Gastromand.dk | 26. September 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

CITYGUIDE: Disse 5 tapas-barer skal du besøge i Barcelona

CITYGUIDE: Disse 5 tapas-barer skal du besøge i Barcelona
Familiefaren

For nylig besøgte jeg Barcelona for anden gang i mit liv. Kort sagt elsker jeg Spanien og endnu mere Barcelona – tapas, cava, kultur og et pulserende liv. Det er den skønneste by! Første gang jeg var afsted stod den på besøg ved El Celler De Can Roca og Comerc 24 som begge har michelin-stjerner – resten var næsten ikke værd at skrive hjem om, for det var alt for tilfældigt. Denne gang havde jeg sat mig for at finde de bedste tapas-barer og besøge mindst 5 af dem, så mangler du tips kommer de her!

Bemærk venligst, at du kan trykke på pilen for at se alle billederne fra Instagram og at der er mellem 5-10 på hvert Instagram-link – god fornøjelse.

1. El Xampanyet klik her for google maps

900 meter fra La Ramble mod vandet og så til ventre når du kommer oppe fra ligge El Xampanyet. De har ikke en officiel hjemmeside, så jeg har smidt et link ind fra Barcelona Restaurants, hvor den også for gode anmeldelser.

Du får lokal stemning, tapas til nogenlunde priser som kræver en forklaring – det kan nemlig sagtens finde billigere – men prisen er mellem 1-2 euro for alle deres tapas og en lokal øl koster 2 euro, så du bliver bestemt ikke blanket af. Hvis du ikke er til øl så gå efter cava men snig dig uden om cocktails for at få mest value for money. De har sjovt nok ikke sangria men noget der minder om det – vist deres egen version. Vi smagte det og jeg ville aldrig kunne kende forskel – så hop gerne på den også! Prisen for to personer med en øl samt deres “sangria” og 6-7 tapas er ca. 50 euro.

2. Lolita klik her for google maps

Lolita ligger i den anden retning af El Xampanyet omkring 1,5 kilometer fra La Ramble afhængig af hvilken ende du er i. Den er tættest på toppen. For mig er Lolita lidt af en frækkert og nok mere en “aftentapas” end “frokosttapas-bar”. Priserne er langt højere end forrige men retterne er også flere niveauer højere og der er stort udvalg. Vi fik mini-burger, friteret gambas, mini-toast med trøffel, croquette med blæksprutte blæk, jamon iberico, gedeost og en ret vild afslutning med ristet brød med nutella, oliven olie og salt – wow!

Priserne ligger fra 2-3 euro for fx pan con tomate til 12-13 for fx deres jamon iberico. Det er svært at sige nej til deres GT som virkelig er lavet med love, prisen er heldigvis kun 7 euro og det er for en stor kop med mindst 6 cl i – de kører med øjemål og jeg kunne sagtens “mærke” den – så den var voksen! Stemningen er fed og køen udenfor kan virke lang, men de er hurtige til at få dig til bords og imens du venter kommer de gerne med vin, cava eller en GT. Prisen for to personer hvor du 8-10 tapas samt en drink og øl er ca. 100 euro.

3. Tickets klik her for google maps

Så kommer vi til det helt store rush! Spænd dig selv fast og bered dig på en ordenlig tur. Jeg kan lige så godt erkende, at jeg har svært ved at skjule min begejstring. Det er mange år siden jeg er blevet taget med storm på en restaurant, men det kunne Tickets. Jeg sagde inden at jeg næsten kun kunne blive skuffet – det blev jeg ikke! Tickets er på TOP 3 over mine bedste oplevelser nogensinde.

Det er gag, gøgl, erotiske undertoner, det er “Charlie And The Chocolate Factory” forklædt i spanske klæder, det er Willy Wonka på syre – velkommen til Tickets!

Når Albert Adriá får en ide, så skal jeg love for der sker ting og sager. Tickets er helt gennemført ned til mindste detalje. Indretning, uniformerne, lysene og den fantastisk afslutning, som jeg faktisk ikke vil spoile for dig. Hvis du tænker “Hmm michelin? Det må være dyrt?” så helt ro på. Naturligvis er deres tapas ikke de billigste, men priserne ligger mellem 4-5 euro for fx en østers til omkring 20 euro hvor du så også får fx vagtel, kongekrabbe eller jamon. Du kan gøre det at du bestiller en “suprisemenu” men sætter et prisloft på – fx 80 euro pr. mand. På den måde ved du, at du giver omkring 500-600 kr. for tapas og herefter vin. Det er til at overskue. Nu ved jeg, at jeg ikke kommer afsted lige nu og her, så vi gik all in – 18-20 serveringer og deres store vinmenu samt sherry og kaffe til sidst. Regningen lød på 2800 kr, men det kan sagten gøres billigere. Er det pengene værd – JA!

4. Bar Del Pla klik her for google maps

Nu skal vi faktisk tilbage hvor vi startede – i retning af El Xampanyet og kun få 200 meter i retningen af vandet finder du Bar Del Pla. Igen et sted som ved første øjekast måske ikke ligner det helt store. Men lad dig ikke narre – du finder noget af det bedste tapas i Barcelona her!

Bar del Pla er ret genialt om aftenen og kommer du efter 21.30 er der gode chancer for at få et bord relativt hurtigt, også selv om det er lørdag aften hvor vi besøgte den. Priserne er lave og kvaliteten tårnhøj! Hvis vi skal sætte den i kategori så ligger den mellem El Xampanyet og Lolita. Prismæssigt er den ret fornuftigt – du nemt kan spise dig mæt i 8-10 retter med en flaske vin for 75-85 euro. Hold øje med deres udvalg af naturvin hvis du er til den slags.

5. Can Paxiano klik her for google maps

Ohh yes den legendariske tapas bar som er næsten umulig at finde. Jeg besøgte den i 2012 og var dybt betaget af den. Når jeg efterfølgende blev spurgt efter tips, var dette mit første, så udover de to jeg nævner i indledning var der også denne joker! Den er som sådan ikke mere autentisk end fx El Xampanyet men stemningen om aftenen er priceless!

Familiefarens tips til Barcelona: Can Paixano

Der er fyldt til randen med gæster og der bliver langet cava over desken i stor stil. Da jeg besøgte dem kostede et glas 1 euro og deres tapas ca. det samme. Jeg spiste, drak og blev fuld for omkring 10-12 euro. Sådan er det ikke helt mere, priserne er gået en kende i vejret, men det er forsat et besøg værd. Klik på linket ovenstående og læs mere, jeg har nemlig lavet et helt indlæg om Can Paixano  eller La Xampanyeria som den også hedder!

Jeg håber dette har givet anledning til nogle fede spiseoplevelser i Barcelona! Hvis du har spørgsmål så skyd endelig, jeg føler jeg har smagt det mest alle steder, så jeg burde kunne guide lidt!

 

 

Smid en kommentar