Gastromand.dk | 24. April 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Wednesdays Whisky: Penicillin Famous Grouse

Wednesdays Whisky: Penicillin Famous Grouse
Familiefaren

Selv om vi er på vej mod lysere tid så er Penicillin nogle gange nødvendigt og her snakker jeg ikke den slags man får på apoteket – no sir! Vi snakker the real deal som fungerer langt bedre hvis du har snue og er nede..

Denne cocktail egentlig skabt af Sam Ross som arbejdede på en af Manhattans cocktailbarer “Milk & Honey” og hører til vores absolut klassiske cocktails.

Famous Grouse – Gastromand…

Wednesdays Whisky: Penicillin
Forfatter: 
Kategori: Cocktail
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1
 
Ingredienser
  • 5 cl Famous Grouse
  • Svarende til 2 cl honning og ingefærd sirup
  • 3 cl lime juice
  • "Head of Bowmore"
  • Is, is, is
Tilberedning
  1. Start med ca. 2x2 cm ingefær som du maser med en morter i din shaker.
  2. Tilsæt 1 spsk honning og lime saft svarende til 3 cl og giv den en gang med morteren igen.
  3. Tilsæt Famous Grouse og masser af is - shake it up!
  4. "Head of Bowmore" betyder at du lige topper den op med en lille smule røget whisky - fx Bowmore her efter server du den med en skive ciron eller lignende.

 

Lidt ekstra nauty juice…

Doctors orders…

 

Kurerer alt!

Den adskiller sig fra de fleste cocktails grundet et skud ingefær som lige giver den et ekstra kick. Hvis du fjerner ingefær og tilsætter æggehvide så har du faktisk en sour – men der er en verden til forskel på de to cocktails. Jeg vil anbefale at bestille dem begge.

Dejligt at have kontakterne i orden…

Hvis du slet ikke kan håndtere den røgede whisky, så undlader du naturligvis bare denne del – for mig giver den cocktailen et ekstra pift, men nu er jeg også nået dertil hvor røget whisky begynder at smage bedre og bedre.

Så hvis du er lidt nede på denne onsdag, så hermed en anbefaling fra Doktor Gastromand! I øvrigt skal der også sendes en lille hilsen til Webmasteren som faktisk fylder år idag! Så tillykke og cheers!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: