Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

5 kommentarer

En snackparade der går lige i trussen

En snackparade der går lige i trussen
Gastromand

Flere af jer spørger ofte indtil et område, som vi faktisk ikke dyrker helt nok “Hvilken snack skal jeg lave til mine gæster i aften?” Vi gætter på, at jeres ønske er, at imponere jeres gæst(er) og vise vedkommende, at I har gjort jer umage.

Så er det sgu op på barrikaderne, kære feminister. For der skal sgu mere til at imponere jer end en række snacks – specielt hvis de bliver serveret af en mand med en skjult agenda, ik? Challenge accepted…

Nok mad til en god aften…

Indlægget består af en del retter, men det gode ved dem er, at du kan lave dem i god tid. Der er to forskellige slags pesto, en andeleverpostej og langtidsbagte mandler, nødder og kerner hvor det hele kan laves dagen før. Så er der iberico-beef som jo er lige til højre benet at skære ud, ost fra Arla Unika som jo også er lidt snyd, men hele ideen er, at det skal være nemt og smage pissegodt. Til sidst er der “Devil on a horseback”, som kan forberedes inden – den skal bare lige en hurtig tur i ovnen inden servering.

De perfekt snacks til at imponere kvinderne...

4.75 fra 4 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Persillepesto

  • 3 bunder persille
  • Et stykke parmesanost – svarende til 2-3 spsk revet ost
  • 1-2 fed hvidløg efter størrelse
  • 3-4 spsk. pinjekerner
  • 2-3 deciliter olivenolie maksimalt
  • Saften af optil en ½ citron
  • Peber og evt. salt

Tomatpesto

  • Samme som ovenstående bare uden persille og i stedet 15 soltørrede tomater fra dåse.

Andeleverpostej

  • 4 andelevere - kan købes i et supermarked på frost
  • 1 stor håndfuld.champignon
  • 3 kvist timian
  • 2-3 stk. hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1,5 dl marsala
  • 1 stor skvat cognac
  • 3 stk. ansjosfilet
  • 1 spsk. kapers
  • 1 dl fløde
  • 1 smule olivenolie

Langtidsbagte mandler

  • 100 gram mandler
  • 100 gram hasselnødder
  • 100 gram græskarkerner

Devil on a Horseback

  • 12 stk svesker uden sten
  • 12 langtidsbagte mandler
  • 6 stykker bacon
  • Tomat chutney

Tomat Chutney

  • 300 g tomater
  • 100 g rødløg
  • 1 presset fed hvidløg
  • ½ dl balsamico
  • 75 g sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

Persillepesto

  • Vask persillen og kør det hele på en stavblender til den har en ensartet konsitenst.

Tomatpesto

  • Gør nøjagtig det samme som ved persille pestoen.

Andeleverpostej

  • Varme en pande godt ud med olie.
  • Renst champion og skær dem samt løg og hvidløg ud i mindre stykker. De skal blendes så det er ikke så vigtigt hvor pænt det er.
  • Svits nu champion, rødløg og hvidløg i 5 minutter.
  • Tilsæt lever, timian og svist det et 1 minut på hver side.
  • Tilsæt Marsalen og lad det koge ind.
  • Tilsæt nu cognac og sæt ild til skidtet!
  • Giv det er god omgang peber og salt.
  • Tag det nu af pande og læg det i en blender med ansjos og kapers og blend det indtil det er lind sammen med fløden.

Langtidsbagte mandler

  • Varm mandler på en bageplade i præcis 2 timer ved 125 grader - ikke mere! På denne måde bliver de perfekte.

Tomat Chutney

  • Hak tomaterne og skær løgene i (halve) skiver.
  • Smid det hele i en gryde sammen med resten af ingredienserne og lad det simre i ca. 1½ til 2 timer, til en passende (tyk) konsistens.

Devil on a Horseback

  • Varm ovnen op til 180 grader
  • Skær bacon'et mit over
  • Læg en svenske midt på dit bacon og læg lidt chutney ovenpå sammen med en mandel.
  • Rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad og bag dem i ca. 15 minutter til baconet et sprødt.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Sådan laver du pesto – og basilikum eller grøntkål kan også bruges i stedet for persille…

Udskift persille med soltørret tomat og du har en helt anden pesto…

Begge pestoer kan faktisk ikke laves forkert – så skal der i hvert fald vold og magt til! Det eneste du skal være opmærksom på er mængden af hvidløg som kan gøre at pestoen bliver lidt skarp i smagen. Nogle hvidløg er stærkere end andre, primært hvis de er helt friske – så juster lidt efter behov. Hvis du nu vil lave denne pesto når vi rammer sommeren er basilikum også godt – ellers fungerer grønkål faktisk også overraskende godt.

