Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. maj 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Tinderbox 2022: Pikballoner, asiatiske smagsekplosioner og verdensklasse dansk musik

Tinderbox 2022: Pikballoner, asiatiske smagsekplosioner og verdensklasse dansk musik
Fynboen

Så fik vi lukket Tinderbox 2022 og det var i sandhed tiltrængt – altså ikke at lukke festivalen, men at deltage. Efter to års pause var det tydeligt, at alle gæsterne var klar – også Gastromand.

LÆS OGSÅ: Tinderbox 2022: We’re back, baby!

I vanlig tro har vi pløjet os igennem den gastronomiske verden på Tinderbox, fået stillet tørsten i barerne og hørt lidt god musik.

Tinderbox 2022! Let’s go!

Stemningen var høj, der var superheltekapper til alle og pikballoner så langt øjet rakte (if you know, you know).

Fantastisk vejr og kolde bajere fik vi alle tre dage.

Nye steder

Selvom man måske kunne have forventet, at alt var ved det samme, så fandt vi flere nye steder og ændringer i år end forventet, og her snakker vi ikke (kun) om maden, men simpelthen om, at Tinderbox vokser. Moonshine er vokset, Magicbox er blevet større, og hele nye områder som Tuborg Busker og Tuborg Hillside er kommet til.

Der er altid fart på i danseskoven aka Moonshine.

Det virker også som om, at der er kommet en del flere siddepladser fordelt rundt på festivalpladsen – til stor glæde for de mange gæster, der til tider kan samle sig omkring en bestemt lokation.

Udsigten fra det nye VIP området

VIP’en er også ændret og er kommet lidt mere “ned på jorden”. Ned på jorden i den forstand, at man nu ikke længere har en førstesal at stå på og kigge ud over pladsen, men til gengæld et noget længere stykke, som stadig er lidt hævet så det giver godt udsyn til rød scene – blå scene … not so much. Der er også kommet flere siddepladser derinde. De har valgt at sætte en glasvæg op ud mod pladsen, og det skærmer desværre lidt for lyden, med mindre man står helt rigtigt. Det må kunne gøres smartere næste år.

Magicbox har som sagt også vokseværk, og man er ikke længere i tvivl om, at det er en festival i festivalen. Der er nu tre 1. sale placeret rundt om scenen, hvor man kan stå og hamre sprut til dakkedak hele dagen, hvis det er det man lyster. Man kan også smutte over i friluftsbadets børnebassin og blive kølet ned, som i arrangementets anledning vist lige havde fået lidt ekstra klor i vandet.

Hvis alt andet fejler, så gå med champagne.

Tuborg Busker var måske den største overraskelse. Her de man bygget en semiåben lade, hvor der jævnligt er en syngende guitarmand, som sørger for fællessang til alle kendte værtshusklassikere. Det er godt set af Tinderbox at bringe konceptet ind, for nu kan man roligt sige, at der er noget for alle. Moonshine sørger for 70’er disco vibes, Groovebox holder 90’erne i live, Magicbox sørger for at holde bassarmen ved lige og nu har vi også Busker med fællessang og god stemning. Der er endda lavet et Forum område til gode diskussioner og foredrag. Og så har vi selvfølgelig de to hovedscener og den lidt mere intime teltscene. Det kan i sandhed være svært at vælge, hvad man skal give sig til, men der er sgu noget for alle – og tak for det.

Musikprogrammet

Inden vi når til maden, så kan vi lige runde musikprogrammet, som har været en del udskældt for at mangle international dybde. Det er da også korrekt, at line-up var udpræget dansk.

Når det er sagt, så synes vi, at kunstnerne (hovedsageligt) leverede høj høj klasse, og faktisk kan vi være stolte af, at vi i et så lille land har så mange verdensklasse kunstnere, som gang på gang startede en fest foran scenerne. Tak fordi I ikke bare trykkede på play knappen og leverede en kedelig playlist – der var tilstedeværelse og I ville publikum, og dem jer.

