeneren diskret om restauranten havde en stjerne, hvortil hun svarede “Oh yes sir, we have!”

Så sådan gik det til, at jeg besøgte en Michelin restaurant, iført kluns som ikke engang havde været en campingtur værdig.  Ja, hvis Webmasteren havde været med, så havde han formentlig beskyldt mig for at ligne en vagabond!

Jeg kan kun anbefale dig at lægge vejen forbi Comerc24, hvis du altså ikke kan finde Tapas24 som fruen og jeg – og hvis du gør, så skal du ikke stresse over påklædningen og etikette. Dette er en af de fantastiske “down to earth”-Michelinrestauranter, hvor man ikke skal være bange for at træde lidt ved siden af. Her får du en kongelig betjening – selv som vagabond.

Buon appetito!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Thomas

  Det lyder fantastisk. Har selv haft mit hyr med at finde Tapas24, Google Map etc vil alle have stedet til at ligge “på den anden side af den store boulevard” end hvad det rent faktisk gør… Næste gang du slår et smut forbi BArdelona så skal du altså bare lige “krydse den store vej” og så ligger Tapas24 nede i en kælder. Deres æggekage med trøffel er værd at slå ihjel for og hvis du sidder i baren er det top-hyggeligt.

  • Præcis Thomas – det er som om det er lidt “gemt” ikke? Men godt du i det mindste fandt den, næste gang vi besøger Barcelona, for det gør vi med garanti igen, så må vi sørge for at være lidt mere omhyggelig med at lede! Fik du ellers noget godt dernede?

 2. Dejligt at høre Jesper, jeg er meget enig – lyder lidt underligt med den her kolde søpindsvin – vi fik som jeg også skriver en her blomkåls-essens eller suppe om man vil som også var kold – det var heller ikke vildt godt… Men bestemt et sted jeg vil besøge igen, alternativt kan man jo tage deres Tapaz24, som jeg ikke lige magtede at finde :-)

 3. Jesper Rasmussen

  Hej.

  Super god anmeldelse, kan se at menuen er magen til den vi fik på Comerc24. Vi var også begejsret for stedet, betjeningen og de meget fordelagtige vin priser.

  Vi fik deres helt store grande menu, 26 retter og ved 2 af retterne gav de den for meget gas med fusionskøkkenet. Her var søpindsvin, koldt og i en rimelig ulækker sauce. Men sådan er det jo med de fusions restauranter, der skal eksperimenteres :-)

  Jeg anbefaler også Comerc24, det er en stor oplevelse.

  Hilsen Jesper

 4. Herlig læsning Mads aka Vagabond :-) Er selv gået forbi Comerc24 flere gange (desværre aldrig gæstet), da vi boede lige i nærheden på vores tur til Barcelona.

  Tun tateren ligner en fancy udgave af den vi fik på Cal Pep! FANTASTISK..

  Næste gang i besøger Barcelona må jeg dog kraftigt anbefale 41 Experience, det er suverænt!

  Bedste hilsner
  Mikkel

  • Tak Mikkel – det var nu meget sjovt at tænke tilbage på, da vi så besøgte El Celler dagen efter havde jeg husket suit og tie. Her blev jeg så meget overrasket over den afslappede stemning, som de kunne sikre gæsterne sad med. Den kommer i øvrigt også snart op, det er jo dejligt med nogle indlæg fra sommeren om vinteren, så man ikke går helt død her i mørket.

   Cal Pep fandt vi faktisk aldrig, men lyder spændende, det må blive næste gang!

Smid en kommentar