Hjemmelavet remoulade – så nemt er det!
“I say goddamn what a rush!” – ja Travolta har ikke levet forgæves og bedre kan det ikke udtrykkes. Det er pærelet at lave, og efter et par gange er det ren rutine og så er det bare suverænt i en hjemmelavet bøfsandwich!
Inspiration til denne remoulade fandt jeg faktisk da jeg var i gang med at lave Århusianerens hjemmelavede karrysalat, hvor det slog mig, at der egentlig ikke skal ret meget til før vi har en god remoulade, og så var den skabt.
Læs også: Perfekt roastbeef
Nu er det jo ikke fordi, vi springer over hvor gærdet er lavest på Gastromand (jeg er faktisk selv i tvivl om hvorvidt det var sarkastisk eller ej), men hvis du er doven, har tømmermænd, i tidspres eller bare ikke gider, så brug en god købe mayonnaise – fx. Hellmans.
Ingredienser
- 3 spsk god mayo eller hjemmerørt
- 1 spsk cremefraiche min. 18 %
- 1 spsk finthakket kapers
- 1 spsk finthakket gulerøder
- 1 spsk finthakket cornichoner
- 1 spsk finthakket purløg
- 1 spsk finthakket estragon eller kørvel kan undlades
- 1 tsk finthakket løg
- 1 spsk citron
- 1 tsk grov sennep
- Salt/peber/sukker
- Gurkemeje til at justere farven med
Sådan gør du
- Hak hele svineriet, fx på en Alligator hvis du ejer sådan en, ellers så vær omhyggelig og hak det fint og pænt. Ellers så blander du hele molevitten sammen og smager til med salt, peber og lidt sukker. Hvis du vil have den gule farve så justerer du bare med gurkemeje.
- Lad det trække ca. 30 min i køleskabet og så er du klar!
Det er som sagt virkelig enkelt at smække sammen, så jeg må anbefale dig at prøve – og mellem os, så tror mange faktisk det er vildt svært at lave, så du kan let imponere gæsterne. Senere kommer der et lille indlæg, hvor jeg lavede en “roastbeef-sandwich” med engelsk bøf og denne remoulade – det var fantastisk!
Stik os en kommentar-
Hvis man nu bor i England og ikke har Creme fraiche hvad kan man så bruge i stedet for-
Jeg vil tro du kan bruge en sødmælksyoughurt som du dræner, eller en 10% græsk youghurt.
-
-
Hej
Dejlig remoulade, men findes der ikke en mulighed for at den holder længere end 24time
Jeg bor på Bali i Indonesien og har nu taget bøfsandwich og hotdog på menuen i vores lille restaurant.
Laver jeg denne remoulade er det en gang tynd sjask i morgen, og da vi ikke sælger så mange hotdogs så kan vi ikke lave en ny portion hver dag, jeg har virkelig brug for en Remoulade som holder lidt længere
køber man en remoulade i dansk supermarket holder den et halvt år
Hvad kan jeg gøre, det findes jo ikke remoulade her, har prøver kartoffel mel og diverse stivelser for at undgå en tynd sovs på anden dagen, men ingen sukses
Nogle gode råd ?-
jeg har ikke testet det, men jeg forestiller mig at hvis grøntsager og cremefraiche drænes inden ingredienserne blandes sammen, så vil det ikke løbe tyndt. Alternativt kan du opbevare det i en sigte med et klæde i i køleskabet, for så vil vandet løbe fra under opbevaringen og du har en fast remoulade tilbage.
-
-
En udmærket tatarsauce, men har ikke noget med remoulade at gøre.
-
Jeg kan tilføje at rigtig remoulade laves af picalilli – den rigtige smag får man ved 6 ugers lagring.
Indrømmet :det er der nok ikke mange som har tålmodighed til – og så er denne tatarsauce en udmærket quick n dirty erstatning.-
Piccalilli all the way.🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰
-
-
-
Står den ligeså skarpt hvis man laver den dagen før….? -
Perfekt til en engelsk præsentation:) -
Man reklamen gjorde mig godt nok utilpas -
Svarer så englene synger -
Perfekt. Jeg bor, endnu i Norge og Mayonaisen er helt perfekt, men remouladen er tynd og smagsløs.
Har lavet denne og det er en succes.
Selv norske kokke er begyndt at lave den.,Normalt hvis du bestiller pommes frites er det meg Heinz ketchup.
Velbekomme
Max Møller -
Hvor længe kan remouladen holde sig???
-
til imorgen
-
Det var faktisk lang tid.
-
-
-
Nem, hurtig og smager genialt godt! En favorit herhjemme! Tak for opskriften, -
Det er det værste jeg har forsøgt at lave, ligner og smager på ingen måde af remoulade.
Comments