Roskilde 2022: Tak for en glad og velsmagende festival
Nøj, hvor har Roskilde været savnet, og hvor var det fedt at være tilbage. Masser af sol, masser af bajere, fremragende mad og ikke alt for meget regnvejr. Der var god stemning at spore overalt, og det er tydeligt, at folk har længtes efter at komme afsted igen. Roskilde Festival meldte, at 98% havde bevaret deres billet til 2020, og det var fedt med fuld opbakning.
Ingeniøren var sendt afsted for at se på sagerne, og det gik over al forventning. Skal vi ikke bare lægge ud med det bedste? Restaurant Hooked er her, der og alle vegne, når det gælder danske festivaller. Roskilde er heldigvis ingen undtagelse, og man kan bare ikke få nok af det. Frisk fisk i en sprød panering, store, sprøde fritter, en lækker tartar sauce og masser af eddikesalt. Rammer alle de rigtige steder, og man går glad derfra.
Ikke langt fra Hooked stødte vi på Olioli, som Fynboen også besøgte på Tinderbox. Det blev en fremragende poke bowl med laks, frisk knas fra bønnespirer og drunket i gomadressing. Snydekoden til lækker asiatisk mad (hvis det begreb findes).
Tatar på en festival? Den er efterhånden legendarisk på Roskilde, og det er en lækker servering. Saftig, rørt tatar med godt med sprød rugbrødscrunch og en hidsig rucola på toppen. Glider godt ned og man behøver ikke blødt brød til det hele.
Bare rolig – vi kommer selvfølgelig ikke udenom de kød-i-blødt-brød-genren. Første kandidat er en lækker fried chicken sandwich fra Racy. Ikke så meget pjat – sprød og velkrydret kylling, saftige og knasende pickles og en god chilimayo til at smøre salaten godt ind. En fræk lille sag, der glider let ned i mavsen og gør godt.
Til mad hører selvfølgelig også øl, og der var et bredt udbud. En af de nye øl var den nye Juniper Ale fra Jacobsen, som er udviklet i samarbejde med Sol over Gudhjem. Lavet med umodne enebær fra Bornholm, som blandt andet Ingeniøren og Hopdaddy var med til at plukke. Og på trods af det er det endt med et ret fornuftigt produkt.
Der må snart komme noget gris på bordet, og det gjorde der hos Madhus Lolland aka Thorlin. Duroc-svin med masser af røg (se bare den røde farve), sprød svær, æblechutney, spidskål og friskbagt brød. En himmerigsmundfuld der manglede lidt saft men kompenserede med masser af kraft.
Selvom vi er på festival, sørger vi selvfølgelig også for en varieret diæt. Der skal også cocktails til, og der var vi forbi Njord Gins nye koncept, Bluetail. En lækker Berry Blaze til at friske det hele lidt op. Bare pas på du ikke får rosmarin i næsen.
I den mere kuriøse ende var der også snegle på menuen i food courten. Der blev valgt en lille snackanretning, fordi der ikke var så meget plads i maven til den store omgang med fritter og det hele. Det havde nok været bedre, fordi snegle bliver lidt bløde alene, selvom der er krudt i hvidløgssmørret. De skulle nok være bestilt i den friterede udgave, så der var lidt forskellige teksturer, så hjernen ikke tænker SNEGL.
Mikropolis var der selvfølgelig også, og i det hele taget var niveauet af cocktails højt. Både frisklavede og varianterne fra fad. Begge virker, og der kan altid spices op som denne ingefærbandit.
Årets festivalmodetip var der ingen tvivl om – hjemmelavet vandmelonhjelm med gaffertape. Safety first!
Stik os en kommentar
Smid en kommentar