Gastromand.dk | 24. September 2018

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Remake af en klassiker: Torsk med sennepssovs

Eksils√łnderjyden

Sm√łrdampet torsk, pocheret √¶g, r√•marinerede r√łdbeder og sennepssovs.

Vi danskere f√•r ofte skudt i skoene at vi ikke er i n√¶rheden af at spise fisk nok. Vi p√• gastromand.dk ogs√• b√łje hovederne i skam og erkende at procentdelen af fiske-opskrifter ikke helt lever op til diverse anbefalinger. Det pr√łver vi at r√•de lidt bod p√• med dagens opskrift, der naturligvis har torsken i hovedrollen ‚Äď torsken der klart er bedst i vinterm√•nederne.

Torsk med sennepssovs er en klassisk ret som findes i adskillige versioner ‚Äď i denne version har jeg √¶ndret i to af elementerne. Jeg har skiftet de syltede r√łdbeder ud med r√•marinerede ditto, for at tilf√łre retten lidt spr√łdhed, og jeg har skiftet det kogte hakkede √¶g ud med et pocheret af slagsen. Dette valg hovedsageligt begrundet af min fork√¶rlighed for pocherede √¶g.
En kort dom: R√łdbeder ‚Äď succes! Pocheret √¶g ‚Äď ikke helt p√• niveau med originalen, men absolut et fors√łg v√¶rd.

Torsk, porcheret √¶g, r√łdbede og sennepssovs. Her serveret med en kartoffel/gulerodspur√©

 

Sm√łrdampet torsk

800 gr torskefileter
1 dl hvidvin
3 dl vand
20 gr sm√łr
Dild

– Torskefileterne t√łrres og krydres med salt og peber.
– De resterende ingredienser bringes i kog
РFileterne placeres i lagen og tildækkes med et stykke stanniol.
– Fisken dampes i 4-6 min, til den er helt hvid og fast.
РLad fisken trække i lagen i ca. 5 min.

Pocheret æg

Se her hvordan du tilbereder det perfekte pocherede æg.

R√•syltede r√łdbeder

2-3 r√łdbeder
3 spsk olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
1 knust fed hvidl√łg
Lidt sukker

– Skr√¶l og snit r√łdbederne i (2-3mm) tynde stave.
– Bland olie, eddike, hvidl√łg og sukker sammen i en sk√•l og kom r√łdbederne heri.
– Lad r√łdbederne marinere tild√¶kket i k√łleskabet.

Sennepssovs

20 gr Sm√łr
1-2 spsk Hvedmel
1 dl Mælk
1 dl Fiskefond
1-2 tsk Fiskesennep

– Smelt sm√łrret og r√łr melet i ‚Äď bages igennem uden at det tager farve.
– Den varme fiskefond r√łres i og det koget op.
– Herefter tils√¶ttes m√¶lken, til konsistensen er som √łnsket.
– Fiskesenneppen tils√¶ttes ‚Äď uden at sovsen koger, da den ellers vil skille.
– Smages til med salt og evt. lidt hvidvinseddike.

Anret og server hele herligheden med spr√łdstegte bacontern og friskrevet peberrod.

Bon appétit!

Kommentarer

  1. Det ser sku godt ud! Lækkert remake!

    De bedste hilsner

    Faster Philip

  2. Godt g√•et Brian, minder mig om, at jeg faktisk lavede en lignende ret til nyt√•r. Den er g√•et fuldst√¶ndig i glemmebogen – underligt, for den var sgu l√¶kker. Der lavede jeg en slags panering af sennepspulver/korn, sm√łr, br√łdkrumme og persille – alts√• en god cocktail.

    Da jeg lavede torsken kom jeg desv√¶rre til at salte den for tidligt, og det g√łr at den bliver MEGET salt. S√• lige et tip – enten s√• vendt eller brug salt i sm√• m√¶ngder.

  3. René Jensen

    Er det muligt, at bruge en anden form for sennep? M√•ske en dijon? Og hvilken slags hvidvin vil I foresl√• til denne rette – jeg t√¶nker en s√łd hvidvin?

    • Hej Ren√©. Det kan du helt sikkert, men pas p√• at den ikke bliver alt for st√¶rk :)
      Jeg ville som du n√¶sten selv foresl√•r, servere en tysk riesling med lidt rests√łdme – m√•ske en kabinett med et par √•r p√• bagen :)

  4. Kiara

    Er fiskefond en man k√łber eller bruger man det v√¶ske der er tilbage fra dampningen?

  5. Henrik

    Hvis nu ikke vin, hvilken √łl skulle man s√• servere til?

    • Hej Henrik,

      Det var et rigtigt godt sp√łrgsm√•l :)
      Med en del fedme i retten, i form af sovs og √¶ggeblomme, ville jeg personlig pr√łve med en √łl, der kunne give lidt modspil. M√•ske en IPA eller en kraftig hvede√łl?

  6. Marianne

    Skal torsken serveres varm eller kold?

    • Varm/lun

      • Marianne

        Mange tak. Godt nytår

Smid en kommentar