Og nu til maden

Årest madprogram var som skrevet her præget af burgere, og som det medie vi er, skal jo lige kåre årets bedste Tinderboxburger. Vinderen er måske ikke så overaskende Burger Anarchy.

En vinderburger fra Burger Anarchy.

Smagen i burgeren vandt over de andre, da det hele bare smagte af lidt mere, og vi stod med følelsen af at vi gerne ville tilbage efter en bid mere.

Sprøde rejer fra BarSushi.
Mega lækre kyllingedeller fra Baan Baan. Send lige opskriften ;-)
Rød karry, som vores bedste thailandske madmor Joy kun kan lave det.

Og nu vi er ved smag, så er det altså det som tæller her på Gastromand. Og her vinder de asiatiske spisesteder hands down. Om det var rød karry fra Baan Baan, sindsygt velsmagende svinekød i en Bahn Mi fra Allô eller en Poke Bowl fra OliOli så var de alle kendetegnet ved at være pakket med smag. Så hatten af for de mange asiatiske steder, som vandt vores bankede madhjerte i år. Tak for mad!

Banh Mí og risnudler med sprøde ruller fra Allô.
Lækker Poke Bowl med and fra OLIOLI.

Derudover så var priserne rimelige. Vi havde egentlig forventet dem 10-15 kr. højere pga. de stigende fødevarerpriser. Til gengæld kunne vi godt se (og mærke på bankkontoen), at drikkevarerne var steget lidt – men sådan er livet bare.

Smag, smag, smag. Asiatisk var bare bedst.
Der var også lækre pølsehorn til de mindste fra Fru Lund.

Bedste cocktails var i VIP baren

Desværre, fristes man til at sige, kunne de bedste cocktails findes i baren i VIP’en. Så for alle uden den adgang, måtte de nøjes med halvkedelige Bluetails. Til gengæld var der mulighed for klasse gin og tonics fra baren i Moonshine. Så det er da en slags plaster på såret.

Dejlige cocktails fra baren i VIP området.

Øl blev serveret i stride strømme, og vi Gastromænd elsker jo øl … men hvor var de lokale bryggerier? Vi kunne godt have ønsket os mere lokal øl i stedet for Jakobsens mere mainstream udvalg. Bevares, jeg elsker en Yakima IPA og den særlige Tinderbox Sour gled også ned, men vi krydser fingre for et bedre udvalg næste år.

Stærkt comeback

Når vi nu alle har ligget i dvale i to år, så var det rart at komme tilbage og se, at meget lignede det samme og nogle steder havde fået opgraderinger.

Musikerne overraskede positivt og gav den gas alle dagene.

Det velkendte pariserhjul var igen sat op.

Vi sidder tilbage og føler os mæt af oplevelser og ikke mindst mad og drikke. Og i år nåede vi næsten hele vejen rundt blandt alle madboderne, hvilket i sig selv godt kan være en udfordring.

Vi kom næsten igennem alle madboderne.

En enkelt ting der skal nævnes på falderebet er skraldespande, eller mangel på samme. Vi er mange der måtte på lange ture for at komme af med affald, og rigtig mange gav bare op og smed affaldet på græsset. Så lidt flere affaldsbeholdere næste år, tak. Og ellers en stor tak til de frivillige Trash Heroes som sørgede for oprydning på pladsen.

Tak Tinderbox, tak fordi I ikke bare har sat tingene på autopilot. Tak fordi I skaber dette magiske sted tre dage om året – og forhåbentlig mange år endnu.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Steffen Lynge

    Hej. Alle årene på tinderbox har der været den fynske ølbar. Den står til højre umiddelbart inden magicbox indgangen. I år havde de 10 l med fra forskellige fynske bryghuse som coisbo, Ørbæk og indslev … I må kigge lidt bedre efter næste gang.

    • Fynboen

      For fanden!
      Den har vi da helt overset i år. Solbrillerne var nok helt fedtet ind i solcreme. Vi strammer op!

      /Daniel

Smid en kommentar