Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. september 2019

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Rødvinsbraiseret nakkefilet – en del af “en svinegod vintermenu”

Webmasteren

“Det søde svin” fra fødselsdagsmenuen

En svine god vintermenu - 1/3 - Rødvinsbraiseret nakkefilet

4 fra 1 stemme
Antal: 5
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg nakkefilet
  • 1-2 løg
  • 3-4 timiankviste
  • 2-3 persillekviste
  • 1-2 spsk honning
  • 4-5 dl rødvin ikke for tør
  • Soya og ketchup efter smag og behag
  • Maizena jævner

Sådan gør du

  • - Skær nakkefileten i passende stykker
  • - skær løg i både
  • - brun nakkefilet og løg i smør i en gryde
  • - tilsæt krydderurter, honning, salt og peber og karamellisér
  • - hæld rødvinen over og lad simre i ca 1 time
  • - efter ca. 1 time tages kødet op og væsken koges ind (tager ca. 15 min) til glaze (evt. jævnes til mere saucelignende konsistens)
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar
Tags

Kommentarer

  1. Lars

    Lyder lækkert – det vil jeg prøve! Men hvor store er ‘passende’ stykker?

  2. Gør det Lars!

    I min verden er det ca. 3×3 cm, men det er jo smag og behag;)

  3. Sebastian

    Hvad serveres til, kartoffelmos ??

  4. lars B Hansen

    4 stars
    har prøvet en der ligger sig tæt op af din ,men med masalavin,så kan man snilt undvære honningen,lader den hygge sig et par timer i vinen hvorved nakkefilens naturlige fedt blander sig rigtig godt med vinen smager mums.

Smid en kommentar