Gastromand.dk | 26. April 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Kalveskank: The Moroccan Way

Kalveskank: The Moroccan Way
Fynboen

Ja, andre kalder ogsÄ kalveskank for Osso Buco, og er den skÄret i skiver, sÄ er det jo ogsÄ helt korrekt. Her pÄ Gastromand elsker vi simremad, sÄ stÄr du og synes, at den traditionelle Osso Buco er blevet lidt for kedelig, og bugner din krydderihylde samtidig, sÄ kommer lÞsningen her.

NÄr du skal lave nordafrikansk mad, sÄ handler det i hÞj grad om at have krydderierne i orden. Der skal nemlig et ret stort arsenal til.

Batmans lĂŠremester?

Batmans lĂŠremester?

Et krydderi, som ofte gÄr igen i det nordafrikanske kÞkken, er blandingskrydderiet Ras el Hanout. Du tÊnker mÄske, at han var med i Batman Begins, men det var altsÄ en anden. Anyway, sÄ kan du faktisk godt selv lave denne krydderiblanding, men det er vi i dag lidt for dovne til.

Osso Buco in the flesh

Osso Buco in the flesh

Den store forskel pÄ denne opskrift og den traditionelle Osso Buco er faktisk mest krydderierne. SÄ skal du lave en almindelig version, kan du egentlig tage udgangspunkt i den her opskrift. Jeg vil dog anbefale lidt vin og timian (og evt. andre friske krydderurter) hvis du skal gÄ den traditionelle vej.

Vendes i mel

Vendes i mel

Men det skal vi jo ikke nu, sÄ lad os komme igang.

Kalveskank (Osso Buco): The moroccan way
Forfatter: 
KĂžkken: Marokkansk
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 3 gulerĂždder
  • 2 lĂžg
  • 1 stĂŠngel bladselleri
  • 1 snackpeber
  • 1 rĂžd chili
  • 4 skiver Osso Buco (Kalveskank i skiver)
  • mel
  • olivenolie
  • 2 fed hvidlĂžg
  • 4 dl oksebouillon
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk ingefĂŠr
  • 1 spsk stĂždt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 3 spsk ras al hanout
  • et par safrantrĂ„de (kan undlades)
  • 1 kanelstang
  • 1 dĂ„se flĂ„ede tomater
  • 140 g tomatpurĂ©
  • hk. saltede, rĂžgede mandler (til pynt)
  • frisk koriander (til pynt)
  • granatĂŠblekerner (til pynt)
  • sort sesam (til pynt)
  • salt/peber
Tilberedning
  1. SkĂŠr dine grĂžntsager i mindre stykker.
  2. Lav et par snit i yderkanten af kÞdet. SÄ undgÄr du, at det "krÞller", nÄr du senere kommer det pÄ panden.
  3. Vend kĂždet i en gang mel.
  4. Steg dit kĂžd i olivenolie i f.eks. en stor sautepande. Lad det brune godt af - fyr gerne lidt op for varmen. Vend stykkerne en gang imellem. Krydr gerne med lidt salt og peber.
  5. Tag kÞdet til side, nÄr det har fÄet en god farve.
  6. Bland alle dine tÞrre krydderier sammen i en mindre skÄl.
  7. Kom noget mere olivenolie ned i din pande og kom alle krydderier, safran, kanelstang og grÞntsagerne sammen pÄ panden.
  8. NÄr dine grÞntsager er begyndt at tage farve, og krydderierne er blandet godt rundt, sÄ tilsÊt bouillon og flÄede tomater i panden.
  9. Bland det rundt og tilfĂžj tomatpur. LĂŠg til sidst kĂždet tilbage i panden.
  10. Lad nu det hele simre i 3-4 timer ved lav varme. Kig til det en gang imellem og rĂžr lidt forsigtig rundt.
  11. Server med ris, couscous eller passende brĂžd til.
  12. Pynt med mandler, granatĂŠble, frisk koriander og sorte sesamfrĂž.
  13. Velbekomme!

SĂ„ er der Nordafrikansk simremad

SĂ„ er der nordafrikansk simremad!

Hvilken simreret er din favorit?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: