Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Disse øl skal du drikke til sommer

Disse øl skal du drikke til sommer
Fynboen

Det er sommer, solen skinner, du er tørstig og skal køles ned, men hvad skal du vælge?

Du kan jo altid kaste dig over en kold pilsner fra dit favoritbryggeri, men skal den have lidt mere på forkælelsesbarometeret, så skal vi lidt op i kvalitet.

Jeg satte mig for at finde et par gode anbefalinger på tørstslukkere denne sommer, og gik derfor en tur i Holy Fridge og Dinøl bottleshop i Odense.

Opgaven var simpel: Anbefal 4 øl der skal drikkes denne sommer. Så nu sidder jeg i skrivende stund i et sommerhus og smager løs på lige netop de øl, som jeg købte med fra Odenses bedste ølpushere.

Her får du de udvalgte:

To øl – 45 DAYS INDIA PALE LAGER

Anbefalet af Holy Fridge

Lys i farven som en pilsner og godt med humle, så den rent faktisk smager af noget. Dejlig og ligetil øl. En rigtig tørstslukker. En god bajer over middel, som man godt kunne sidde og drikke en stak af på terrassen.


Fuerst Wiacek – Seascape DIPA

Anbefalet af Holy Fridge

Allerede når jeg hælder den i glasset kan jeg dufte øllen. Det tegner godt. Det sgu ikke dumt det her. Juicy bajer som holder 8%, så den kan godt blive lidt farlig på de varme dage, for den forsvinder hurtigt.


Jung and the mantis – BCN WEISSE

Anbefalet af Holy Fridge

Syrlig bandit med smag af jordbær og urter. Man fornemmer mælkesyren. Alkoholen er let, så man kan roligt fyrer nogle stykker afsted uden det går helt galt. En fornuftig sommerøl og et godt alternativ til boblevin, hvis man savner noget friskt og syrligt.


Verdant – Unconventional Tactics

Anbefalet af Dinøl

Spændende DIPA. Smager lidt krydret og noget mere kompleks, end de øvrige her på listen. Den har et slags asiatisk præg. Jeg tænker god øl til nudelretter, sushi eller andre gode sager fra østen af. Det er sådan en øl man nyder og ikke bare kaster i nakken.


Mad Scientist – Mango Bay

Anbefalet af Dinøl

Virkelig fynky fætter. Det er sødme fra mangoen lige i starten, men den afløses hurtigt af en tør bitterhed. Går ret fint til saltede sager. Ret godt skruet sammen i det hele taget. Hvis du er til det lidt mere søde, så prøv denne bajer.


Vitamin Sea Brewing – Summer

Anbefalet af Dinøl

Dejlig juice og ligetil IPA. Godt balanceret og navnet på øllen virker også godt i forhold til at vi skulle have fat i gode tørstslukkere til sommeren. Helt klart en anbefaling herfra.


Ølsnedkeren – Som dug for solen

Anbefalet af Holy Fridge

Så er der “Vanilje Fanta” på dåse – eller…, ej så ikke helt. Men det er sådan lidt derhenad. Det er nok ikke min favoritøl til sommer, men heldigvis er vaniljen ikke for fremtrædende, så det er en øl, som stadig fungerer.


Overtone – Crystal Ball

Anbefalet af Dinøl

Den hidsigste bandit i feltet er denne TIPA. 11% og det fornemmes egentlig ikke. Ofte synes jeg at de her højalkohol IPA’er er for meget, men denne er nok lidt en undtagelse. Den kan faktisk drikkes, og smager godt. Men del den med en ven.


Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Super fedt med sådan en test, er selv fan af de her lidt mere fruity øl. Så det er lidt fedt at få en oversigt over dem der har den slags. Der er lige et par stykker der skal prøves der. Den slags her må i gerne lave mere af.

Smid en kommentar