Gastromand.dk | April 24, 2014

Til toppen

Top

8 Kommentarer

Adam Aamanns smørrebrød med tatar

avatar
  • Den 4. september 2012
  • http://gastromand.dk

Smørrebrødet er i gang med en kæmpe renæssance i Danmark og udlandet er efterhånden også ved at få øjnene op for den danske specialitet.

Råt kød er er en af vores absolutte yndlingsspiser og nu har vi den fantastisk store ære at kunne præsentere opskriften på Danmarks vel nok mest populære smørrebrødsudgave af tataren – tilmed fra smørrebrødskongen Adam Aamanns egen hånd!

Læs også: Aamanns appetit er hyggelig

4.5 from 2 reviews
Adam Aamanns opskrift på smørrebrød med tatar
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Tatar
  • 600 g hakket skært oksekød, inderlår, yderlår eller lårtunge
  • 1 spsk grov sennep
  • 1½ spsk koldpresset rapsolie
  • 16 cornichoner
  • 3 spsk kapers
  • 1 skalotteløg
  • 4 spsk friske estragonblade
  • salt og friskkværnet peber
Urtecreme
  • 1 dl æggeblommer
  • 5 æg
  • 100 g kogt gulerod
  • 50 g grøntsagsfond, kogt med krydderurter
  • 5 dl olie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber
Kartoffelchips
  • 4 små kartofler
  • 2 dl neutral olie
  • Salt
Tilberedning
Tatar
  1. Rør oksekødet med grov sennep og raspolie og smag til med salt og peber. Skær cornichonerne i kvarter på langs.
  2. Skær skalotteløget i tynde ringe og prik løgringene ud af skiverne.
Urtecreme
  1. Kog æggene og pil blommerne ud.
  2. Kog guleroden i vand, til den er helt mør, i ca. 20 minutter, køl af og blend til puré i en foodprocessor eller blender.
  3. Kom puréen på et rent viskestykke, fold viskestykket omkring puréen og vrid så meget saft som muligt ud af puréen.
  4. Kør den tørre puré, dijonsennep, æggeblommer og eddike i en foodprocessor eller blender og tilsæt olien langsomt i en tynd stråle, til al olien er emulgeret.
  5. Fortynd med grøntfonden undervejs og smag til med salt og peber.
Kartoffelchips
  1. Skrub kartoflerne, skyl dem og skær dem i meget tynde skiver. Varm olien op og friter kartoffelskiverne i olien, kom dem i 2-3 hold ad gangen.
  2. Tag kartoffelskiverne op med en hulske, når de er gyldne og sprøde, dryp dem af på køkkenrulle og drys med salt.
Noter og anretning
Del tataren i 4 lige store dele og bred hver del ud på en tallerken, som en flad bøf. Dryp klatter af urtecreme rundt ovenpå, fordel cornichoner, kapers, ringene af skalotteløg og estragonblade over tataren. Slut af med kartoffelchips. Server med friskbagt groft brød.

Mon ikke vi kan se frem til en opskrift eller to mere fra Adam i den nærmeste fremtid?

Er du også fan af tatar, så smid da lige et LIKE!

Kommentarer

  1. Birgit Worman

    It looks & sounds wonderful ! If only I was in Denmark to give it a try! Of course I can try to make myself.

    It sounds WONDERFUL ! If only I were in Denmark where I could give it a try without having to make it for myself.

  2. Det er så godt det der !! .. Nej hvor bliver jeg bare sulten nu.

    Jeg må virkelig, have lavet mig sådan en kongemad her i weekenden, jeg glæder mig allerede.

    Der er altså bare ikke noget som en perfect tatar mad.

    Bedste Hilsner
    Søren

  3. Aamans tatar er super lækker! Det er bare for længe siden sidst!

  4. Birgit

    Og hvilken vin skulle jeg så vælge? Pinot noir!!! Eller kunne jeg tage champagne!!! Nogen forslag?

    • Vintagechampagne ville være suverænt til!

  5. Hvor er det vildt – aldrig troede jeg at jeg skulle sige det – men jeg kan hermed godt lidt tatar! Dog måtte jeg lige på lån efter noget sennep ved naboen, som viste sig at låne mig en der var ved at banke mig af stolen :) og kapers er heller ikke lige min stærke side. Men billedet narrede mig til at prøve det, og kan kun sige god for dette! 5/5

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'