Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

9 kommentarer

Slowcooked Pulled Pork

Slowcooked Pulled Pork
Ingeniøren
Den hurtigste måde at få smørmørt svinekød på

Hvis du vil i gang med din slowcooker, har jeg et godt sted for dig at begynde: Kalua Pulled Pork!

Men … Vi kender alle sammen Pulled Pork, og nøj hvor har vi spist meget af det efterhånden, så hvad er meningen? Meningen er et stjernegodt resultat med en samlet indsats på et par minutter – i samarbejde med din nye, bedste ven: slowcookeren.

Og hvad var det lige med det der “kalua?” Kālua er et ord fra Hawaii, der betyder “tilberedt i en underjordisk ovn”. Og hvad kan en underjordisk ovn? Den kan simre mad og især kød smørmørt over lang tid og holde på smag, saft og kraft. Og hvor har vi hørt det før? You got it – slowcooking!

Alt dette med et minimum af ingredienser og forberedelsestid: lidt svin, lidt mere svin i tynde skiver, lidt hvidløg og en bunke krydderier.

Der er sikkert nogle barbecue-evangelister, der kommer efter mig for at lave pulled pork på den måde, men når ungerne kræver det til aftensmad på en tirsdag, er det fantastisk at kunne klare det på så kort tid.

Hvis du er nået så langt og prøver at komme i tanke om, hvad i alverden en slowcooker nu er, så kan du læse mere her.

Kalua Pulled Pork

Den hurtigste måde at få smørmørt svinekød på
4.58 fra 14 stemmer
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 8 timer
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1-1,5 kg Nakkefilet
  • 1 pakke bacon
  • 4 spsk barbecue rub
  • 5 fed hvidløg

Udstyr

  • Slowcooker

Sådan gør du

Forberedelse af nakkefileten

  • For bunden af gryden med bacon.
  • Pil hvidløgene og giv dem lidt kærlige smæk, så de åbner sig.
  • Placer nakkefileten oven på bacon og hvidløg.
  • Drys rub'en ud over nakkefileten.
  • Låg på og så kører vi!

Tilberedningen

  • Tænd for slowcookeren på "Low".
    Varmen fra slowcookerens bund og sider vil nu få kødet til at smelte, baconen til at gå i opløsning og hvidløget til at blive aromatisk nede i fedtet 😍
  • Lad grisen stå i 8-10 timer. Vend den eventuelt halvvejs, men det er ikke strengt nødvendigt.
  • Når den er helt smeltet, hiver du den i småstykker nede i gryden med et par gafler.
  • Servér med alle de vante pulled pork toppings.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Michael

    Lækkert efter 10 timer på low.
    Vi blander det op med forskelligt bbq sauces såsom SWEET BABY RAY´S BBQ HONNING CHIPOTLE SAUCE.

    • Ingeniøren

      Det lyder som en god løsning!

  2. John Johansen

    Hej!

    Undskyld mig, men, hvad er barbecue rub?

    Mvh. John Johansen

  3. Ingeniøren

    5 stars
    Nej, kødet er fyldt med saft og kraft, som den ligger og bader i 🥰

    • Sheila

      Tak for svar. Den er nu sat over 💪💪

      • Ingeniøren

        5 stars
        Stærkt! Slowcooker er den perfekte måde til at få det helt blødt og lækkert 😁

      • Lau Palm

        Hej
        Jeg har planer om at servere denne til fri2i morgen, men da tanken om at stå op ved 3-4-tiden i nat og sætte slow-cookeren i gang tænkte jeg at gøre det i aften inden jeg går i seng. Gør det noget, hvis den får lov til at køre et par timer mere end der står i opskriften?

        Mvh Lau

  4. Sheila Nygaard

    Skal der ikke noget væde ved stegen ?

Smid en kommentar

4.58 from 14 votes (12 ratings without comment)

Opskrift Vurdering