Grillet lyssej med timian, citronskal og BACON
Er Gastromands ved at gå helt i fisk? Døm selv…
Jeg har tidligere anbefalet Jamies Amerika, men denne opskrift er dog med inspiration fra Cook with Jamie, som også er en super kogebog til prisen (11£ på Amazon). Retten var en stor succes og fisk med bacon er jo lige i Gastromands ånd:)
Pris
Ca. 200 for 4 personer (vi fik fisken forholdsvis billigt på stranden)
Ingredienser
800 g. – 1 kg. Lyssej – andre hvidfisk som eksempelvis torsk kan naturligvis bruges
2 pakker bacon
1 bundt timiankviste
Skal fra 1 citron – ja den burde nok have været økologisk
Friskkværnet peber
Tilberedning
Klargør fisken og skær den i passende stykker – se evt. billederne
Læg 2 skiver “overlappende” bacon på et skærebræt, læg timiankviste og citronskal ovenpå
Rul bacon omkring fisken
Steg fisken på den ene side på en pande med en anelse olivenolie i ca. 1 minut
Grill fisken på et stykke staniol i 13-14 minutter under låg
Servering
Fisken blev serveret med hjemmelavet hollandaise, 3-minutter-kogte grønne asparges (overraskende friske og gode selvom de havde taget den lange vej fra Peru), pandestegte kartofler med rosmarin.
/Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Ser sgu godt ud!
Comments