Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Michter’s Rye

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Michter’s Rye
Gastromand
Wednesdays Whisky: Old Fashioned Michter's Rye Recipe Type : Cocktail Cuisine: Amerikansk Author: Gastromand.dk

Har du også svært ved at finde rundt i den vidunderlig verden bestående af Bourbon? På Gastromand har vi de seneste uger taget det til os med stor glæde, vi er langt fra eksperter – men vi nyder hver en dråbe…

Det er fucking onsdag og det betyder det er tid til masser af whisky og det er american style vi ruller med i denne tid! I sidste uge var det Michter’s Bourbon som er en small batch produktion der laves i både Bourbon og Rye…

Det er lidt blasfemisk at lave en Old Fashioned på en så lækker Bourbon eller Rye for den sags skyld. Men nu gik det jo sidste gang, mon ikke også det går igen så? Fakta er at din cocktail bliver bedre jo bedre din spiritus er – thats it!

Our partners in crime…

Læs også: Wednesdays Whisky: Old Fashioned Michter’s Bourbon16

Hvis jeg blev tvunget til at vælge mellem Bourbon og Rye så ville jeg nok vælge Rye men det er virkelig svært. Begge er lækre og vildt tiltrækkende. Inden du starter med din cocktail så drikker du lige en neat. For mig er der lidt mindre sødme i Rye i forhold til Bourbon, så det er lige så meget hvad du er til. Der er lidt krydderi i smagen hvor jeg mest tænker peber – men ikke overvældende. Videre har den masser af sødme som minder mest om karamelliseret sukker i smagen. Dens eftersmag er lidt som et varmt kram og gør det bestemt ikke noget, at den ligger et par procent over 40 hvilket giver lidt ekstra varme.

Bourbon når det er bedst…

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Michter's Rye

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Michter's Rye Recipe Type : Cocktail Cuisine: Amerikansk Author: Gastromand.dk
Ingen vurderinger endnu
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 6 cl Michter's
  • 1 stort dash Angostura bitter
  • 1 stort squiz frisk appelsin saft eller skallen af en halv øko appelsin
  • 4 tsk rørsukker eller 2 sukkerknalder du kan også bruge din egen sirup hvis du vil
  • 1 par små cocktail glas medmindre du drikker alene naturligvis og så skal du gange med 2 af ovenstående
  • Masser af isterninger

Sådan gør du

  • Smid sukker i glassene og tilsæt et stort dash Angostura bitter, der skal være en smule 6-8 dråber. Tilsæt så en lille smule spiritus og rør det godt sammen til en ensartet masse.
  • Nu smider du 4 isterninger i og så skal det røres, det tager lang tid - 3-5 minutter før sukkeret er opløst, herefter tilsætter du yderligere 4 isterninger og resten af din valgte spiritus, og så rører du igen inde det er opløst. Hav tålmodighed - hvis ikke sukkeret bliver opløst så går hele ideen med denne cocktail af fløjten.
  • Til sidst tilsætter du lidt appelsin saft og gerne lidt revet skal og så er du faktisk klar til at hygge!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Masser af sukker…

Michters Bourbon & Rye…

 

 

Du kan finde Michters Rye på Mixmesiter.dk hvor der også er masser af andet guf. Ligesom den bror Michters Bourbon er den ret billig og faktisk den billigste på nettet så længe der er flasker tilbage. Jeg tør godt anbefale den, også hvis du er nybegynder indenfor Bourbon.

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering