En kommentar
Wednesdays Whisky: Flying High
- Gastromand
- Den 24. oktober 2018
- https://gastromand.dk
For blot nogle uger siden var danske Michael Hajiyianni fra cocktailbaren Ruby i Berlin for at kæmpe mod verdens elite i World Class arrangeret af Diageo. Michaels præstation i konkurrencens sikrede ham en titlen som verdens niende bedste bartender og en guldmedalje i konkurrencen “Flavour of a Nation” men han “Flying High” som vi har fået ham til at lave her til Gastromand – stærk Michael og stort tillykke igen!
Dette er en special edition af vores “Wednesdays Whisky” og vi har fået hjælp fra én af de bedste bartendere i verden – tak for det! Forberedelse er alt i denne cocktail og når du har lavet ingredienserne som sagtens kan lave forud er det relativt enkelt.
Flying High
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 1 time time
Tilb. tid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Ret: Cocktail
Køkken: Danish Custom Made
Antal: 1
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
- 40 ml Johnnie Walker Black Label
Agurkecordial
- 15 ml agurkecordial
- 200 ml. vand
- 100 g sukker
- 1 stk. agurk
- Æble/kokosvand
- 100 ml æble/kokosvand
- 45 g æblechips
- 500 ml. kokosvand
Sådan gør du
- Du starter med at lave din argurkecordial. Tag 200 milliliter vand, 100 gram sukker og skinnet af en hel agurk. Opløs sukker og vand ved svag varme sammen med skinnet fra agurken, og lad det trække i en time. Stil til side, og lad det køle af.
- Når du skal lave din æble/kokos-vand, tager du 45 gram æblechips, rører dem godt rundt i 500 milliliter kokosvand og lader dem trække i en time. Herefter sier du æblechipsene fra.
- Byg din cocktail op i et highball-glas. Kom is i glasset, og tilføj herefter henholdsvis whisky, argurkecordial og æble/kokosvand.
- Rør rundt med en ske, og pynt til sidst med spiselig sommerfuglekløver, inden du serverer.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
I teorien kunne du også bruge andre whiskys – men de skal have lidt røg som giver kant til denne cocktail! Skål og god onsdag derude!
Stik os en kommentarRelaterede indlæg
Ugens Frækkert; The Violet Pine Tree 24. januar 2019 | thecocktail.blog
Erik Den Røde – Den perfekte cocktail til julefrokosten... 11. december 2013 | Eksilsønderjyden
-
oktober 25, 2018
Fede, fede billeder.
Ruby er og bliver et fantastisk sted for os cocktail elskere!
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer