Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Rødvinsbraiseret nakkefilet – en del af “en svinegod vintermenu”

Webmasteren

“Det søde svin” fra fødselsdagsmenuen

4.0 from 1 reviews
En svine god vintermenu - ⅓ - Rødvinsbraiseret nakkefilet
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Antal personer: 5
 
Ingredienser
  • 1 kg nakkefilet
  • 1-2 løg
  • 3-4 timiankviste
  • 2-3 persillekviste
  • 1-2 spsk honning
  • 4-5 dl rødvin (ikke for tør)
  • Soya og ketchup efter smag og behag
  • Maizena jævner
Tilberedning
  1. - Skær nakkefileten i passende stykker
  2. - skær løg i både
  3. - brun nakkefilet og løg i smør i en gryde
  4. - tilsæt krydderurter, honning, salt og peber og karamellisér
  5. - hæld rødvinen over og lad simre i ca 1 time
  6. - efter ca. 1 time tages kødet op og væsken koges ind (tager ca. 15 min) til glaze (evt. jævnes til mere saucelignende konsistens)

Velbekomme!

Tags

Kommentarer

  1. Lars

    Lyder lækkert – det vil jeg prøve! Men hvor store er ‘passende’ stykker?

  2. Gør det Lars!

    I min verden er det ca. 3×3 cm, men det er jo smag og behag;)

  3. Sebastian

    Hvad serveres til, kartoffelmos ??

  4. lars B Hansen

    har prøvet en der ligger sig tæt op af din ,men med masalavin,så kan man snilt undvære honningen,lader den hygge sig et par timer i vinen hvorved nakkefilens naturlige fedt blander sig rigtig godt med vinen smager mums.

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: