4 kommentarer
Rødvinsbraiseret nakkefilet – en del af “en svinegod vintermenu”
“Det søde svin” fra fødselsdagsmenuen
Antal: 5
Ingredienser
- 1 kg nakkefilet
- 1-2 løg
- 3-4 timiankviste
- 2-3 persillekviste
- 1-2 spsk honning
- 4-5 dl rødvin ikke for tør
- Soya og ketchup efter smag og behag
- Maizena jævner
Sådan gør du
- - Skær nakkefileten i passende stykker
- - skær løg i både
- - brun nakkefilet og løg i smør i en gryde
- - tilsæt krydderurter, honning, salt og peber og karamellisér
- - hæld rødvinen over og lad simre i ca 1 time
- - efter ca. 1 time tages kødet op og væsken koges ind (tager ca. 15 min) til glaze (evt. jævnes til mere saucelignende konsistens)
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Velbekomme!
Stik os en kommentarTags
SVIN-
har prøvet en der ligger sig tæt op af din ,men med masalavin,så kan man snilt undvære honningen,lader den hygge sig et par timer i vinen hvorved nakkefilens naturlige fedt blander sig rigtig godt med vinen smager mums. -
Hvad serveres til, kartoffelmos ??
-
Lyder lækkert – det vil jeg prøve! Men hvor store er ‘passende’ stykker?
Kommentarer