Påskefrokost: Hjemmelavet Kanin-Rillette
Det er påske – og hvis du mangler lidt inspiration til en sidste ret, så lad det være din bedste! Rillette er yderst velsmagende, og faktisk utrolig nemt at lave.
For mange år siden, havde Webmasteren lavet en svinerillette da jeg tilfældigvis var inviteret til middag, det smagte himmelsk og sidenhen har jeg fået det på St. John med “Trottergear” en sammenkogning af det bedste fra grisen og siden da har det hjemsøgt mig! Jeg har altid troet det var svært at lave – nok mest fordi det er så velsmagende – men intet skulle være længere fra sandheden. Det er faktisk utrolig nemt at lave og dybest set passer retten sig selv.
Ingredienser
- 1 kanin uden filet og mørbrad - det er overkill at bruge her
- 1 gulerod
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 5 larubærblade
- 10 hele peberkorn
- 4 spsk andefedt
- En suppevisk af timian rosmarin, persille + lidt ekstra.
- Cornichoner
- Brød
- Cognac/whisky til flambering
- Vand
- Salt/peber
Sådan gør du
- Parter kaninen og varm en stor gryde godt op med halvdelen af andefedtet.
- Hak alle grøntsager og smid dem på og lad det svitse i 4-5 minutter.
- Tilsæt nu kaninen og brun den godt af hele vejen rundt, det tager ca. 10 minutter.
- Smid så et fuldvoksens skvæt spiritus på og flamber skidtet! Pas nu på dig selv og loftet!
- Så tilsætter du vand, suppevisk og peberkorn og lader det simre i 5 timer.
- Pil nu køddet fra kaninen, det burde næsten falde af. Vær opmærksom på, at du får alle små stykker ben og brusk med - så brug hænderne, det er nemmest.
- Riv det i stykker med en gaffel og stil det til side.
- Si fonden og kog det ind til det kun er ca. 1 dl.
- Hæld det over kaninen og tilsæt det sidste andefedt.
- Smag til med salt og peber og hak ca. en spsk af de resterende krydderurter og tilsæt.
- Rist noget brød til rilletten og server det med cornichoner.
Køddet er utrolig mørt og velsmagende efter så mange timer i gryden. Opgaven med at pille køddet fra benene er faktisk den vanskeligste, men det klarer du nemt, brug hænderne og vær omhyggelig.
Hvis du er hardcore, så kan du faktisk tage denne ret skridtet videre. Hvis du vælger at vende rilletten i mel og rasp, så kan det tages til en sprød lille “bøf” af ren velsmag – next time!
Jeg troede egentlig at cornichonerne var de bedste, men den chili-chutney jeg lavede i påsken var vinderen, helt klart! Og bare rolig, opskriften kommer på bloggen inden længe.
Det er vel næsten overflødigt at sige, at det smager himmelsk. Det går perfekt som en appetitvækker, og bare vent – dine gæster vil udbryde “århhhhh” i kor. Smagen er intens og skriger på et glas hvidvin med restsødme – fx en Pinot Gris eller en Tysk Riesling.
God påske og god fornøjelse…
Stik os en kommentar
Submit a Comment