Weekendkagen: Muffins med chokolade og rålakrids
Nu skal det ikke altid handle om bacon, store bøffer eller trævlet kød fra grillen. Rigtige mænd er ikke bange for at trække bagebogen frem og slippe væk fra webergrillen.
De fleste mennesker kan lide chokolade, og det er også en vidunderlig alsidig ingrediens. Det er klart min yndlingsingrediens, når der skal laves kager eller desserter. Det er da også blevet til et chokoladekursus, besøg i adskillelige specialbutikker med chokolade og så en tur til Belgien, hvor de heller ikke går ned på kvalitet og mængder af chokolade.
Denne muffin er egentlige bare en sandkagedej, hvor der er tilsat chokolade og rålakridspulver. Chokolade og lakrids går smagsmæssigt rigtigt godt sammen, og i denne opskrift er lakrids overhovedet ikke dominerende på nogen måde. Den er faktisk nærmest kun med til at give en ekstra dimension til kagerne. Ønsker man mere lakridssmag, kan man bare tilføje ekstra – men vær nu lidt varsom.
Kagen er baseret på en opskrift fra Claus Meyers bog “Chokolade”. Jeg har egentlig bare erstattet kanel med lakrids, da jeg hellere vil have lakrids sammen med chokoladen i denne kage. Hvis du ligesom mig er chokoladeelsker, så kan jeg klart anbefale dig denne bog.
Ingredienser
- God mørk chokolade helst 70 %
- 150 gr. smør gerne usaltet
- 150 gr. sukker
- 3 æg
- 160 gr. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1-2 tsk rålakridspulver
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Hak chokoladen groft.
- Skær smøret i mindre tern, og sørg for at det er blødt, inden du arbejder videre med det.
- Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er ensartet og cremet. Pisk herefter æggene i, 1 æg ad gangen.
- Bland de øvrige tørre ingredienser i en anden skål.
- Vend nu blandingen med de tørre ingredienser i dejen. Brug en dejskraber og bland hele massen godt sammen.
- Kom dejen i muffinforme. Der skulle gerne være til 12 muffins.
- Bag dem i ovnen i 15 min. Brug evt. det gamle husmodertrick med en kødnål, for at se om de er færdige (hænger der dej på nålen, så er kagerne ikke færdige).
- Lad kagerne afkøle lidt og spis dem, mens de er lune (så er chokoladen nemlig flydende inde i kagen).
Tip! De går godt til en kop kaffe eller espresso.
Stik os en kommentar-
Damn, de ser gode ud! Næste gang jeg bager muffins (okay, det er sgu ikke særlig tit, men nu har jeg jo set denne opskrift) bliver det helt klar disse!
Comments