Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

6 Comments

Sommermad og Rosé: Kartoffelpizza – rosmarin, mozzarella og emmentaler

Sommermad og Rosé: Kartoffelpizza – rosmarin, mozzarella og emmentaler

I kender udtrykket: Imens vi venter ikke? Vi venter altid på et eller andet – lige nu, så venter vi på forår, og det med god grund – 6 måneders korte dage, regn, blæst og mørke i Danmark slutter nu om sider og foråret for magt!

En dag skulle jeg lave en lille panik-aftensmad, da vores planer med at spise ved familien var gået i vasken. Nu ligner det jo ikke en Gastromand, men der var ikke tid til at handle, så jeg måtte improvisere lidt med hvad jeg havde. Vejret havde for første gang længe endelig været nogenlunde lunt og endda med masser af sol, så hvad passede bedre end en hurtig hjemmelavet pizza på gasgrillen?

Forårsmad: Kartoffelpizza - rosmarin, mozzarella og emmentaler

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Pizzadej (2 stk. pizzabund)

  • 300 g mel tipo 00
  • 200 g durum mel
  • spsk salt
  • 10-12 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • Vand

Tomatsauce

  • dåse hakkede tomat
  • 2 to mater
  • grøn peber
  • løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk basilikum
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk oregano
  • 1 spsk sherry vineddike
  • Salt/peber/sukker

Tilbehør og opbygning

  • 2 kartofler
  • 2 forårsløg
  • 1 lille bundt rosmarin
  • 1 håndfuld mozzarella
  • 1 håndfuld emmentaler

Sådan gør du

Pizzabund

  • Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende.
  • Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer, eller natten over i køleskabet.
  • Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud som til en pizza.

Tomatsauce

  • Put hele molevitten i en blender og smag til med salt, peber og sukker.

Tilbehør og opbygning

  • Snit kartofler på en mandolinjern
  • Skær forårsløgene ud i mine stykker
  • Skær mozzerellaen i skiver
  • Riv emmentaleren
  • Så er det bare at få dejen helt rundt, fordelt tomatsauce, så kartofler, rosmarin, forårsløg og godt med ost! Din grill skal gerne være varmere end helvedes flammer, så skal det nok blive godt!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Eneste vi lige mangler var noget kød...

Eneste vi lige mangler var noget kød…

Masser af ost...

Masser af ost…

Bagte sweet potatos on the side...

Bagte sweet potatos on the side…

Ja, det blev også til en hurtig redning – bagte søde kartofler er bare en lækker spise, som vi desværre ikke bruger så meget herhjemme – det hører vist mere til oversøisk. Desværre er de også temmelig dyre, men hvis du lige falder over dem, så synes jeg bestemt du skal prøve. De skal bare i sølvpapir og på grillen, husk dog godt med olie ellers brænder de fast til bunden.

Brug gerne en bagesten...

Brug gerne en bagesten…

Rose? WTF?

Hvad drikker man så til? Ja det er simpelt nok – for ikke så længe siden fik Gastromand høvl af nogle feminister over vores manglende kontakt med vores feminine-side – eller også var de vist bare generelt pissed på mænd. Men vi er sgu mænd nok til at indrømme, at en god rose faktisk én gang imellem kan være the shit.

Vi mangler vist bare vejret...

Vi mangler vist bare vejret…

Navnlig hvis sommeren så bare lige ville komme. I det hele raget er rose faktisk vildt svært at overskue, nok mest fordi der er så taknemmeligt at lave – og vi undskylder på forhånd hvis vi fornærmer nogle producenter af rose. I virkeligheden skyldes det, at vi ikke sætter os grundigt nok ind i denne verden. Men det skal ændre sig nu!

Et godt bud til fornuftige penge...

Et godt bud til fornuftige penge…

Til en pizza på grill med krydderier og løg så skal der noget power til – Los Riscos fra Chili er et godt bud. Den er lavet på Syrah og har udover duft af modne bær nemlig også en snært af lidt krydderier og det står glimrende til denne ret. Prisen er også fornuftigt, hvis du napper 6 stk. kommer ned ned i 55 kr. og ja der kan alle sgu være med.

Either Way Is Good...

Either Way Is Good…

Er du villig til at smide lidt mere efter en rose så er Librandi – Terre Lontane et godt bud – her er lidt mere kompleksitet og nuancer. Vinen er på 70 % Gaglioppo og 30 % Carbernet. Ved 6 stk. koster den 95 kr. også hos Vin&Vin.

Sulten?

Sulten?

Klar til servering...

Klar til servering…

Og ja, du smider naturligvis bare en omgang pølser, bacon, skinke og pepperoni på, hvis den ikke er maskulin nok – det er helt i orden og vil sikkert slet ikke ødelægge nuancerne – hehe!

 

Stik os en kommentar

Comments

  1. Josephine Kuhn

    Hej I dygtige gastromænd
    Jeg ved ikke, om det er mig, der hentydes til, men jeg er sandsynligvis en af de benævnte feminister, der følte mig ‘truffet’ af jeres yderst fråderen mande-dip i en vis podcast. Hahahaha. Jeg vil gerne sige, at jeg sgu elsker jeres blog, og også hele konceptet – I har bl.a. inspireret mange af mine dejlige kammerater til at genopfinde sig selv i køkkenet og gå meget mere til den ifht. råvarer, kokkerering og at gøre madlavning til noget for alle. Jeg synes jeg sgu det er godkendt som ligestillingsprojekt, hvis I ellers er komfortable med det label :o)
    Jeg er selv Aalborg-pige, og håber lidt på at blive inviteret på en gedigen gang mande-dip plus mande-burger en dag. Jeg tager roséen med ;-)
    Tak for mange gode opskrifter, mundvandsfremkaldende billeder og underholdende tekster.
    Mvh.
    Josephine Kuhn

    • Hej Josephine – tak, tak og tak – mja – vi synes nok det var meget sjovt, men forstår nok ikke “the fuss” – reelt er vi jo bare mænd og synes det er sjovt at have en undskyld for at opføre os som vi gør – inderst inde er vi jo af Generation Y og opdraget af vores mødre til at tage del i alle pligter og deler sol og vind lige med vores kvinder –

      og ja, det er vi helt sikkert nede med (ligestillingsprojektet) og synes det er vildt fedt hvis flere mænd sparker røv i køkkenet – det var sådan set vores mission fra starten! Haha – jamen du må med til poolparty hos Webmasteren næste gang – måske bliver det G/T men vi drikker gerne Rosé mellem sættene :-)

  2. Andreas Baumann

    Drengene, rosé er sgu pissespændende! Det rækker simpelthen så bredt, fra en astringerende fætter som Musikanto fra Alicante over Clos de Cimes’ Petite Fugue fra Rhône over i det helt fine, sommerlige og florale som Elodie Balme (også Rhône).
    Det er supermærkeligt, at rosé for mange mennesker – selv folk, der godt kan kende en Nebbiolo fra en Syrah – stadig er en metervare, hvor man fuldstændig generisk på en restaurant kan bestille en flaske rosé uden at forholde sig til, om den overhovedet vil passe til retten. Rosé fortjener bedre!

    • Det varmer fandme Andreas – tak for det, havde faktisk forventet en shitstorm – men det lader til flere mænd godt tør indrømme at de gerne drikker rosé :-) Hånden på hjertet, når der 25 grader som idag så er det sgu lækkert lige at åbne en flaske!

      • Andreas Baumann

        Klart. Og så skal man jo heller ikke underkende, at rosé ofte er et glimrende valg til den ultimative gastromand-ret: tartar!

      • Nej det er faktisk rigtigt Andreas – minder mig om, at jeg fik tartar på Mash i lufthavnen da jeg skulle vente på et fly, det var egentlig ret godt! Burde have bestilt rosé til :-)

Submit a Comment

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering