Grønne asparges med kammusling, urtecrumble og brunet smør
I vores lille aspargestema får du endnu en lækker forret som egentligt skulle have været med hvide asparges, men de var udsolgt, så det blev til en lidt mere farverig udgave med de grønne ditto. Kombinationen af sprøde asparges, bløde let søde kammuslinger, sprød salt crumble og brunet smør manglede kun lidt syre for at være overraskende fuldent.
Jeg holder dog fast i min første indskydelse, som var hvide asparges – prøv det og fortæl mig om resultatet!
Ingredienser
- Et bundt grønne asparges
- 12 kammuslinger
- 2 skiver rugbrød
- 1/2 pakke smør
- Diverse urter - eksempelvis persille timian, rosmarin, kørvel
- Olivenolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Mariner kammuslingerne i olivenolie evt. tilsat lidt citronskal
- Brun smørret
- Bring lidt vand i kog i en stor gryde og tilsæt 3/4 af smøret
- Blend rugbrød med en håndfuld urter, lidt salt, peber og olivenolie
- Rist blandingen til rugbrødet er sprødt
- Varm en pande op
- Smid aspargesene i gryden og damp i ca. 5 minutter
- Steg kammuslinger 1 minut på hver side eller til de har en overflade som på billedet
- Tilsæt en klat smør og tag panden af varmen
- Overhæld kammuslingerne med smørret vha. en ske
Noter
Bo Bech laver grønne asparges:
Velbekomme!
Får du spist asparges for tiden? Og er der nogle opskrifter du kan anbefale?
Stik os en kommentar-
Super lækker og let at tilberede samtidig med at den er flot at servere. -
Det er en af mine absolutte yndlingsforretter.
Jeg bruger som regel citron olivenolie til crumblen – så tilføjes det syrlige element på en god måde synes jeg. -
Jeg planlægger at lave dette her i aften men lige kort, hvor længe skal kammuslingerne ligge og marinere?
-
Hej ser super lækkert ud.
Du skriver at et syrligt element ville fuldende retten, hvad ville du foreslå ?Mvh.
Nikolaj -
Hvad er de små brune kugler ?
-
Lyder så lækkert. Skal rugbrødet ristes i ovnen?
-
Trin 7, er jeg lidt usikker på. Skal de i det kogende vand eller blot dampes over vandet?
Skal rugbrødet ristes i den sidste fjerdedel af smørret?
Trin 9 er først når kammuslingerne er taget af panden?
Trin 10, Smørret hældes på kammuslingerne på tallerkenen?
Er det hasselnødder der ligger på højre side?Hurtigt svar tak!
-
Trin 7, er jeg lidt usikker på. Skal de i det kogende vand eller blot dampes over vandet?
Skal rugbrødet ristes i den sidste fjerdedel af smørret?
Trin 9 er først når kammuslingerne er taget af panden?
Trin 10, Smørret hældes på kammuslingerne på tallerkenen?Hurtigt svar tak!
-
Ser sku ikke helt dårligt ud, men hvad drak i til ? -
Ja, den vil jeg nok også lade mig inspirere mig af. De grønne asparges ser altså pænest ud mener jeg.
-
Ser lækker ud, tror jeg vil lade mig inspirere, tak! Gør rugbrødssmagen noget godt for retten?
mange hilsener Kim
Comments