De perfekte “Thai” Fiskefrikadeller
For noget tid siden den på fiskefrikadeller, hvor der også blev bagt rugbrød da jeg ville lave den perfekte frokostret – og det blev lækkert! Da jeg nu var i gang, valgte jeg at tage halvdelen af farsen og lave til en thai-inspireret fars, det indlæg har jeg gemt til et passende tidspunkt – og det er nu hvor den står på sommerferie…
Nu må vi aldrig snakke klassiske smørstegte fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade ned, for det er virkelig fantastisk! Men når der lige kommer lidt chili, lime, ingefær, citrongræs, hvidløg og ikke mindst koriander i – så får du altså en sygt lækker delle!
Fremgangsmåden er helt den samme, du skal blot tilføje disse ingredienser. Videre kan du lave en lille salat vendt i riseddike og olie, som også står i opskriften. Det fungerer glimrende og er dine børn vandt til krydret mad, så kunne det sagtens være et hit for de små også.
Drikkelse hertil kunne sagtens være en iskold pilsner og skal det være autentisk (altså så autentisk som det kan blive i Danmark) så vælger du én fra østen. Der blev også lavet lidt rugbrød med surdej fra Meyer og kørt på min Kitchen Aid røremaskine, som du kan læse anmeldelsen af her.
Ingredienser
Thai-fiskefrikadeller
- 500 gram fiskefars – se link i opskriften
- 1 stængel citrongræs
- 1 rød chili uden kerner
- 1 lille bundt korianer
- 1 lime og saften af denne
- 3-4 cm ingefær
- 2 store fed hvidløg
- Olie til stegning
- Salt og peber
Thai-salat
- 1 lille agurk
- 2 gulerødder
- 1 lille rødløg
- 1 lille bund koriander
- 1 lille rød chili uden kerner
Thai-marinade
- 1 spsk. Riseddike
- 1 spsk. Fishsauce
- 1 tsk sukker
- ½ stængel citrongræs
- Salt og peber
- on the side.
Sådan gør du
Thai-marinade
- Rør alle ingredienser godt sammen og bliv ved med at røre indtil sukkeret er opløst.
- I teorien kunne du godt bruge noget andet end riseddike, men det bliver ikke helt det samme. De fleste supermarkeder har det – jeg ved med garanti at Føtex og Superbrugsen har det. Hæld marinaden over grøntsagerne og lad dem trække 10-15 min på køl.
Thai-salat
- Rengør alle grøntsager og fjern stokken fra agurken med en ske.
- Giv agurken og gulerødderne med en kartoffelskræller så du får lange tynde skiver.
- Skær løget helt tyndt på en mandolinjern. Hvis du ikke har et mandolinjern så brug en skrap kniv og sær så tyndt som muligt. Bland det hele sammen og lav marinaden.
- Du kan evt. pynte med peanuts.
Thai-fiskefrikadeller
- Riv og hak alle grøntsager – du kan også køre alt på en hurtighakker – dog ikke dit citrongræs. Rør det hele sammen med farsen og stil det på køl i en times tid. Imens kan du lave salat og marinade.
- Når farsen har trukket så former du deller i passende størrelse som du steger på en pande med oliven olie ved middelsvag varme. Der er ikke meget til at holde dem sammen, så vær forsigtig med dem.
- Steg dem ca. 5 min på hver side.
- Når de er færdige serverer du dem med thai-salaten og evt. lidt chili-sauce
Du kan reelt bruge alt slags hvidfisk og sagtens variere som du ønsker det. Der kunne også tilsættes andet end tigerrejer – det er faktisk helt op til dig. Dog ville torsk fx være lidt en dyr fisk at bruge og reelt tror jeg ikke du vil opleve den helt store forskel.
Fiskefrikadellerne blev et kæmpe hit og selv om mine børn var lidt mere til de almindelige, så blev der smagt. Jeg synes begge version holder 100 % og er hamrende lækre.
Stik os en kommentar
-
Mega lækret
Comments