Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 7. december 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: GRILLTEMA 2022

VIN UDEN PIS: GRILLTEMA 2022
Vinhjernen

Der er ingen vej udenom. Solen skinner, kullene gløder og vi skal have fundet de perfekte grillvine til at skylle din nabos forkullede og halvrå ”Slagterens Grillbakke” ned med.

Eller til at ledsage dine egne kulinariske præstationer, når menuen står på hjemmelavet pulled pork fra bunden eller wagyu-kød i kamadoen. Vin skal der under alle omstændigheder til. Og kigger man på supermarkedernes hylder, så er det åbenbart stadigt sådan, at danskerne(som de er flest) sætter pris på tunge, koncentrerede vine, gerne med lidt sødme. Det vrimler med vine fra Puglien og ripasso-kloner fra resten af verden.

LÆS OGSÅ: VIN UDEN PIS: Vin til svin


Indrømmet, den slags vine har sine fordele. Især hvis du griller på amerikansk, hvor kødet tilbringer tid i en sukret marinade inden det udsættes kullenes varme. Så må vinen gerne have fylde og sødme. Men til din sarte, krogmodnede skaftkotelet skal du nok vælge noget blidere.


Vinene i årets test ligger i feltet let til drøj og koster med et par undtagelser stort set det samme. Og måske var det grunden til, at det var ekstra svært at kåre testvinderne. Tre vine skilte nemlig øjeblikkeligt resten af feltet fra, men de var sgu stort set lige gode og klædte også testgrillmaden lige godt.

LÆS OGSÅ: VIN UDEN PIS: KÆMPETEST AF GRILLVINE


Der måtte adskillige blinde gensmagninger til før valget faldt på de to, der bliver kåret i denne omgang.
Det hele er rødt, så hvis du vil have hvidvin til grillmaden, må du støvsuge de gamle temaer for inspiration.
Nå, kullene ser gode ud, nu.

Grilltema 2022

Domaine La Colliers Les Touliieres Rasteau 2020

Pris: 125,- v. 6 (normalpris 139,-)
Forhandler: Jysk Vin
Lidt reduktiv og animalsk, men for så vidt behagelig næse, der med lidt tid bliver nydeligt floral. Slank, koncentreret mund med maser af tørstof.


Maison Barboulot Pinot Noir 2021

Pris: 69,- (normalpris 119,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Rank, knibsk næse med lidt rabarberduft. Tør, men læskende mund med blide tanniner og heftig syre. Der er ikke vanvittigt meget pinot over den og jeg savner lidt krop.


Resalte Ribera del Duero 2019

Pris: 129,- v. 6 (normalpris 165,-)
Forhandler: Jysk Vin
Lidt krudtet næse med røde bær. Munden er raspende tør, men ikke uden en vis rustik charme. Slankere end Ribera del Duero er flest, men det gør den læskende og sommervenlig.


Tempore Generacion20 Garnacha 2021 [BEDST I TEST]

Pris: 129,- (normalpris 189,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Herligt aromatisk næse af nylavet rødgrød og lavendel. Saftig og meget dejlig mund der indbyder til umådehold. De gør det sgu godt hver gang.


Colle Sori Appassimento – Edizione Limitata 2020

Pris: 79,- (normalpris 119,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Tæt næse af sort, jammy frugt. Koncentreret og likorøs mund. Masser af alt, inklusive alkohol. Hvis du er fan af Puglia-stilen, så er der masser for pengene her. Og den er god til spareribs i sød bbq-marinade.


Meandro do Vale Meao 2018 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 109,- v. 6 (normalpris 159,-)
Forhandler: Jysk Vin
Smæk på næsen med masser af parfumeret frugt. Smuk og forførende mund der smager virkeligt godt og er i smuk balance. Drik til gode, møre bøffer.


Domaine de la Janasse Terre d’argile Côtes du Rhône Villages 2020

Pris: 129,- (normalpris 175,-)
Forhandler: Jysk Vin
Røde bær og fin parfume i en meget behagelig næse. Kraftig, koncentreret mund med tæt, tannisk bid i gummerne. Perfekt til grillet svinebryst.


Stik os en kommentar

Smid en kommentar