Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. december 2020

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Vintersalat med andehjerter og confiterede andekråser

Salat med andehjerter og andekråser
Madfotografen
Mættende vintersalat med gode sager inde fra anden.
Salat med andehjerter og andekråser

Når vinteren nærmer sig, og regnens rusk tager til, så kan en grov salat få gastromandens smil frem. Især når den er spækket med smag og lækker andeindmad i form af både lynstegte andehjerter og andekråser confiteret i dejligt lang tid.

Salater er kedelige! De mætter ikke! De er bare så fesne!

Har du hørt dine venner sige sådan? Bare rolig, for med denne salat med andehjerter og andekråser kan du gøre alt deres brok til skamme.

Denne lækre vintersalat mætter nemlig virkelig godt, er alt andet end kedelig og smager bare skønt af kød, umami og endda med et lille hint af sommer (hvis du da har en god sommerlig eddike, som fx en hybenroseeddike eller en god bær-eddike).

Hovedelementerne heri består af andeindmad. Andehjerter er nemme at have med at gøre. De skal lige trækket et par timer med salt og krydderurter, men herefter er det bare et par minutter på panden, så kører det.

Så er der godt nok de der confiterede andekråser. De tager lidt tid at lave. Men det gør ikke noget. De kan så til gengæld holde sig ret længe dækket af fedt i køleskabet. Så lav endelig en stor portion. De smager altid godt og kan bruges i pateer, frikadeller og andre salater.

Resten er ret ligetil.

Salat med andehjerter og andekråser
Salat med andehjerter og andekråser

Vintersalat med andehjerter og confiterede andekråser

Mættende vintersalat med gode sager inde fra anden.
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Ret: Salat, Vintermad
Køkken: Nordisk
Antal: 4

Ingredienser

Confiterede andekråser

  • 250 g andekråser
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl andefedt (eller olie, fx raps- eller olivenolie)

Grillede andehjerter

  • 250 g andehjerter
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie

Syltede skalotteløg

  • 3-4 skalotteløg
  • 1 dl eddike Brug gerne en en parfumereet hybenroseddike, men du kan også bruge lagereddike, hvidvinseddike eller en god bæreddike. Lav hybbenroseeddike ved at lade et par håndgulde hybenrosenblade trække i et par deciliter eddike i et par måneder.
  • 2 spsk sukker
  • 1 knsp salt

Dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk syltelage fra skalotteløgene
  • Salt og peber

Salat

  • 1 bundt Grønkål
  • 1/2 hoved Rød spidskål
  • 1/2 spsk groft salt
  • 1 håndfuld Hindbær, brombær eller kirsebær

Sådan gør du

Confiterede andekråser

  • Tør andekråserne godt og fjern fedt og sener uden på.
  • Hak rosmarin og timian groft og vend det med andekråser og salt. Lad det trække et par timer i køleskabet, gerne natten over.
  • Kom andekråser i en kaserolle med andefedt eller olie, så de er dækket. Kom evt. også et par timian- og rosmarinkviste ved. Varm fedtstoffet op, så det bobler let, men ikke decideret koger.
  • Lad andekråserne simre i fedtstoffet i ca. 3 timer, til kråserne er helt møre.
  • Kom de confiterede andekråser på et glas og dæk med olie. Her kan de holde sig et par uger på køl.

Syltede skalotteløg

  • Fjern skrællen på skalotteløgene og skær dem i tynde ringe.
  • Pisk eddike, sukker og salt godt sammen, indtil sukkeret er helt opløst.
  • Kom løg og syltelage i et glas og lad løgene trække mindst et par timer, og gerne et døgns tid eller mere.

Lynstegte andehjerter

  • Tør andehjerterne godt med et rent viskestykke. Skær fedt og større blodårer fra.
  • Hak rosmarin og timian groft og vend det med andehjerter og salt. Lad det trække et par timer i køleskabet, gerne natten over.
  • Varm olien op på en pande, til det er rygende varmt. Steg andehjerterne et minut eller to på hver side, til de har godt med farve.
  • Tag andehjerterne fra varmen og skær dem igennem, så de er halve. De må gerne være godt røde indeni.

Dressing

  • Hæld alle ingredienserne i et glas eller en lille skål og pisk det hele godt sammen.

Samling af salaten

  • Nip grønkålen af stokken og hak grønkålen meget groft.
  • Kom den hakkede grønkål i en skål samemn med groft salt. Massér grønkålen godt med salten, så kålen begynder at blive blødere og knap så grov i strukturen. Skyl salten af kålen og tør kålen godt.
  • Snit den røde spidskål fint.
  • Varm lidt olie op på en pande og varm hurtigt andekråserne heri. Halver eventuelt kråserne.
  • Vend grønkål, rød spidskål, varme andekråser, stegte halve andehjerter, syltede skalotteløg sammen med dressingen og server straks med friske bær.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering