Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. september 2023

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Weekendtesten: Grill Akvavittens dilemma

Weekendtesten: Grill Akvavittens dilemma
Gastromand

“Livet er bedst med en snaps” siger de og det kan der jo være noget om. Jeg må indrømme at jeg nok ikke havde set den komme med en “Grill Akvavit”, men igen hvorfor ikke? Marketing-mæssigt er ideen sikkert meget god. Jeg havde ventet på en god lejlighed til at teste skidtet af, og da hele familien og svigerfamilie så havde været en tur i Skagen og besluttede sig for en spontan grillaften lå muligheden lige for…

Udseende og førstehåndsindtryk

Vi holder os til den traditionelle Aalborg Akvavit flaske (der dog har fået et knæk på halsen i sommerens anledning) i klar udgave og med sin kendte label tilsat et diskret grillspyd med fisk, skinke og pølse på. Sikkert for at indikere, at den kan bruges til alt bare det er smidt på en grill. Farven er let gylden fra de sherryfade den er lagret på. Hvor lang tid den har fået vides ikke.

 

Aalborg Akvavit Grillsnaps...

Aalborg Akvavit Grillsnaps…

Smagsindtryk og nuancer

Vi må nok hellere starte med at sige, at denne grillsnaps vil dele vandene. Når jeg tænker grillsnaps, tænker jeg i første omgang røg og kød – noget maskulin og stort, som får enhver mand til at hoste, slå sig hårdt på brystet efter den første er bundet og udgyde et “Hell yeah!”.

Skulle Grill Akvavitten vurderes ud fra denne præmis, dumper den med et brag!

Vi er altså nødt til at lægge vores forventninger lidt til side, hvis Grill Akvavitten skal have en chance. Men så har vi også med en lækker, rund og mild dram at gøre her. De dominerende dufte er vanilje, hyldeblomst og fersken og i munden er den overraskende sød. På trods af min skepsis går den fint til vores grillmad og renser ganen mellem de stærke krydrede pølser, hakke-drenge og et par T-bones.

Men det undrer mig alligevel lidt, at den er lavet så rund og mild og ikke overraskende er det kvinderne i selskabet der tager for sig af sagerne.

 

Så er der serveret...

Så er der serveret…

Den holder diskrete 37,5 % og kan virkelig nydes af en hver – også kvinderne for den sags skyld, så det er bare med at komme i gang.

Dommen

Nu er udtrykket ved at være godt brugt på Gastromand, så jeg lover det er sidste gang i år, men the word “crowd pleaser” comes to mind. Det virker som om Aalborg Akvavit har lavet en lidt tøset-snaps, som alle skal kunne lide og som kan drikkes til stort set enhver lejlighed. Men når ret skal være ret, så er det faktisk er god dram, som jo smager godt.

Jeg har valgt at give den to karakterer – hvis den skal ses som det produkt den bliver markedsført som: En grillakvavit, kan vi ikke snige os over 2 stjerner, men skal vi vurdere den som det produkt det rent faktisk er, nemlig en sommerakvavit (overvej evt. nyt navn til næste år Aalborg), der kan nydes til et hav af sommerens forskellige lejligheder og som helt åbenlyst henvender sig til den ikke-typiske-akvavitdrikker/kvinderne så ender vi på 4 stjerner. Så lad os mødes på midten til den endelig karakter – 3 stjerner.

Læs mere her
Vejledende pris: 149,-

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Fynboen

  Er det lysestager der drikkes af?

  • Tæt på :-) Det er et arvestykke fra min Morfar. De var trofast inventar til samtlige store påske og julefrokoster og andre højtider, hvor man kunne snige en lille snaps ind – og det kunne man faktisk ret så ofte!

   • Fynboen

    :-)

Smid en kommentar