Andelever – Marsala – Kærlighed…

Godt med krydderi til andeleverpostej…

Flamberet i Cognac…

Den har sikkert et fransk navn men jeg kender det faktisk ikke helt. Opskriften er inspireret af den kyllingeleverpostej Brdr. Price laver i en af deres første sæsoner – bare modificeret en lille smule. Server smørristet rugbrød der til så lover jeg du får en oplevelse for livet!

Langtidsbagte mandler, nødder og kerner…

Langtidsbagte nødder er noget af det bedste og det er så nemt og enkelt at lave. De får en helt anden smag og sprødhed og så har de en rimelig god faktor når det kommer til at imponere.

Lækkert ser det ud når produkterne fra Arla kommer…

Egentlig var der jo nok alene med osten, men vi elsker jo at lave mad…

Lidt god kraftig spansk vin til har aldrig skadet noget…

Arla Unikas produkter er vanvittige gode men prisen er også lidt derefter. Nu kunne jeg ikke helt vurdere størrelsen, så du får lige vejledning af mig. Man kan sagtens bestille deres “pakker” til 2 personer – der er rigeligt. Jeg bestilte 5 stykker og det må siges at være i overkanten, der er nok ost til 6 personer. Prisen var ca. 400 kr. med porto.

Virkelig lækkert med lidt tørre kød…

Nu hvor det gerne må være lidt nemt, så er denne iberico beef temmelig awesome. Prisen er 498 kr. for 500 gram, men der er også til mange serveringer og smagen er virkelig lækker. De modnes i 24 måneder efter gamle traditioner i Spanien.

Vildt lækkert…

Klar til hygge…

Så kommer vi til “Devil on a Horseback” som virkelig er en lækker og fed spise. Normalt lavet med dadler, men jeg var i humør til svesker – spring ud i det – det bliver godt!. Du kan i teorien godt undvære mandlerne, men det giver bare noget ekstra. Lidt nostalgisk kan jeg afsløre, at det var til Webmasterens 30 års fødseldag jeg fik det serveret første gang.

Devil On a Horseback…

Barolo kan også bruges…

Du kan næsten ikke gå skævt med rødvinen her. Det skyldes at der er så mange smage og masser af dem, så medmindre du vælger en virkelig spinkel en af slagsen, så skal det nok gå. Jeg havde valgt en spansk og en Barolo – hvor jeg faktisk startede med den spanske hvilket var lidt den forkerte rækkefølge – men det gik og min medspiser var ret godt tilfreds.

Hvis nu din date ikke er til vin – så er hermed en redning…

Forberedelse er som sagt nøgleordet til succes her og det gælder både for jer kvinder og mænd. Når I er færdige med maden og muligvis har delt to flasker vin, så er det voldsomt at kaste sig ud i en tredje flaske så derfor er det vigtigt med et lille trumf kort i ærmet. Gin og Tonic er et godt men driftigt bud – der er stadigvæk nogle få som ikke har fået øjnene op for denne fantastisk cocktail, som vi hylder i allerhøjeste grad på Gastromand. Omvendt får du topkarakter hvis vedkommende er fan! Jeg valgte at satse på den – og fik roser….!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. T. Christensen

    Lavede persillepesto og devils on a horseback i går, og serverede dem med lidt andre ting, sammen med gin og tonic. Det virkede😉

  2. Thomas

    Lidt kedeligt at se standard supermarked varer på billederne!
    Arla ostene er lavet af små passionerede mejerister fra ganske små mejerier som engang har været selvstændige! arla har bare alle pengene det ikke dem så skal have ros!

    • Det skal vist uddybes Thomas mht til standard supermarked varer? Arla Unika er godt og skulle prøves – men kan godt følge dig mht. til at huske de små – når det så er sagt er det vel passionen fra Arla der har ført dem til deres størrelse – de var vel også små engang :-)

  3. 5 stars
    Meget i orden!

    Tak for den.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering