Slowcooking: Osso Buco
Hvad var det nu lige, at slowcooking var for noget? Det kan du finde mere om her. Osso Buco er en velkendt ret, og vi har tidligere delt en fremragende opskrift med jer. Men nu hvor du er kommet i gang med dit nye yndlingslegetøj, skal du ikke snydes for en af de retter, hvor din slowcooker for alvor kan vise sit værd.
Navnet “osso buco” kommer fra de markante knogler i midten af skanken – det betyder ordret “knoglens hul”. Det er en speciel udskæring, der indeholder store mængder sener og bindevæv. Noget som er guf for en slowcooker, der omdanner det fra stive elastikker til fløjlsblød velsmag og sauce.
Osso Buco kan laves på mange måder, og den er meget fleksibel. Den kan sagtens laves dagen før, hvor den fyldte gryde stilles i køleskabet. Det er ganske fortryllende at kunne smide en gryde fra køleskabet og ned i slowcookeren om morgenen, og når man kommer hjem om eftermiddagen, tager man gryden af, stiller den til side, koger en røvfuld ris, og så er der serveret!
Man skal være opmærksom på, at en slowcooker holder enormt godt på væsken i gryden. Derfor skal der bruges markant mindre væske end ved normale opskrifter beregnet til en simregryde. Hvis du oplever, at der er for meget sauce i forhold til kød, så fungerer saucen i sig selv som en fantastisk grøntsagssuppe dagen efter. Den er propfyldt med næring i form af collagen og andre proteiner fra kødet, så man næsten ikke savner det. Næsten.
Ingredienser
Grønt
- 4 løg
- 4 gulerødder
- 1 lille knoldselleri
- 4 stængler bladselleri
- 6 fed hvidløg
- 2 dåser hakkede tomater
- 100 g tomatpuré
Kød
- 1,5 kg kalveskank / osso buco
- Hvedemel
- Salt & peber
Gremolata
- Skallen fra 2 citroner
- 2 fed hvidløg, hakket
- 2 håndfuld kruspersille, finthakket
Diverse
- 4 ansjosfileter
- Timian
- 2 dl tør hvidvin
- 3 dl kalvefond
- Olivenolie
Udstyr
- Slowcooker
Sådan gør du
Osso Buco
- Sørg for at kødet er stuetempereret, inden du går i gang med det.
- Vend hver skive osso buco i hvedemel, blandet med salt og peber. Klip et par hakker i senen rundt om kødet. På den måde undgår du, at skiverne krøller op og bliver umulige at brune.
- Brun kødet grundigt og smid det i den slukkede slowcooker.
Grønt
- Hak alle grøntsagerne i små tern. Så fint som muligt. Det giver et bedre resultat at hakke og ikke rive gulerødderne.
- Hak også hvidløget, da det giver en mildere og finere smag end presset.
- Brun grøntsagerne på en varm pande i olivenolie, én grøntsag ad gangen. De skal udvikle smag og sødme på panden, men de skal ikke tage farve.
- Tag dem af efterhånden og smid dem i den slukkede slowcooker.
Saucen
- Hæld tomaterne op i slowcookeren til resten af indgredienserne.
- Hak ansjosfileterne fint og smid dem i slowcookeren.
- Brun tomatpuréen af på panden for at udvikle ekstra smag og få alt guffet fra panden med op. Deglacér panden med hvidvin og hæld det hele i slowcookeren.
- Tilsæt fond, krydderier og lidt ekstra salt og peber i slowcookeren.
Tilberedning
- Så kom du så langt! Gryden kan nu enten smides i køleskabet, hvis du skal bruge den i morgen. Eller også kan du sætte den i slowcookeren og glemme alt om den de næste 8 timer. Alt efter timing og tidspunkt.
Servering
- Kog en portion ris med lidt gurkemeje i vandet. Det giver en fin farve og lidt bitterhed til retten.
- Bland citronskal, hvidløg og persille sammen til en gremolata.
- Servér ris med osso buco over og gremolata på toppen.
- Drik resten af den tørre hvidvin til.
Stik os en kommentar
-
Virkelig dejlig opskrift, smager så englene synger
Kommentarer