Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. april 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Wednesdays Whisky: Bowmore Alantic Sea Salt

Wednesdays Whisky: Bowmore Alantic Sea Salt
Gastromand

Vejret er forsat råt, blæsende, koldt og vådt i Danmark og medmindre Guderne beslutter sig for at tilsmile os så forsætter det nok lidt endnu. Hvad er bedre end en neat whisky på en tilfældig onsdag? 

Bowmore Atlantic Seasalt Vault Edition har udsendt deres første “special edition” hvor der er tilsat lidt kærlighed. I denne version er det salt efterfølgende kommer der en med citrus, vanilie og røget tørv. Reelt synes jeg det er lidt underlig at der skal tilsætte smagsgivere på denne måde, det strider lidt imod min holdning – lidt det samme som når farven justeres med karamel, så hellere holde det helt rent og hellere en mindre farvet whisky end en “fake” – heldigvis er det ikke tilfældet her. Men i stedet for at ævle så lad os smage på sagerne.

Bowmore Alantic Sea Salt Vault Edition…

Det er lidt som et saltet kys på en våd onsdag. Den har overraskende meget sødme hvilket kommer bagpå mig. Du kan sagtens smage saltet uden at det er for voldsomt og sammen med sødmen er det faktisk et godt match. Den har lidt noter af sirup efter den har fået lidt luft og alkohollen er fordampet. 

Oldschool…

Salt and Smokey…

Lidt seasalt i baggrunden…

Du kommer naturligvis ikke uden om røgen, som er lidt en “acquired taste”. Da jeg startede med whisky kunne jeg ikke fordrage det og var helt umulig at være i nærheden af hvis jeg fik den slags serveret. Nu er jeg langsomt begyndt at forstå det, men det er med små skridt. I denne udgave hvor det ikke er dominerende fungerer det rigtig godt.

Den skal ikke nydes kold – men godt ser det ud…og ja billeder er måske et par måneder gammel :-)

Den har en god eftersmag hvor du kan fornemme fad, træ og lidt krydrede noter. Præcis som vine har hver deres tid fx de mere lette om sommeren og de mere tunge om vinteren så har whisky også hver sin tid – denne kunne sagtens være en “vinter-whisky” for mit vedkommende. Prisen for Bowmore Alantic Sea Salt Edition ligger på ca. 700 kr., hvilket er helt helt fair for en single malt.

God onsdag og skål!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar