Rabarber Clafoutis
- Høvding
- On 27. maj 2020
- www.madetmere.dk
Må vi ikke byde på en clafoutis? Måske verdens nemmeste frugtkage.
Lige nu vælter der bare rabarber op i min have til den store guldmedalje. Og det gør faktisk slet ikke noget, for rabarber er nok oppe i en top 5 når det gælder frugt og grønt til dessserter (og salte retter for den sags skyld). Jeg er ikke sådan til det sødt søde, hvor man bare kan mærke at emaljen på tænderne forsvinder hurtigere end kagen, så der passer rabarber ofte fortrindeligt ind. Den har den dejlige syre, som får det hele i balance.
Jeg tænkte at jeg ville lave en clafoutis, som originalt laves med kirsebær. Men dem må vi jo vente lidt på endnu. Så her kom rabarberen ind i billedet. Det er det uægte barn mellem en kage og en pandekage. Det der er ret fedt er, at du som oftest har alle ingredienserne på lager, for den er uhyre enkel. Kort sagt er den næsten bare en pandekagedej, som kommer i godt selskab af sæsonens frugt.
Du kan spise den som den er, lun eller kold, men den får lige lidt ekstra, hvis den så også får en klat creme fraiche eller vaniljeis til. Vi kører helst 38% versionen, for folk skulle jo helst ikke tro at vi var på kur. Hvis du gerne vil lave kugler med den, så kan du piske den let. Stop før du får smør.
Skulle du være så heldig at du lige ved hvor der gror skovmærke, så er det et perfekt match til rabarber. Den har sådan en lidt sjov smag af vanilje, uden det rigtigt er vanilje. Jeg synes den er lidt ovre af tonka bønner og rommet. Ok, lad os bare sige vanilje. Den er ret nem at genkende derude og skulle du være i tvivl, så gnubber du bare et par blade mellem fingrene og så er du ikke tvivl, da du får den ret karakteristiske duft med det samme.
Kan du ikke få nok af rabarber? Så har Fynboen lige budt ind med denne Rare Rabarber cocktail.
Rabarber clafoutis
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 60 g rørsukker
- 2 stk æg
- 75 g mel
- 60 g sukker
- 1 knivspids salt
- 0,5 tsk vaniljepasta (eller en halv vaniljestang eller en tsk vaniljesukker)
- 0,5 tsk bagepulver strøget
- 2,5 dl mælk
Sådan gør du
- Skær rensede rabarber ud i 1cm stykker. Vend dem med rørsukker.
- Smør forme godt og fordel rabarberne heri. Du kan vælge at bruge 4 creme brulee forme eller et større fad. Cirka 22-24cm i diameter.
- Kom æg, mel, sukker, salt, vanilje, bagepulver og mælk i en skål og pisk det hele sammen. Du kan også kom det i et glas til en stavblender og give den gas. Den skal være som pandekagedej.
- Varm ovnen op til 200 grader. Sæt formen i ovnen og hæld dejen ved. Fordel ligeligt. Bage til kagen har sat sig og taget farve. Cirka 20-30 minutter. Det afhænger af om du laver en eller flere.
- Server med creme fraiche eller is.
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Submit a Comment