Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

2 Comments

Kalveskank: The Moroccan Way

Kalveskank: The Moroccan Way
Fynboen

Ja, andre kalder også kalveskank for Osso Buco, og er den skåret i skiver, så er det jo også helt korrekt. Her på Gastromand elsker vi simremad, så står du og synes, at den traditionelle Osso Buco er blevet lidt for kedelig, og bugner din krydderihylde samtidig, så kommer løsningen her.

Når du skal lave nordafrikansk mad, så handler det i høj grad om at have krydderierne i orden. Der skal nemlig et ret stort arsenal til.

Batmans læremester?

Batmans læremester?

Et krydderi, som ofte går igen i det nordafrikanske køkken, er blandingskrydderiet Ras el Hanout. Du tænker måske, at han var med i Batman Begins, men det var altså en anden. Anyway, så kan du faktisk godt selv lave denne krydderiblanding, men det er vi i dag lidt for dovne til.

Osso Buco in the flesh

Osso Buco in the flesh

Den store forskel på denne opskrift og den traditionelle Osso Buco er faktisk mest krydderierne. Så skal du lave en almindelig version, kan du egentlig tage udgangspunkt i den her opskrift. Jeg vil dog anbefale lidt vin og timian (og evt. andre friske krydderurter) hvis du skal gå den traditionelle vej.

Vendes i mel

Vendes i mel

Men det skal vi jo ikke nu, så lad os komme igang.

Kalveskank (Osso Buco): The moroccan way

3.50 fra 4 stemmer
Køkken: Marokkansk
Antal: 4
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 3 gulerødder
  • 2 løg
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 snackpeber
  • 1 rød chili
  • 4 skiver Osso Buco Kalveskank i skiver
  • mel
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl oksebouillon
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk ingefær
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 3 spsk ras al hanout
  • et par safrantråde kan undlades
  • 1 kanelstang
  • 1 dåse flåede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • hk. saltede røgede mandler (til pynt)
  • frisk koriander til pynt
  • granatæblekerner til pynt
  • sort sesam til pynt
  • salt/peber

Sådan gør du

  • Skær dine grøntsager i mindre stykker.
  • Lav et par snit i yderkanten af kødet. Så undgår du, at det "krøller", når du senere kommer det på panden.
  • Vend kødet i en gang mel.
  • Steg dit kød i olivenolie i f.eks. en stor sautepande. Lad det brune godt af - fyr gerne lidt op for varmen. Vend stykkerne en gang imellem. Krydr gerne med lidt salt og peber.
  • Tag kødet til side, når det har fået en god farve.
  • Bland alle dine tørre krydderier sammen i en mindre skål.
  • Kom noget mere olivenolie ned i din pande og kom alle krydderier, safran, kanelstang og grøntsagerne sammen på panden.
  • Når dine grøntsager er begyndt at tage farve, og krydderierne er blandet godt rundt, så tilsæt bouillon og flåede tomater i panden.
  • Bland det rundt og tilføj tomatpur. Læg til sidst kødet tilbage i panden.
  • Lad nu det hele simre i 3-4 timer ved lav varme. Kig til det en gang imellem og rør lidt forsigtig rundt.
  • Server med ris, couscous eller passende brød til.
  • Pynt med mandler, granatæble, frisk koriander og sorte sesamfrø.
  • Velbekomme!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Så er der Nordafrikansk simremad

Så er der nordafrikansk simremad!

Hvilken simreret er din favorit?

Stik os en kommentar

Comments

  1. Søren

    3 stars
    Jeg syntes det smager godt, jeg var dog den eneste i husstanden der kunne spise det da det var temmeligt stærkt.

Submit a Comment

3.50 from 4 votes (3 ratings without comment)

Opskrift Vurdering