Frikadeller pimpet med andekråser – perfekt til julefrokosten
Ja, ja, det kan godt være, at vi her på Gastromand tidligere har været så venlige at præsentere verden for perfekte frikadeller og 5 tips til at få dem for alvor at shine.
Men det skal ikke holde os fra her at komme med endnu en opskrift på danskernes yndlings-svine-kødbolle. Denne gang er det i en fræk variant, hvor fedmen og dybden fra confiterede andekråser løfter frikadellerne til helt nye højder.
Confiterede andekråser i dine frikadeller
Andekråserne confiterede vi for nylig, da vi præsenterede jer for en opskrift på en vintersalat med netop andekråser og andehjerter. Og da der var masser af kråser i overskyd – som kan holde sig nedsunket i fedt et par uger – så smed vi dem i frikadellefarsen. Og det var en god idé, for med hakkede, confiterede kråser i farsen får du en fedme og en dybde i frikadellerne, som er helt uovertruffent.
Det er i øvrigt ikke svært at confiteret andekråser. Det tager dog en tre timer i simretid. Men der kan du jo passende lave noget andet. Du kan fx knappe en dejlig øl op. Så kan du hygge dig med den, mens du glæder dig til at andekråserne er klar til at komme i dine frikadeller.
Perfekt til julefrokosten – eller et andet frokostbord
Det er oplagt at smide de her frikadeller på julefrokostbordet, når det hele lige skal have lidt ekstra. Men en almindelige tirsdag aften spiller de altså også helt fint. Hvis da ikke herre-frokosten (M/K) skal løftes med en omgang frikadelle-frækhed.
Se her, hvordan du confiterer andekråser
Ingredienser
- 800 g Hakket svinekød (eller svine og oksekød)
- 200 g confiterede andekråser
- 3 løg
- 75 g havregryn
- 3 æg
- 3 spsk Frisk timian hakket
- 2 tsk Stødt allehånde
- 10 g salt
- 2 spsk olie
- 6 spsk smør
Sådan gør du
- Kom Svinekød og salt i en skål – eller endnu bedre i en røremaskine. Rør kødet godt med salt.
- Hak løgene, eller riv dem på et rivejern. Kom dem i farsen sammen med havregryn, æg, timian og allehånde.
- Hak de confiterede fint andekråser i en minihakker. Kom dem i farsen.
- Rør farsen godt et par minutter, så den er godt sej.
- Varm et par pander op med olie og smør. Form frikadellerne med en ske og steg dem ved middelhøj varme. Vend dem gerne et par gange undervejs, så de ikke bliver sorte.
- Tryk lidt på frikadellerne undervejs. Når der begynder at være god modstand, når du trykker, er de færdige.
Submit a Comment