Skindstegt kulmule, porrer, Brad og Angelina…
Vi kan stadigvæk nyde sommeren lidt endnu – så for Guds skyld, lad være med at gå og sige sommeren over ovre, for så slutter den bare mentalt, og det gider vi sgu ikke. Advarsel: Det her er lidt af en trusseret, hvis vi altså må kalde den det…
Så mænd, hvis I skal imponere pigerne, så slår i lige lytlapperne ud. Igen er fisken fra skagenfood.dk, som jeg faktisk forbander lidt for tiden, da konen har forlangt, faste leverancer. Hun er endda gået i køkkenet! Men bare rolig, jeg har rodet så godt og grundigt i både køleskab og samtlige skabe med kolonialvarer, så det er fysisk umuligt at finde noget så banalt som salt, så den ide har hun heldigvis sluppet igen – 1-0 til Gastromanden!
Ingredienser
Pesto
- ½ bund basilikum hvis du kan finde en øko-landbasilikum så brug den
- Saften fra en halv citron
- 1 dl oliven olie
- 25 g parmesan
- 2 spsk pinjekerner
- Et godt drys salt og friskkværnet peber
Porrer
- 2 økologiske porer
- ½ dl hvidvin
- 2 spsk smør
- 1 spsk oliven olie
- Salt/peber
Stegte tomater
- 2 store økologiske tomater
- 2 spsk mandler
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk paranødder
- 1 fedhvidløg
- Et lille drys salt og friskkværnet peber
Kulmule
- 400 gram kulemule ising, lys sej eller anden hvidfisk
- Olie til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
Pesto
- Vælt hele molevitten i din bamix og fyr den af!
- Smag det til og sæt det på køl til det skal bruges.
Porrer
- Vask porrerne grundigt og skær dem i mundrette bidder.
- Varm en sauterpande op med en god sjat olie og tilsæt smør og lad det bruse af.
- Smid porrerne på og svits dem af ved høj varme i 30 sekunder.
- Tilsæt peber og hvidvin og skru helt ned på laveste blus.
- Læg nu et ikke tilsluttende låg på, fx stanniol du lægger over - meningen er, at der gerne må komme lidt damp væk fra porrerne, men ikke det hele. Et låg duer ikke.
- Lad dem få 20 minutter, hold øje med, at de ikke mister farven og bliver udkogte.
- Giv dem et drys salt til sidst.
Tomat
- Skær tomaterne i 2 cm tykke skiver, kasser begge ender.
- Blend resten af ingredienserne i en hurtighakker til en grov mel.
- Vend tomaterne deri.
- Varm en pande med en god omgang olie op og steg tomaterne 2-3 minutter på hver side.
- Pas på de ikke brænder fast.
Kulmule
- Fjern alt skæl med en skarp kniv.
- Giv fisken en omgang salt og peber og lad den trække 5 min.
- Varm en pande godt op med olie og vi snakker altså høj varme her.
- Smid fisken på med skindsiden ned ad og steg dem ca. 3 min.
- Et lille trick her er, at du efter 2 min lægger et grydelåg over panden, så oversiden bliver færdig og helt mør. Her skruer du ned til middelsvar varme.
Opskriften er en lettere modificeret udgave af opskriften som medfølger hos Skagenfood. Anretningen er naturligvis helt valgfri – det kunne også være på et fad. Jeg har lagt tomaterne under fisken og pyntet med porrer og pesto omkring.
Rosevinen fra en vingård Brad Pitt og Angelina Jolie nu ejer, i min optik er den ca. dobbelt så dyr som den burde være til 129,- flasken, men smager godt og passer glimrende til retten. Så er det vist bare tilbage at sige velbekomme…
Stik os en kommentar
-
Dear Partner,
Do you know you can HACK any ATM Machine with the help of Mr Kelley?!!!
It is my pleasure to let you know about my success in getting those fund
transferred under the cooperation of a new Partner from france. I
didn’t forget your past efforts to assist me in transferring those funds.Now contact my secretary Kelley Nickolas email ([email protected])
for release of your ATM CARD value of $2.8 forward below details to him
such as Full name Home address direct phoneLet me know immediately you receive it for us to share the joy. I am very
busy here with investment projects which I am having at hand, finally, I
left instruction to the secretary on your behalf, so feel free to get in
touch with him.Best regards,
Frank F Harry
Comments